Γιατί το να είσαι Single σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μια Απίστευτη Ευκαιρία - Women's Bible

Γιατί το να είσαι Single σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μια Απίστευτη Ευκαιρία

Γιατί το να είσαι Single σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μια απίστευτη ευκαιρία

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η πρώτη αντίδραση σου διαβάζοντας τον τίτλο κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένας συνδυασμός λύπης και απελπισίας. Δεν φταις εσύ. Η κοινωνική επιταγή μας κάνει να νιώθουμε έτσι για τους ανθρώπους – γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο μέχρι κάποια ηλικία. Άκουσε με όμως. Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη στο να είσαι single στα 20, στα 30 ή στα 40 κλπ, τα οποία είναι συνήθως καθορισμένα για τον άνδρα αλλά όχι για την γυναίκα.

Εάν είσαι λοιπόν single, είναι πιθανό να αναρωτιέσαι εάν κάτι πηγαίνει στραβά μαζί σου. Ακόμα και στον 21ο αιώνα, η ταυτότητα πολλών γυναικών φαίνεται να είναι καθορισμένη μέσα από τον γάμο και την οικογένεια. Υπάρχει κοινωνική αλλά και οικογενειακή πίεση. Ωστόσο, πολλές γυναίκες αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι το να είσαι μόνη έχει πλεονεκτήματα. Επιλέγουν να καθυστερήσουν τον γάμο ή να μην τον επιλέξουν και προτιμούν να επικεντρωθούν στην καριέρα τους, στους φίλους και στον εαυτό τους.

Εδώ έχω όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χαίρεσαι όταν είσαι μόνη και χωρίς σύντροφο.

#1 Όταν είσαι single όλος ο χρόνος είναι δικός σου

Προσπάθησες ποτέ να οργανώσεις μια «βραδιά γυναικών» με τις αγαπημένες σου παντρεμένες φίλες, ειδικά με αυτές που έχουν παιδιά; Μεταξύ των lego, του μπαλέτου, του ωδείου προσπάθησες να βρεις χώρο για να τις πετύχεις.

Κάτι τόσο απλό όσο να πάτε για ένα ποτό γίνεται ειδική αποστολή.

Όταν είσαι single δεν έχεις αυτές τις ανησυχίες. Μπορείς να πας όπου θέλεις και ότι ώρα θέλεις.

Μπορεί να νιώθεις κάποιες φορές ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά μπορείς να τον γεμίσεις με οτιδήποτε θέλεις.

#2 Όταν είσαι single έχεις πλήρη έλεγχο στα οικονομικά σου

Μόλις αποκτήσεις οικογένεια, οι αποφάσεις σου για τα έξοδα δεν θα αφορούν τον εαυτό σου μόνο. Όταν είσαι μόνη όμως οι οικονομικές σου συνήθειες δεν θα επηρεάζουν κανέναν.

Έτσι λοιπόν είσαι ελεύθερη να επενδύσεις όπως θέλεις τα χρήματα σου. Μπορείς να επιλέξεις το πιο ακριβό φαγητό στο μενού ή να πάρεις το ρούχο που είδες το πρωί στην βιτρίνα. Μπορείς να πάρεις άδεια και να πας διήμερο Ιταλία.  Όπως αποφασίσεις να ξοδέψεις τα χρήματα σου, μπορείς!

#3 Γνώρισε τον εαυτό σου

Πολλές γυναίκες ορίζουν τον εαυτό τους μέσα από τον οικογενειακό τους ρόλο.

Το να είσαι μόνη σού δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις ποια είσαι πραγματικά. Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει; Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι; Πως σ’ αρέσει να ζεις την ζωή σου;  Ποιος είναι ο ηθικός σου κώδικας; Ποιοι είναι οι στόχοι σου, τα όνειρα σου και οι φιλοδοξίες σου;

Το να μένεις μόνη σου δίνει την ελευθερία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, κάτι το οποίο με τη σειρά του θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θέλεις από έναν σύντροφο.

Είναι επίσης μια τρομερή ευκαιρία να μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Πολλές γυναίκες μεγαλώνουν με μια εσωτερική φωνή αμφιβολίας και ανασφάλειας. Όταν είσαι μόνη, χρειάζεται να χειρίζεσαι μόνη σου καταστάσεις και να αναλάβεις ευθύνες.

Μέσα από αυτή την διαδικασία, θα μάθεις πόσο ικανή είσαι να φέρεις εις πέρας μόνη σου το οτιδήποτε. Δεν θα βάλεις μετά από αυτό ποτέ τον εαυτό σου σε μια σχέση που θα βασίζεται στον φόβο του να μείνεις μόνη ή στην πεποίθηση ότι χρειάζεσαι κάποιον να φροντίζει την ζωή σου.

#4 Γνώρισε καλύτερα τους φίλους σου

Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι οι φίλοι που κάνεις όταν είσαι μόνη, παραμένουν φίλοι για μια ζωή. Οργάνωσε ταξίδια και δραστηριότητες με τις αγαπημένες σου single φίλες. Έχεις μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε να στηρίζετε η μια την άλλη και να αναπτύξετε έναν ισχυρό δεσμό.

Πολύ συχνά, γυναίκες ανταγωνίζονται η μια την άλλη αντί να δουλεύουν μαζί. Το να είσαι single σου δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από αυτό και να αναπτύξεις ένα αίσθημα κατανόησης και αλληλεγγύης.

#5 Όταν είσαι single είσαι ελεύθερη να αφιερωθείς στην καριέρα σου

Μια single γυναίκα έχει την ικανότητα να αφιερώνει τον εαυτό της στην καριέρα της. Εάν η δουλειά για σένα είναι σημαντική, τότε έχεις την ευκαιρία να την εξελίξεις. Μπορείς να κάνεις επιλογές που σε άλλη περίπτωση θα ήταν δύσκολες εάν είχες οικογένεια να υποστηρίξεις, όπως το να μετακομίσεις σε άλλη πόλη /χώρα ή και να αλλάξεις επάγγελμα.

Μπορείς να δουλεύεις περισσότερες ώρες προκειμένου να βρεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και σου δίνει ευχαρίστηση. Οι αποφάσεις για την καριέρα σου επηρεάζουν μόνο τον εαυτό σου.Γίνε η καλύτερη Εκδοχή σου, 4 Τρόποι να κάνεις άριστη Εντύπωση σε κάθε περίσταση, Γιατί το να είσαι Single σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μια απίστευτη ευκαιρία

#6 Ανακάλυψε τι θέλεις από έναν σύντροφο

Όταν ζεις ως single γυναίκα σου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψεις τι πραγματικά θέλεις από έναν σύντροφο. Φυσικά, το να δημιουργήσεις μια αναλυτική λίστα δεν είναι ο σκοπός καθώς είναι πολύ πιθανό να μην βρεις ποτέ κάποιον που να πληροί όλα τα κριτήρια.

Παρ’ όλα αυτά, είναι λογικό να αποφασίσεις πάνω σε βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του, ενδιαφέροντα ή τρόπο ζωής. Όταν γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις, θα μπορείς να αποφύγεις σχέσεις που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά και να βρεις τον ιδανικό για εσένα.

Εναλλακτικά, μπορείς να αποφασίσεις ότι ο γάμος απλά δεν είναι για σένα. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να παραμείνουν single όλη τους τη ζωή.

Το να γνωρίζεις ποιο είναι το πλάνο σου, θα σε βοηθήσει να βρεις σύντροφο που θα μοιράζεστε την ίδια φιλοσοφία.

#7. Η ζωή σου μπορεί να γίνει οτιδήποτε θέλεις

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι single. Έχεις την μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσεις την ζωή σου και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Δεν υπάρχει λόγος να αποφασίσεις τώρα τι θα κάνεις στην ζωή σου και ποιες επιλογές θα κάνεις. Ακόμα και αν τελικά ο σκοπός σου είναι να κανείς οικογένεια, μπορείς να βάλεις σε σειρά πρώτα την ζωή σου.

Δημιούργησε την ζωή που θέλεις και τότε, εάν θέλεις σύντροφο, θα τον βρεις και θα ταιριάζει απόλυτα μέσα σε αυτή.

Το να είσαι single και γυναίκα είναι πηγή άγχους για πάρα πολλές. Η κοινωνική και οικογενειακή πίεση για την δημιουργία οικογένειας μπορεί να μετατρέψει την γυναίκα με αυτοπεποίθηση σε ανασφαλή και γεμάτη αμφιβολίες.

Και όμως υπάρχουν πολυάριθμα οφέλη όταν είσαι μόνη. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τα ένστικτά σου καθώς και να κυνηγήσεις τους στόχους σου.

Είσαι σε μια θέση γεμάτη ευκαιρίες. Είναι πιθανό να μην κρατήσει για πάντα γι’ αυτό εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες που εμφανίζονται μπροστά σου. Σου εγγυώμαι ότι θα επιτύχεις!

Και αν θες να μάθεις πως να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτές τις ευκαιρίες, τότε δες εδώ!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.