Τι κάνω όταν μου αρέσει ένας συνάδελφος από τη Δουλειά; - Women's Bible

Τι κάνω όταν μου αρέσει ένας συνάδελφος από τη Δουλειά;

Μου αρέσει μια κοπέλα από τη Δουλειά. Τι να κάνω;

Καθώς περνάς όλο και πιο πολλές ώρες στη δουλειά προκειμένου να καταφέρεις να βγάλεις τα προς το ζην και να προχωρήσεις την καριέρα σου, είναι μάλλον φυσικό (και ίσως και αναμενόμενο) να σου αρέσει κάποιος άνδρας με τον οποίο δουλεύετε μαζί.

Πριν απαντήσω στο ερώτημα του τίτλου όμως η πρώτη μου σκέψη είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις κάτι με κάποιον συνάδελφο από την δουλειά. Υπάρχουν τόσες άνδρες εκεί έξω που μπορείς να γνωρίσεις.

Και αν σου φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο, μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ξεκίνα από τα εισαγωγικά μας άρθρα  για να αποκτήσεις μια πρώτη αίσθηση και να διαπιστώσεις ότι είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Επιπλέον σκέψου μήπως αυτός είναι και ο λόγος που σου αρέσει αυτός ο συνάδελφος από τη δουλειά: επειδή είναι δύσκολο να γνωρίσεις άλλους, ενώ αυτόν τον βλέπεις κάθε μέρα.

Επειδή όμως δεν θέλω να σου χαλάσω το χατίρι και επειδή όντως υπάρχουν περιπτώσεις που σου αρέσει πολύ κάποιος συνάδελφος από τη δουλειά, συνεχίζω αμέσως:

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως ο επαγγελματικός; Πως θα γίνει να μην μπλέξεις με τους ανώτερους αλλά και να μην το πάρουν είδηση οι άλλοι συνάδελφοι; Να βρεις χρόνο μαζί του χωρίς να είναι όλοι μπροστά;

Τα πράγματα είναι απλά: Το μόνο που χρειάζεται είναι να νιώσει εκείνος έλξη για εσένα.

Εν ολίγοις, ισχύουν όσα γράφουμε στο site, με μια μικρή διαφορά: εξαιτίας του χώρου πρέπει να είσαι διακριτική και καθόλου πιεστική. «Φλέρταρε» μαζί του διακριτικά, όταν τον πετύχεις μόνο του στην κουζινίτσα, ή σε κάποιο γραφείο. Ανάφερε κάποιο event στο οποίο πρόκειται να πας και προσκάλεσε τον σε αυτό. Έπειτα παρατήρησε τα σημάδια που δίνει για να καταλάβεις πόσο ελκυστική σε βρίσκει.

Σημεία να προσέξεις οταν φλερτάρεις στη δουλειά

Ωστόσο μην παρασύρεσαι από τις κομεντί και την λανθασμένη εικόνα που προβάλει το σινεμά. Σε αυτές βλέπεις τις σχέσεις του γραφείου να εξελίσσονται με αστείο και ενδιαφέροντα τρόπο ακόμα και αν πρόκειται για εντελώς αταίριαστα ζευγάρια.

Όμως στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και για αυτό πρέπει να προσέξεις τα ακόλουθα δύο σημεία.

Μου αρέσει μια κοπέλα από τη Δουλειά. Τι να κάνω;

#1. Η φίλη

Πρόσεξε μην από την πολύ διακριτικότητα υποπέσεις στην κατηγορία της «καλύτερης φίλης στη δουλειά». Κάνετε παρέα στη δουλειά, τρώτε ίσως μαζί, κατεβαίνετε να πάρετε καφέ και όταν αυτός έχει κάποια σφιχτή προθεσμία, εσύ προθυμοποιείσαι να τον βοηθήσεις.

Αν φέρεσαι με τέτοιο τρόπο και είσαι τόσο «καλή του φίλη» τότε και εκείνος θα δεί τη σχέση σας ως φιλική και δε θα προχωρήσει περισσότερο.

Ο εργασιακός χώρος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον με αποτέλεσμα και ο άνδρας να μην μπορεί ή να μην θέλει να είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε μια ερωτική γνωριμία μέσα στο περιβάλλον αυτό χωρίς να δεί σημάδια αμοιβαιότητας από την άλλη πλευρά.

Μη ξεχνάς πως αν – σε άλλη περίπτωση – εκείνος ξαφνικά εξεφράζε το ενδιαφέρον του ή σου ζητούσε να βγείτε ραντεβού, χωρίς εσύ να το θες, θα νιώσεις αμήχανα, μπερδεμένη και ξεγελασμένη, καθώς τόσο καιρό σου φερόταν σαν φίλος, ενώ ήθελε και άλλα πράγματα…

Και φυσικά στη δουλειά τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί όχι μόνο θα νιώσετε και οι δύο αμήχανα και άβολα, αλλά γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε ή να ξεκόψετε ο ένας από τον άλλο καθώς δουλεύετε μαζί.

Αν σου αρέσει κάποιος συνάδελφος από τη δουλεία λοιπόν, θα πρέπει διακριτικά να του δείξεις το ενδιαφέρον σου και να του το κάνεις πιο εύκολο να σε γνωρίζει περισσότερο. Αν απλά μείνετε στο φιλικό είναι πολύ πιθανό η επαφή να μην προχωρήσει περισσότερο από μια καλή φιλία.

#2. Η βαλτωμένη

Αυτό πιστεύω είναι σαφές, αλλά κάθε άνδρας που έχει κατακτήσει μια θέση και έχει πετύχει πράγματα στη ζωή του και στην καριέρα του, θα είναι διστακτικός να βγει με την βαλτωμένη του γραφείου. Μιλάω για εκείνη που είναι στην ίδια εταιρεία, στην ίδια θέση εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει καμία εξέλιξη, ούτε φιλοδοξία ή στόχο στη ζωή της.

Το να ξεκινήσει μια σχέση (ακόμα και χαλαρή) με τον τελευταίο τροχό του γραφείου, την κακομοίρα που δεν σέβεται κανείς, θα ήταν για τον ίδιο χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Όχι επειδή είναι αυτός καιροσκόπος, αλλά επειδή απλά αυτή η κοπέλα δεν είναι κάποια που φροντίζει και επενδύει στον εαυτό της πράγματα που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία έλξης και στα δύο φύλα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν όσο πιο μεγάλη «αξία» έχεις στη δουλειά, τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα. Επειδή θα σε βλέπει κυρίως στον χώρο του γραφείου και θα υπάρχει αυτή η πραγματικότητα, όσο πιο επιτυχημένος είσαι εκεί, έχεις τον σεβασμό των συναδέλφων και την αποδοχή των ανωτέρων, τόσο πιο πολύ Άνδρας Αξίας θα δείχνεις.

Μάλιστα πολλές φορές αν μέσα στη δουλειά είσαι από τις ανερχόμενες συναδέλφους, οπότε η αξία σου είναι ψηλά θα διαπιστώσεις ότι θα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα σε προσεγγίζουν (διακριτικά) και πολλοί συνάδελφοι από μόνοι τους!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.