Πως να διατηρείς τον Έλεγχο σε κάθε κατάσταση - Women's Bible

Πως να διατηρείς τον Έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Πως να διατηρείς τον Έλεγχο σε κάθε κατάσταση, Η Αποτυχία δεν είναι εχθρός, είναι Δάσκαλος

Ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να είναι και: πως να διατηρείς τον έλεγχο του εαυτού σου. Εξάλλου το περιβάλλον σου διαμορφώνεται από το πώς το διαχειρίζεσαι.

Μία κατάσταση από μόνη της δεν μπορεί να σε επηρεάσει. Θα το κάνει μόνο αν το επιτρέψεις.

Αν το επιτρέψεις, σημαίνει ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα σου και πιθανότατα να σου λείπει αυτοπεποίθηση.

Η σιγουριά του να ξέρεις ότι έχεις τον έλεγχο της κάθε κατάστασης γύρω σου. Τώρα θα μου πεις «Μα είναι δυνατόν να έχω τον έλεγχο σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου;»

Και γιατί να μην είναι φίλη μου; Εντάξει δεν είπαμε να δαμάσεις τα στοιχεία της φύσης αλλά μία κατάσταση στο γραφείο ή μία συζήτηση με κάποιον άνδρα που σου αρέσει γιατί να είναι εκτός τους ελέγχου σου;

Ακόμη κι όταν δεν μπορείς να ελέγξεις μία κατάσταση, μπορείς να κινηθείς και να λειτουργήσεις με τρόπο που να δείχνει ότι την ελέγχεις. Θα εξηγήσουμε παρακάτω πως μπορεί να σε βοηθήσει αυτό.

#1. Μείνε Ήρεμη

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να παραμείνεις ήρεμη πάση θυσία.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι, όταν αισθάνονται ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια τους, αντιδρούν έντονα.

Εντάξει, μιλάς με κάποιον και σε πειράζει για τα κιλά σου. Το πιο πιθανό είναι να το κάνει για να τεστάρει τις αντοχές σου. Θα δείξεις ήρεμη ή θα αντιδράσεις λέγοντας «Ε καλά, κι εσύ δεν πας πίσω»; Τέλεια, μόλις έκαψες την κατάσταση χωρίς λόγο. Και αυτό γιατί δείχνεις αντιδραστική.

Όσο περισσότερο δείχνεις ότι δεν σε επηρεάζουν αυτά που σου λένε, τόσο περισσότερο θα εντυπωσιάζονται οι άλλοι γύρω σου.  Άνδρες και γυναίκες.

#2. Δείξε πως διατηρείς τον έλεγχο και με τις Κινήσεις σου

Σε μη λεκτικό επίπεδο. Δείξε την ηρεμία και τον έλεγχο σου με τις κινήσεις σου. Έλεγξε τον τρόπο που κουνάς τα χέρια σου και το σώμα σου στο χώρο. Απέφυγε περιττές και υπερβολικές κινήσεις.

Όταν λες ότι μιλάς στο τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να κάνεις και την χαζή κίνηση με το μικρό δαχτυλάκι και τον αντίχειρα και σίγουρα όταν περιγράφεις ένα αεροπλάνο, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τα φτερά με τα χέρια σου. Μπορεί να γελάς όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές αλλά δεν φαντάζεσαι τί συμβαίνει εκεί έξω.

Θες να μάθεις πως να διατηρείς τον έλεγχο της επικοινωνίας στο φλερτ και τις ερωτικές γνωριμίες; Δες εδώ 

#3. Έχε καλή Τονικότητα

Τρίτον, ο τόνος της φωνής σου όπως και η ταχύτητα της θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Όταν είσαι εκνευρισμένη, αμήχανη ή νευρική, ο τόνος της φωνής σου ανεβαίνει και την κάνει να βγαίνει πιο τσιριχτή.

Επίσης το πιο πιθανό είναι να μιλάς γρηγορότερα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επικοινωνιακός ειδικός για να καταλάβει ότι αισθάνεσαι άσχημα. Προσπάθησε λοιπόν όσο μπορείς, να μιλάς αργά και σταθερά. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι χάνεις τον έλεγχο, το να μιλάς αργά θα σου δώσει λίγο περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς τι να πεις ή πώς να αντιδράσεις.

#4. Διατήρησε τον έλεγχο σου με σωστή αναπνοή

Τέταρτον ανάπνεε σωστά. Μας έχουν μάθει να ρουφάμε την κοιλιά μας και να αναπνέουμε ψηλά από τον θώρακα αλλά αυτό δεν βοηθάει.

Όταν αναπνέεις από τον θώρακα, η ανάσα σου βγαίνει κοφτή και αν το κάνεις για πολύ ώρα θα διαπιστώσεις ότι φουσκώνεις και λαχανιάζεις. Εξασκήσου και μάθε να αναπνέεις από το διάφραγμα. Η φωνή σου θα βγαίνει πιο αργή και πιο σταθερή και αυτό από μόνο του μπορεί να ηρεμήσει και εσένα αλλά και τους γύρω σου.Πως να διατηρείς τον Έλεγχο σε κάθε κατάσταση

#5. Μην Αναλύεις τα πάντα

Πέμπτον, μην βιάζεσαι να δώσεις πολλές πληροφορίες. Όταν βρίσκεσαι σε μία παρέα και σε ρωτήσουν κάτι, πες μόνο όσα είναι απαραίτητα. Πραγματικά υπάρχουν καταστάσεις όπου τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Αν σε ρωτήσουν από πού είναι η καταγωγή σου, δεν χρειάζεται να αναφέρεις όλο το γενεαλογικό σου δέντρο μέχρι τον Κολοκοτρώνη. Αρκεί να πεις που γεννήθηκες. Αν μάλιστα μπορείς να το κάνεις με λίγο χιούμορ και να δώσεις πρώτα μία αστεία (μη προσβλητική) απάντηση, τότε ακόμα καλύτερα.

#6. Χαμογέλα

Τέλος, το χαμόγελο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσο διατηρείς ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου, όλοι θα αναρωτιούνται τι έχεις κάνει.

Όσο άβολη και αν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, κράτα μία θετική και ήρεμη στάση και θα δείς πως όλα θα πάνε καλά.

Καλή συνέχεια.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.