Πως να ξεπεράσεις την Ενοχή στο Φλερτ - Women's Bible

Πως να ξεπεράσεις την Ενοχή στο Φλερτ

Πως να ξεπεράσεις την Ενοχή στο Φλερτ

Μήπως αισθάνεσαι ενοχή όταν φλερτάρεις; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δε φλερτάρεις καθόλου; Πιστεύεις ότι είναι ντροπή να μιλάς με άνδρες που σου πιάνουν τη κουβέντα σε μπαρ, σε φεστιβάλ, σε συναυλίες κλπ;

Πολύ πιθανό να αισθάνεσαι κάτι από όλα αυτά και αυτός να είναι ο λόγος που δεν έχεις καταφέρει πολλά πράγματα στο φλερτ. Πραγματικά, είναι μία καλή δικαιολογία. Ο λόγος που το χαρακτηρίζω έτσι, είναι γιατί όντως αποτελεί ένα πραγματικό πρόβλημα, που δεν παύει όμως, να είναι δικαιολογία.

Θα αναφερθώ πάλι στον τρόπο που μεγαλώνουμε σε αυτήν την κοινωνία. Πραγματικά κοντεύω να γίνω γραφικός, γιατί σχεδόν σε κάθε άρθρο μου αναφέρομαι στην κοινωνία και τις κοινωνικές δομές. Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο λάθος γίνονται κάποια πράγματα και γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αλλάξει.

Όπως σου είπα και νωρίτερα, είναι αναμενόμενο να αισθάνεσαι ενοχή όταν φλερτάρεις. Από τα πρώτα σου βήματα, από τις πρώτες σου επαφές με τους άνδρες, οι άνθρωποι γύρω σου, σου «ποτίζουν» το μυαλό με οτιδήποτε αρνητικό περί φλερτ, σχέσεων και τι είναι πρέπον και τι όχι. Πραγματικά, από πού να το πιάσουμε;Αρχική Γνωριμία: Κάνε τον να νιώσει Άνετα, Πως να ξεπεράσεις την Ενοχή στο Φλερτ

Οικογένεια

Όπως είναι αναμενόμενο, η οικογένεια είναι το πρώτο μέρος στο οποίο συναντάς στυλιζαρισμένες απόψεις και προκατάληψη για το θέμα. Η μητέρα σου, η θεία σου ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα έχει πρόσβαση σε εσένα, θα σου μεταφέρει όλες τις αρνητικές εμπειρίες ή πεποιθήσεις της:

«Οι άνδρες σε θέλουν μόνο για το σεξ», «είναι ξεδιάντροποι», «είναι ψεύτες και θα σε ξεγελάσουν», και το all time classic «όλες οι άνδρες, με εξαίρεση τον πατέρα σου (όχι πάντα) είναι γουρούνια».

Μάλιστα. Άρα, στα οκτώ με δέκα σου, έχεις ήδη αρχίσει να σχηματίζεις μία ιδιαίτερη άποψη για τους άνδρες. Από την άλλη πλευρά, οι πατεράδες και οποιοσδήποτε άλλος άνδρας στο σόι σου, θα έχουν μία διαφορετική άποψη επί του θέματος, που σε γεμίζει κι αυτή ενοχή:

«Να προσέχεις μη σε αφήσει έγγυος κανένας και σε παρατήσει» και ταυτόχρονα, για να καλύψουν και κάποιες δικές τους ανάγκες, «να τον έχεις βασιλιά», «να τον περιποιείσαι».

Η λίστα με τέτοιου τύπου μηνύματα μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον. Καν’ το λίγο εικόνα σε παρακαλώ. Φτάνεις στα 16 και ήδη έχεις διαμορφώσει μια άποψη για το άλλο φύλο πριν καλά καλά αποκτήσεις τις πρώτες σου εμπειρίες.

Κάνεις όλα αυτά που σου έλεγε η μάνα σου για να είσαι σωστή και καταλήγεις μπουκάλα γιατί καταλήγεις να διώχνεις κάθε άνδρα που παρουσιάζεται μπροστά σου .

Ταυτόχρονα, όλα τα κανάλια παίζουν ό,τι ταινία υπάρχει από το 1980-90 που έχει σχέση με καμάκια και πέφτουλες. Στις ειδήσεις κάνουν ειδικό αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου για το τί φορούσαν οι καθηγήτριες και σε ποιό σχολείο εντοπίσαμε την πιο καυτή μίνι φούστα.  Καλά πάμε…

Για να ξεπεράσεις την ενοχή και τη ντροπή σου για το φλερτ, δες εδώ

Τί μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις την ενοχή

Μπορείς να είσαι ανεξάρτητη και να έχεις δική σου άποψη και όχι αυτή που σου πλασάρουν οι άλλοι.

Αν κάποιος σου λέει ότι δε θα πετύχεις στις ερωτικές σχέσεις γιατί οι άνδρες είναι κακοί ή ότι το φλερτ είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις ενοχή, απλά σου προβάλει την δική του ανασφάλια.

Σχημάτισε δική σου άποψη, από το μηδέν. Βγες και γνώρισε άνδρες, κάνε λάθη και μάθε από αυτά. Δες το σα μία διαδικασία εξέλιξης, μία μοναδική εμπειρία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον.

Να θυμάσαι ότι σε όλη αυτήν τη διαδικασία, είμαστε δίπλα σου, σε περίπτωση που μας χρειαστείς.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.