Αυτή είναι η Χειρότερη Συμβουλή για το Φλερτ και τις Σχέσεις - Women's Bible

Αυτή είναι η Χειρότερη Συμβουλή για το Φλερτ και τις Σχέσεις

Αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή για σχέσεις, Φόβος Εγγύτητας: Όλα όσα θέλεις να Ξέρεις

Για πάρα πολλά χρόνια πριν βρω τον αγαπημένο μου, ήμουν μονή και δυστυχώς πήγαινα από την μία κακή σχέση στην άλλη. Οι φίλοι μου, η οικογένεια μου και γενικά όσοι άνθρωποι με νοιάζονταν και με αγαπούσαν μου έλεγαν το ίδιο πράγμα, την ίδια συμβουλή… «Απλά να είσαι ο εαυτός σου!»

Η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξε κάτι ριζικά ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή. Οπότε μια μέρα αναρωτήθηκα «Γιατί είμαι τόσο άτυχη στον ερωτικό τομέα; Γιατί καταλήγω με λάθος ανθρώπους; Που βρίσκεται τελικά ο σωστός;»

Τότε συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μόνο ένας κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα χρόνια των ραντεβού, σχέσεων κλπ. Εγώ! Ήμουν εγώ αυτός σε όλες τις σχέσεις μου.

Αυτό ήταν μεγάλο ταρακούνημα. Εάν δεν δούλευα με τον εαυτό μου, δεν θα έβρισκα ποτέ τον σύντροφο που επιθυμούσα.

Όλα εκείνα τα χρόνια που απλά «ήμουν ο εαυτός μου» με οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Τελικά αποφάσισα να αλλάξω τα πράγματα και να γίνω ο καλύτερος εαυτός μου, ξεκινώντας από όσα μπορούσα να εντοπίσω εσωτερικά. Όπως τα προτερήματά μου, τις αδυναμίες μου και όλα εκείνα που με επηρέαζαν μέσα στις σχέσεις.

Η καλύτερη συμβουλή για σχέσεις: Μην είσαι ο εαυτός σου, γίνε ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου

Μήπως πιστεύεις ότι είσαι ακριβώς το ίδιο άτομο σήμερα με αυτό που ήσουν ένα χρόνο πριν; Ή μήπως 5 χρόνια πριν; 10 χρόνια πριν;

Εάν είσαι ειλικρινής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιλαμβάνεσαι πως σαν ανθρώπινο ον, αλλάζεις συνεχώς. Σκέψου πως ήσουν την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής σου.

Ίσως να ήσουν ερωτευμένη ή να ήσουν σε ένα καταπληκτικό ταξίδι. Σκέψου τον τρόπο που ένιωσες εσωτερικά. Τον τρόπο που αντιμετώπιζες την καθημερινότητα.

Τώρα, κάνε το ίδιο πράγμα αλλά σκέψου πως ήσουν την χειρότερη στιγμή της ζωής σου. Ίσως να σε είχε πληγώσει κάποιος ή να είχες απολυθεί από μια θέση εργασίας. Σκέψου πως ένιωσες μέσα σου τότε. Και αντίστοιχα τον τρόπο που αντιμετώπιζες τα πράγματα.

Είναι γεγονός ότι οι εμπειρίες της ζωής, μας αλλάζουν συνεχώς και κάθε μέρα γινόμαστε μέσα από αυτές όλο και περισσότερο «ο εαυτός μας».

Το πρόβλημα όμως με αυτό είναι ότι ο εαυτός σου είναι διαφορετικός σε κάθε στιγμή της ζωής σου, οπότε τι πάει να πει τελικά «απλά να είσαι ο εαυτός σου;»

Εφόσον αλλάζει συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι αυτή η συμβουλή που μας δίνουν όλοι απλόχερα, οδηγεί στην αποτυχία όταν δεν έχεις επίγνωση του τι έχεις αποκομίσει από τις εμπειρίες σου και ποια είσαι. Τι να κάνεις λοιπόν για αυτό;

Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 2 βασικές ερωτήσεις:

«Είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου;»

«Υπάρχουν τομείς στην ζωή μου που μπορώ να βελτιώσω σήμερα που θα με βοηθήσουν αύριο;»

Εάν οι απαντήσεις σου και στις δύο ερωτήσεις είναι «όχι» τότε αναρωτήσου, «Θα πρέπει απλά να είσαι ο εαυτός σου ή θα ήταν καλό να προσπαθήσεις να βελτιώσεις ένα, δύο πραγματάκια;»

Ο δρόμος προς την επιτυχία και ευτυχία είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Δρόμος. Οπότε μην μένεις σταθερή σε ένα σημείο. Προχώρα μπροστά και επιδίωξε συνεχή βελτίωση.

Έχει να κάνει με το να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου στην θέση του μαθητή προκειμένου να αποκομίσεις όσα περισσότερα μπορείς για να εξελιχθείς και να επιτύχεις θετική αλλαγή στην ζωή σου.

Όταν καταλάβεις αυτό, πραγματικά θα είναι πολύ λίγα αυτά που δεν θα μπορέσεις να επιτύχεις στην ζωή σου.Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά, Αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή για σχέσεις

Η συμβουλή «να είσαι ο εαυτός σου» μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το σύντροφο που επιθυμείς

Φαντάσου για μία στιγμή ότι υπάρχει μια πολύ ντροπαλή γυναίκα, ας την πούμε Μαίρη. Είναι κάποια που δεν προτιμά να έρχεται συχνά σε επαφή με άλλους ανθρώπους είτε στην δουλεία της είτε σε κάποια κοινωνική περίσταση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κοινωνική εκδήλωση και περιτριγυρίζεται από όμορφους και ελεύθερους άνδρες. Ο οποιοσδήποτε από αυτούς θα μπορούσε να είναι ο άνδρας των ονείρων της.

Επειδή η Μαίρη είναι ντροπαλή, το να είναι ο «εαυτός» της σημαίνει να κάθεται μόνη της στην γωνία. Κανένας δεν έρχεται να της μιλήσει και φεύγει από την εκδήλωση χωρίς να έχει γνωρίσει κανέναν.

Έτσι λοιπόν, το να είναι ο εαυτός της και να κάθεται σε μια γωνία μόνη της πιστεύεις ότι την βοηθάει για να βρει τον σύντροφο που εκείνη επιθυμεί;

Φυσικά και όχι.

Όταν εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος μπαίνει σε μια συνθήκη όπως μια εκδήλωση ή ένα πάρτι, θέλει να είναι ο καλύτερος εαυτός του. Θέλει να δείξει στους ανθρώπους γύρω του την όμορφη και θετική πλευρά του, δηλαδή αυτοπεποίθηση, αυθεντικότητα κλπ.

Για την Μαίρη αλλά και γυναίκες σαν και εκείνη, αυτό χρειάζεται προσπάθεια.

Ας πάρουμε άλλο ένα παράδειγμα, στο οποίο έχουμε τον Γιάννη. Ο Γιάννης δεν είναι χαρούμενος και οι λόγοι είναι απλοί. Κοντεύει 40, είναι παχύσαρκος, μένει ακόμα στο πατρικό του και περνά 10 ώρες την ημέρα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θέλει να βρει κάποια, έχει δοκιμάσει και Online dating, αλλά δεν ήταν τυχερός.

Πιστεύεις ότι οι προοπτικές του Γιάννη να βρει σύντροφο είναι καλές; Δεν νομίζω.

Αλλά εάν μια μέρα αναλάμβανε δράση και ξεκινούσε σταδιακά να γίνει ο καλύτερος εαυτός του, τότε τι πιστεύεις ότι θα συνέβαινε;

Προσωπικά εάν δούλευα με τον Γιάννη, θα τον βοηθούσα να βελτιώσει τουλάχιστον έναν τομέα της ζωής του. Ακούγεται αναμενόμενο αλλά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι η αρχή. Να ξεκινήσει απλά με ένα μικρό βήμα.

Θα τον παρότρυνα για αρχή να ξεκινήσει να τρέφεται πιο υγιεινά έτσι ώστε να χάσει βάρος. Όταν θα πετύχαινε αυτό τον στόχο, τότε θα μπορούσε να ξεκινήσει να βγαίνει ένα ραντεβού το μήνα για παράδειγμα. Αργότερα θα μπορούσε να κάνει το μεγάλο βήμα να βρει δικό του διαμέρισμα και ούτω καθ’ εξής.

Σίγουρα  θα πάρει χρόνο, αλλά από την στιγμή που θα πάρει κανείς την απόφαση να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, τότε η αλλαγή και η ευτυχία είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν.

Θες την καλύτερη συμβουλή για σχέσεις που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία; Δες εδώ

Η αλλαγή δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα, αλλά μέρα με την μέρα όλες οι μικρές αλλαγές οδηγούν σε κάτι μεγάλο

Εάν είσαι έτοιμη να κάνεις θετικές αλλαγές στην ζωή σου και να ξεκινήσεις να δουλεύεις με τον εαυτό σου, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που προθυμοποιείσαι να κάνεις σήμερα, το οποίο θα σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στο να πετύχεις την αλλαγή που επιθυμείς.

Και αν νιώθεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για να κάνεις αλλαγές στην ερωτική σου ζωή, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Κάτι τελευταίο, να θυμάσαι ότι όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο στην ερωτική μας ζωή και όχι μόνο.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μία απόφαση, την απόφαση του ότι θα αφήσουμε πίσω μας ότι μας εμποδίζει απ’ το να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Έπειτα θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε το ποιος είναι ο εαυτός μας και να μάθουμε νέες ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν νέο και βελτιωμένο εαυτό.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.