Πως να έχεις καλύτερη Τύχη στις Ερωτικές Γνωριμίες - Women's Bible

Πως να έχεις καλύτερη Τύχη στις Ερωτικές Γνωριμίες

Πως να έχεις Καλύτερη Τύχη στις Ερωτικές Γνωριμίες

Πολλές γυναίκες εμπιστεύονται την τύχη τους όσον αφορά θέματα σχέσεων. Πολλές ελπίζουν να γνωρίσουν έναν τύπο τέλειο επειδή έτσι τους είναι γραφτό. Άλλες θρηνούν για την κακή τους τύχη, μη μπορώντας να βρουν κάποιον της αρεσκείας τους ή κάποιον που τουλάχιστον να είναι συναισθηματικά διαθέσιμος.

Το πρόβλημα και των δύο αυτών περιπτώσεων είναι η μετάθεση των ευθυνών. Η καλή ή η κακή τύχη ευθύνεται για τη μία ή την άλλη έκβαση της κατάστασης. Οι γυναίκες αυτές δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ελέγξουν οι ίδιες τις ζωές τους και συνεπώς, αποτυγχάνουν.

Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις πιο τυχερή δε θα περιμένεις το μάνα εξ’ ουρανού. Θα δουλέψεις για να το καταφέρεις.

Γνώθι σ’ αυτόν

Πραγματικά δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αυτογνωσία. Απλώς αποφεύγουμε να αναλύσουμε τον εαυτό μας, να τον εξετάσουμε χωρίς προκαταλήψεις. Μας ενδιαφέρει μονάχα το πώς θέλουμε να είμαστε ή το πώς πιστεύουμε ότι είμαστε.

Η αλήθεια όμως μας διαφεύγει. Δεν έχουμε ιδέα στην πραγματικότητα για τον εαυτό μας και αυτή η έλλειψη αυτογνωσίας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στην προσωπική μας ζωή.

Για παράδειγμα, όταν ήμουν πιο νέα και είχα μόλις αρχίσει να βελτιώνω τις σχέσεις μου με τους άνδρες, σύχναζα σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Έβλεπα ότι οι άνδρες με ήθελαν, βγαίναμε, φτάναμε ίσως και στο σεξ, αλλά κανένας από αυτούς που γνώριζα δεν ήταν άτομο με το οποίο θα ήθελα να έχω παρατεταμένη ή ουσιαστικότερη σχέση.

Βλέπεις, είχα αναλωθεί στο κομμάτι της ερωτικής κατάκτησης. Ήμουν απλά η ευχάριστη γυναίκα που οι άνδρες, χαίρονται να την συναναστρέφονται. Όσον αφορά το κομμάτι της δέσμευσης όμως, εκεί τα πράγματα άλλαζαν.

Άλλο παράδειγμα: Μια από τις καλύτερες μου φίλες έκανε διαρκώς την ίδιου τύπου σχέση. Γνώριζε άνδρες, περνούσαν μαζί ένα διάστημα έντονου πάθους και μετά χώριζαν πολύ δραματικά, αφήνοντάς τους να αναρωτιούνται με δάκρυα που είχαν κάνει λάθος.

Η φίλης μου αυτή, ήταν ερωτευμένη με το να είναι ερωτευμένη. Όσον αφορά το επόμενο κομμάτι, το κομμάτι της δέσμευσης δηλαδή, ήταν επίσης ανίδεη.

Είχε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά όσον αφορά το τι περίμενε από τη σχέση της με κάποιον. Υπερβολικά ψηλά. Μονάχα όταν κατάλαβε ότι απλώς αυτό ήταν μία δικαιολογία για να διώχνει τους άνδρες όταν της περνούσε ο πρώτος ενθουσιασμός, μπόρεσε να κάνει μια σχέση κάπως διαρκέστερη.

Αν συνεχώς κάνεις αποτυχημένες σχέσεις, πολύ περισσότερο αν κάνεις αποτυχημένες σχέσεις που ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς μήπως ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των αρνητικών καταστάσεων είσαι στην πραγματικότητα εσύ.

Δες τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Δες ποιές αρνητικές συμπεριφορές σου, πυροδοτούν αυτά τα μοτίβα. Δες τί σου καθρεφτίζει η ερωτική σου ζωή – είναι ο εαυτός σου. Εσύ και μόνον εσύ είσαι υπεύθυνη για την ατυχία σου.

Για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, δες εδώ

Να ξέρεις τι θέλεις γιατί η τύχη δεν αρκεί

Τι ψάχνεις ακριβώς; Ψάχνεις τον άνδρα της ζωής σου; Ψάχνεις να κάνεις σεξ χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις; Ψάχνεις κάποιον ήσυχο και εκλεπτυσμένο ή κάποιον δυναμικό και διεκδικητικό; Ή απλώς αναζητάς στα τυφλά, και ό,τι πέσει στα πόδια σου;

Δείχνει ίσως περίεργο αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Άλλα λέμε και θεωρούμε ότι θέλουμε και αλλά δείχνει η πράξη ότι αποζητούμε.

Κάποιοι προτιμούν να σκεφτούν πως δεν αναζητούν τη δέσμευση. Σας πληροφορώ όμως πως οι περισσότεροι αυτό αναζητάνε.

Άλλοι ψάχνουν άτομα που πιστεύουν ότι πρέπει να τους αρέσουν και δεν τολμούν να παραδεχτούν αυτό που αληθινά τους αρέσει.

Άλλοτε ψάχνουμε για κάτι που μας έμαθαν ότι πρέπει να μας αρέσει, κάποιον με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δε σταματάμε στιγμή να σκεφτούμε αν θα είμαστε αληθινά συμβατές με ένα τέτοιο άτομο. Δε σταματάμε στιγμή να σκεφτούμε αν θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι με μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό μας.

Όπως είδη είπα, ξόδεψα πολύ χρόνο σε συγκεκριμένου τύπου σχέσεις πριν καταλάβω ότι στην ουσία αυτό δε μου ταίριαζε. Ήθελα τελικά μία σχέση με κάποιον που να μπορεί να είναι και χαλαρός και φίλος μου και όχι τον περιπετειώδη cool τύπο που νόμιζα ότι ήταν αυτό που αληθινά χρειαζόμουν.

Αν θέλεις λοιπόν να γίνεις πιο τυχερή στη συναισθηματική σου ζωή, φρόντισε να καταλάβεις και να αποδεχτείς τί είναι αυτό που πραγματικά ψάχνεις.Πως να έχεις Καλύτερη Τύχη στις Ερωτικές Γνωριμίες

Μάθε πού θα ψάξεις να βρεις αυτό που θέλεις να βρεις

Από τη στιγμή που αποφασίσεις τί ακριβώς είναι αυτό που ψάχνεις, πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς πού πρέπει να πας για να το βρεις. Οι διαφορετικοί άνθρωποι συχνάζουν σε διαφορετικά μέρη. Όταν στοχεύεις σε συγκεκριμένου τύπου ανθρώπους, πρέπει να βρεθείς σε μέρη που συνήθως μαζεύονται αυτού του είδους οι άνθρωποι.

Αν σου αρέσουν άνδρες που συχνάζουν σε μέρη που εσύ δεν αντέχεις, όπως μέρη με πολυκοσμία, χαμό, φασαρία, μπαράκια ως το πρωί, τότε μήπως φίλη μου πρέπει να ξανασκεφτείς, αν και κατά πόσο θέλεις  να έχεις κοντά σου έναν τέτοιο τύπο;

Βρες το πλεονέκτημά σου. Βρες τη σωστή στιγμή

Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει τί τύπος άνδρα σου αρέσει και πού θα τον βρείς, φρόντισε ώστε να πας για να τον συναντήσεις. Το να βρείς τι πραγματικά θες είναι η μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι να βγείς έξω.

Το να κάθεσαι να περιμένεις να πέσει αυτός ο άνδρας στο δρόμο σου ως μάνα εξ ουρανού, δε θα σε ωφελήσει.

Τύχη σημαίνει να είσαι προετοιμασμένη για την αποτυχία

Δυστυχώς εγγυήσεις δεν υπάρχουν πουθενά στη ζωή. Μπορεί να βρήκες κάποιον που να έχει όλα όσα θες, να πιάσατε κουβέντα αλλά να μην κατάφερες να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον. Καμία δεν τα καταφέρνει πάντα και παντού, όσο ωραία και αν είναι.

Δεν μπορείς να ξέρεις τι εντύπωση θα του αφήσεις, δεν μπορείς να ξέρεις αν σκέφτεται κάποια άλλη. Τίποτα δε μπορείς να ξέρεις. Όλα παίζουν.

Ή μπορεί να πεις κάτι λάθος, να κάνεις κάποια ανεπανόρθωτη γκάφα, ή απλώς να μην του αρέσεις. Μπορεί να είναι ανάδρομος ο Ερμής. Προσωπικά έχω γίνει ρόμπα όταν πνίγηκα, ενώ μιλούσα σε κάποιον που μου άρεσε πολύ.

Δεν πηγαίνουν όλα όπως θα θέλαμε να πάνε. Αλλά το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, είναι να αφήσεις το φόβο της αποτυχίας να πάρει τον έλεγχο και να μείνεις στην ασφάλεια του σπιτιού σου και της ζώνης άνεσης σου. Αν δεν παίζεις, δε χάνεις, αλλά αν δε ρισκάρεις να χάσεις, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις.

Η τύχη ευνοεί τις τολμηρές!

Βγες έξω λοιπόν και πήγαινε να βρεις η ίδια την τύχη σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.