Πως να Διαχειριστείς αυτούς που Μιλούν πίσω από την Πλάτη σου - Women's Bible

Πως να Διαχειριστείς αυτούς που Μιλούν πίσω από την Πλάτη σου

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν ωριμάζουν ποτέ και συνεχίζουν να ασχολούνται με φήμες και κουτσομπολιά που αφορούν άλλους ανθρώπους και φυσικά να τα διαδίδουν πίσω από την πλάτη τους. Η άσχημη αυτή συνήθεια ή φάση της εφηβείας πολλών, τους συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή.

Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμηση κάποιου που είναι στο στόχαστρο αλλά μπορεί ακόμα και να αποκτήσει καταστροφικές συνέπειες, με το να δημιουργήσει προβλήματα στη προσωπική ζωή του από το πουθενά.

Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι κάποιον που μιλάει πίσω από την πλάτη σου.

Για αρχή, αναλογίσου εάν η πηγή πληροφοριών σου είναι αξιόπιστη. Κάποιες φορές, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που μας αντιπαθούν ανοιχτά αλλά αυτοί που είναι κοντά μας και τους εμπιστευόμαστε.

Πως να διαχειριστείς αυτούς που μιλούν πίσω από την πλάτη σου στην προσωπική σου ζωή

Για να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση κατά την οποία κάποιος διαδίδει φήμες για την προσωπική σου ζωή, θα πρέπει να αναλογιστείς τη σχέση μαζί του αλλά και το τι τύπος ανθρώπου είναι.

Ορισμένοι έχουν ταλέντο να δημιουργούν δραματικές καταστάσεις. Σπάνια λοιπόν βοηθάει να τους αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο, επειδή απλά θα πουν ψέματα για να αποφύγουν την ευθύνη.

Αυτό το είδος ανθρώπου όμως συνήθως προδίδει τον εαυτό του αρκετά γρήγορα με τον τρόπο που θα σου μιλήσει και με αυτά που θα επιλέξει να σου πει.

Τι του αρέσει να συζητά μαζί σου; Μήπως κουτσομπολεύει τους φίλους του και την οικογένεια του σε εσένα; Εάν το κάνει, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι κάνει το ίδιο και για σένα με το να μιλάει σε άλλους πίσω από την πλάτη σου.Πως να διαχειριστείς αυτούς που μιλούν πίσω από την πλάτη σου

Θα πρέπει να αποφασίσεις τι σημαίνει πραγματικά για εσένα αυτό το άτομο και η σχέση που μοιράζεστε. Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές που μπορείς να προσεγγίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Ακόμη και εάν αντιμετωπίσεις αυτό το άτομο με τρανταχτά επιχειρήματα, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να αλλάξει την συμπεριφορά του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορείς και να του εμπιστευτείς κάτι σημαντικό.

Μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν; Φυσικά και μπορούν. Αλλά οι περισσότεροι δεν θα το κάνουν επειδή είναι πολύ δύσκολο ή επειδή δεν τους νοιάζει και τόσο ώστε να προσπαθήσουν.

Γενικά, αν αυτό που επιθυμείς είναι να μιλήσεις μαζί του και να προσπαθήσεις να βρεις μια λύση με σκοπό να σώσεις τη σχέση ή τη φιλία που έχεις μαζί του, κάνε το αλλά καλό είναι να διατηρήσεις ρεαλιστικές προσδοκίες για το πόσο επιτυχημένη θα είναι ή όχι η έκβαση της κατάστασης.

Για να στο πω απλά, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο ή την συναισθηματική σου ενέργεια σε ανθρώπους που γνωρίζεις ήδη ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς.

Επιλογή Α: Βγάλε τον από την ζωή σου

Ίσως όμως να μην είναι δυνατή επιλογή για σένα αυτή. Ίσως το άτομο αυτό να είναι συγγενής ή φίλος κάποιου που είστε δεμένοι και να μην μπορείς έτσι απλά να τον ξεκόψεις από την ζωή σου.

Σε αυτό το σενάριο, μπορείς απλά να περιορίσεις τις πληροφορίες που μοιράζεσαι με αυτό το άτομο. Οι άνθρωποι που διαδίδουν φήμες και έχουν εξαιρετικές ικανότητες στο να δημιουργούν δραματικές καταστάσεις, συνήθως το κάνουν από απλό ενθουσιασμό ή για να αποφορτιστούν συναισθηματικά.

Με αυτό στο μυαλό σου, καλό είναι να μην μοιράζεσαι τίποτα ενδιαφέρον που σου συνέβη, τίποτα προσωπικό, τίποτα πιο ουσιαστικό πέρα από την απλή καθημερινότητα και επιφανειακά ζητήματα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα βρίσκει κάτι ενδιαφέρον για να ασχοληθεί μαζί σου.

Θα συμπεριφέρεσαι σαν η ζωή σου να είναι απόλυτα βαρετή και καθόλου ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα να ψάξει κάποιον άλλο να ασχοληθεί.

Θες να μάθεις να βάζεις αποτελεσματικά όρια στις προσωπικές σου σχέσεις;  Δες εδώ

Επιλογή Β: Αντιμετώπισε τον

 Υπάρχει πολλή ρητορική όσον αφορά το να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να φροντίσεις να ακουστεί η φωνή σου, κάτι το οποίο είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα το σωστό μήνυμα.

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις, στις οποίες δεν μπορείς απλά να κερδίσεις επειδή υπερασπίστηκες τον εαυτό σου, αλλά αντίθετα είναι πιθανό να σου κοστίσει αρκετά.

Ας υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζεις αυτό το άτομο που νόμιζες ότι ήταν φίλος και πιστεύεις τώρα ότι μιλά πίσω από την πλάτη σου και διαδίδει φήμες για εσένα, αλλά τυγχάνει να έχει τρομερές ικανότητες όσον αφορά την άνεση του να λέει ψέματα και ταυτόχρονα να χειρίζεται τους γύρω του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να νιώσεις ότι είσαι παντελώς μόνη, εάν καταφέρει να επηρεάσει τους φίλους και την οικογένεια σου να στραφούν εναντίον σου και να υποστηρίξουν εκείνον.

Εάν δεν έχεις κάποια απόδειξη για να υποστηρίξεις όσα λες, να είσαι σίγουρη πως θα φροντίσεις κάθε λέξη που λες να τη στρέψει εναντίον σου και έτσι μπορεί να ηττηθείς και να νιώσεις ακόμα χειρότερα.

Αυτή η σύγκρουση κατά συνέπεια μπορεί να σου κοστίσει φίλους, που δεν μπορούν να δουν ακόμα μέσα από τα ψέματα που χρησιμοποιεί αυτό το άτομο για εσένα. Μερικές φορές λοιπόν φίλη μου, το να υποστηρίζεις τον εαυτό σου είναι να ξέρεις πότε να κάνεις ένα βήμα πίσω ήσυχα από κάτι ή κάποιον που δεν σε ωφελεί πια.

Και κάποιος που οικειοθελώς σε κουτσομπολεύει και διαδίδει τα προσωπικά σου ζητήματα πίσω από την πλάτη σου πιθανότητα δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος για να έχεις στη ζωή σου. Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν διαδίδουν πληροφορίες και κυρίως δεν ασχολούνται με τα προσωπικά ζητήματα κοντινών τους ανθρώπων.

Βέβαια, εάν αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις αυτό το άτομο, φρόντισε να συγκεντρώσεις όσο περισσότερες αποδείξεις και επιχειρήματα μπορείς, όπως για παράδειγμα αντίγραφα συνομιλιών που τυγχάνει να υπάρχουν.

Μπορείς επίσης να τον αντιμετωπίσεις απλά για να δεις τι θα πει, εάν θα παραδεχτεί τις πράξεις του ή αν θα πει ψέματα για να βγει από την δύσκολη θέση, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις περισσότερα για τον χαρακτήρα του.

Χρειάζεται να αποφασίσεις την καλύτερη προσέγγιση για τον εαυτό σου και τη ζωή σου, είτε είναι μια ανοιχτή σύγκρουση είτε μια ήσυχη απομάκρυνση για την επανάκτηση της ηρεμίας σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.