Πως να βάλεις όρια στα ραντεβού - Women's Bible

Πως να βάλεις όρια στα ραντεβού

Πως να βάλεις όρια στα ραντεβού

Γνώρισα τον άντρα μου σε online εφαρμογή και όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε όλα άρχισαν να εξελίσσονται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να βλεπόμαστε σχεδόν κάθε μέρα και τελικά καταλήξαμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε.

Ωστόσο, υπήρξαν γνωριμίες πριν από αυτόν που πήγαιναν εξίσου γρήγορα και συνήθως κατέληγα εκτεθειμένη και πληγωμένη.

Μετά από αυτές τις εμπειρίες αποφάσισα να βάλω κάποια όρια προκειμένου να προστατέψω τον εαυτό μου. Ένα από τα πιο σημαντικά ήταν ότι δεν θα επέτρεπα σε κάποιον να έρθει να με πάρει και να δει που μένω για τουλάχιστον 5 ραντεβού.

Έχω να σου πω ότι δεν άρεσε σε όλους αυτό το όριο ούτε στο ελάχιστο και οι περισσότεροι έκαναν εμφανή την δυσαρέσκεια τους. Αλλά κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου καθώς ήξερα ότι εάν κάποιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτή την απαίτηση και με πίεζε τότε θα έπρεπε να τον αφήσω.

Ήταν το όριο μου και έπρεπε να το σεβαστούν ή απλά να προχωρήσουν. Ο άντρας μου σεβάστηκε αυτό το όριο, ερωτευτήκαμε και τώρα είμαστε παντρεμένοι.

Το να θέτεις όρια είναι εξαιρετικά σημαντικό στην διαδικασία του φλερτ και του dating, όχι μόνο επειδή θα σε προστατέψει από το να πληγωθείς ψυχικά, συναισθηματικά ή φυσικά.

Αλλά επίσης επειδή τα όρια σου επιτρέπουν να έχεις ξεκάθαρους και μη αμφισβητήσιμους τρόπους να πεις «όχι» προκειμένου να πάρεις ακριβώς αυτό που θέλεις και χρειάζεσαι από έναν σύντροφο και μια σχέση.

Τι να κάνεις για να μπορέσεις να βάλεις όρια στο φλερτ και τα ραντεβού σου;

Να είσαι ειλικρινής με το ραντεβού σου αλλά και τον εαυτό σου

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ απλοϊκό, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι πολλοί που βγαίνουν δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν τα πραγματικά συναισθήματά τους ή τις προθέσεις τους από τον φόβο ότι δεν θα βρουν αποδοχή ή ότι θα κριθούν άδικα.

Αλλά το καλό dating έχει να κάνει με το να είσαι ανοιχτός και αυθεντικός. Όσον αφορά τα όρια σε βοηθούν να γίνεις χαρούμενη και υγιής προσωπικότητα και μαζί με την ειλικρίνεια δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να πάει καλά μια γνωριμία.

Αυτό σημαίνει ότι όταν αποκαλύπτεις τα όρια σου παίζεις με την πιθανότητα, η γνωριμία σου να χάσει το ενδιαφέρον της. Θυμήσου, εάν ένας πιθανός σύντροφος δημιουργεί θέμα και ένταση για κάποιο όριο που έχεις θέσει και εσύ νιώθεις ότι είναι απόλυτα λογικό, μάντεψε. Δεν είναι τόσο σπουδαίος τελικά.Πως να βάλεις όρια στα ραντεβού

Επικοινώνησε τα όρια σου στον σωστό χρόνο

 Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, δεν θέλεις να κάτσεις απέναντί του και να του δώσεις μια λίστα με όλα τα όρια σου, αλλά ταυτόχρονα, δεν είναι και αποδοτικό να περιμένεις μέχρι να καταπατήσει κάποιο όριο σου και τότε να του κάνεις γνωστό ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο για εσένα.

Για παράδειγμα, έστω ότι είσαι έτοιμη να βγεις ραντεβού με κάποιον και θέλεις να του κάνεις γνωστό ότι προτιμάς να βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους για αρχή, τότε θα πρέπει να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή.

Ή εάν το σεξ είναι κάτι που προτιμάς να συμβαίνει μόνο όταν είσαι δεσμευμένη, τότε θα πρέπει να το κάνεις γνωστό στο δεύτερο ή τρίτο ραντεβού, όχι μετά από εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

Χρισιμοποίησε το «Εγώ» όταν θες να βάλεις όρια

Όταν χρησιμοποιείς λέξεις όπως «εγώ» αντί για «εσύ», σημαίνει ότι όχι μόνο παίρνεις την ευθύνη για αυτό αλλά επίσης δεν κάνεις τον άλλο να νιώθει ότι έκανε κάτι ή μπορείς να κάνει κάτι λάθος.

Ο στόχος όταν επικοινωνείς ένα όριο είναι να αφήνεις τον χώρο στον άλλο να σε γνωρίσει, να σε εμπιστευτεί και να σε σεβαστεί.

Ο τόνος σου είναι επίσης σημαντικός, χρειάζεται να είσαι άμεση αλλά ήρεμη και να προβάλεις τον αυθεντικό σου εαυτό χωρίς να κρίνεις σε καμία περίπτωση.

Θες να μάθεις πως να βάλεις όρια στο φλερτ; Δες εδώ

Για να βάλεις όρια σωστά, χρειάζεσαι ευέλιξία

Το να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις σημαίνει ότι χρειάζεται να τοποθετείς όρια τα οποία δεν είναι απόλυτα και σου επιτρέπουν να είσαι ελαστική. Πάνω απ’ όλα, ο στόχος σε κάθε όριο που ενστερνίζεσαι είναι να σε βοηθάει να νιώθεις ασφαλής με το να σε προστατεύει από ανθρώπους ή καταστάσεις που είναι πιθανόν να μην σου ταιριάζουν.

Έτσι όταν φτάσεις σε ένα σημείο που κάποιο όριο δεν είναι πια χρήσιμο, τότε σε κάθε περίπτωση άλλαξέ το ή άφησέ το εντελώς.

Για παράδειγμα, ίσως να λες ότι δεν θέλεις κάποιος να δει που μένεις μέχρι τουλάχιστον το πέμπτο ραντεβού, αλλά εάν σου έχει αποδείξει αυτό που ψάχνεις μέχρι το τέταρτο ραντεβού τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τον αφήσεις να έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου.

Εάν τα όρια τα έχεις βάλει με αυστηρότητα, διακινδυνεύεις να απομονώσεις τον εαυτό σου από κάποιο άτομο που αξίζει, επειδή στην τελική δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Δώσε τέλος στην σχέση εάν τα πράγματα δεν δουλεύουν

Αυτό το τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο επειδή είναι ωραίο να θέτεις προσωπικά όρια, αλλά χωρίς να ενεργείς όταν αυτά καταπατούνται, τα κάνεις να χάνουν το νόημά τους.

Όταν ένα προσωπικό σου όριο καταπατηθεί ανεξάρτητα από τον βαθμό που έγινε αυτό ή από τι πυροδοτήθηκε, πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για το άτομο που το έκανε.

Αυτές οι συνέπειες είναι στο χέρι σου και μπορεί να σημαίνει απλά ότι χάνει μέρος της εμπιστοσύνης σου ή ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι πιο δραστικό, ειδικά εάν εμφάνισε άσχημη συμπεριφορά, ελέγχου ή κακοποιητική. Τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να λήξεις την σχέση.

Το να μένεις πιστή στα προσωπικά σου όρια και να εμπιστεύεσαι τις επιλογές σου είναι αναγκαίο για να μπορέσεις να κάνεις σωστές επιλογές και υγιείς σχέσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα μείνεις μόνη για λίγο ακόμα καιρό.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.