3 Τρόποι για να μάθεις από τους Πρώην σου - Women's Bible

3 Τρόποι για να μάθεις από τους Πρώην σου

3 Τρόποι για να μάθεις από τους Πρώην σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι single γυναίκες είναι ότι αφήνουν τις προηγούμενες σχέσεις τους να επηρεάζουν τις μελλοντικές. Οι περισσότερες δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μεγάλη αξία στις εμπειρίες που είχαν με τους πρώην τους και πολύτιμα μαθήματα που τις συνοδεύουν.

Για να είμαι ειλικρινής, καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεις την θετική πλευρά μέσα από έντονες συναισθηματικές στιγμές, που μπορεί να περιλαμβάνουν μελαγχολία, θυμό ή και μια «ραγισμένη» καρδιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα ένα μήνυμα από μια κοπέλα και νομίζω ότι πολλές γυναίκες εκεί έξω μπορούν να ταυτιστούν. Ορίστε λοιπόν τι είπε η Δάφνη:

Χριστίνα, σου γράφω επειδή την τελευταία εβδομάδα έκλεισα τα 30. Συνειδητοποίησα ότι εάν δεν κάνω κάποια αλλαγή σύντομα, θα καταλήξω να μείνω μόνη για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θέλω να αποκτήσω μια ευτυχισμένη σχέση αλλά φοβάμαι ότι θα πληγωθώ ξανά. Έχω πολλούς πρώην που με απάτησαν και μου είπαν ψέματα. Φοβάμαι να φλερτάρω ξανά και να γνωρίσω κάποιον επειδή δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Τι να κάνω για να προχωρήσω μπροστά; – Δάφνη

Ευχαριστώ που μου έγραψες. Αρχικά, θέλω να σου πω ότι έχεις πολύ δύναμη που έστειλες και που συνειδητοποίησες ότι θέλεις περισσότερα στις σχέσεις και την ζωή σου. Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά για αρχή θα ήθελα να γυρίσεις πίσω στις εμπειρίες σου και να σκεφτείς καλά πριν προχωρήσεις μπροστά.

Πιστεύω βαθιά ότι έχουμε ευθύνη για κάθε σχέση μας και επιλογή που κάναμε μέσα σε αυτή. Είτε καλή, είτε κακή. Ειδικά την τελευταία. Για να δημιουργήσεις λοιπόν μια ουσιαστική αλλαγή στην ζωή σου, χρειάζεται να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να καταλάβεις ότι η ζωή σου δίνει μαθήματα για να εξελιχθείς και να δημιουργήσεις έναν καλύτερο εαυτό.

Αυτό περιλαμβάνει όσα έχεις μετανιώσει από φλερτ, ραντεβού, επιλογές ακόμη και περίεργους πρώην συντρόφους. Είχα αρκετούς στην ζωή μου και  παρ’ όλο που για χρόνια δεν καταλάβαινα πως καθένα από αυτά με οδηγούσε στον σύντροφο που έχω σήμερα.

Ας αναλογιστούμε για λίγο τους πρώην μας όχι ως ξεχασμένες ψυχές από τις οποίες πρέπει να ξεφύγουμε, αλλά ως κομμάτι της ζωής μας. Θέλω να ξεκινήσεις να κοιτάς πίσω στις στιγμές σου μαζί τους και να δεις τι μπορείς να μάθεις από αυτούς που θα σε βοηθήσει στις μελλοντικές σου σχέσεις. Εδώ έχω και κάποιες συμβουλές.

Μάθε να αναγνωρίζεις αρνητικά σημάδια ανά πάσα στιγμή

Ξέρεις ποιο είναι το αστείο με τους πρώην και τα ψέματα; Σπάνια τα αναγνωρίζεις, εκτός και αν στα έχουν ξαναπεί και ξέρεις πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Συχνά οι ρόλοι αντιστρέφονται, ο καιρός περνά και αυτά τα ψέματα τα ακούν οι ίδιοι από τις σχέσεις τους.

Πήγαινε πίσω λοιπόν σε όλα εκείνα τα ψέματα που σου έχουν πει πρώην σύντροφοι σου. Όχι απλά στο ψέμα αυτό καθαυτό, αλλά στις αντιδράσεις γύρω από το ψέμα. Πράγματα όπως η γλώσσα του σώματος, κινήσεις που έκαναν καθώς σου έλεγαν ψέματα ή ακόμα και τι συνέβη όταν τους αντιμετώπισες ενώ είχες ανακαλύψει τι είχαν κάνει.

Το βασικό σημείο εδώ είναι να χρησιμοποιήσεις αυτά τα γεγονότα προς όφελος σου. Έτσι όταν κάποιος ετοιμάζεται να σου πει ψέματα να ξέρεις πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.

Με τον καιρό μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε καθοδηγήσει μέσα από ψεύτες και ανάξιους συντρόφους στον ιδανικό άντρα για εσένα.

Να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου κατά την διάρκεια του Dating. Δεν έχουν σημασία αυτά που σου λέει αλλά αυτά που κάνει.

Πολύ απλά αν κάποιος σου λέει κάτι αλλά η συμπεριφορά του δείχνει ακριβώς το αντίθετο, μάντεψε… δεν είναι ειλικρινής και αυθεντικός. Και τα δύο θα πρέπει να είναι κριτήρια αρκετά για να πάρεις άλλο δρόμο ειδικά αν ψάχνεις μια μακροχρόνια και αποκλειστική σχέση.

Θες να μάθεις πως να αναγνωρίζεις τα σημάδια; Δες εδώ

Μάθε από τους πρώην σου και εμπιστεύσου την διαίσθηση σου

Έχεις ακούσει ποτέ την φράση «Εμπιστεύσου την διαίσθησή σου;» Φυσικά και θα έχεις. Δεύτερη ερώτηση. «Σε ότι έχει να κάνει με παλιές σχέσεις, μήπως αγνόησες την διαίσθησή σου;»; Φυσικά και το έκανες.

Όλοι έχουμε αυτή την μικρή φωνούλα μέσα στο κεφάλι μας που μας λέει τι να κάνουμε σε κάθε κατάσταση. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η φωνούλα αλλά ότι την αγνοούμε πολλές φορές.

Οι λόγοι για αυτό ποικίλουν όπως «Δεν θέλω να μείνω μόνη»,  «Ίσως να υπερβάλλω», «Μα η χημεία μας είναι τόσο δυνατή». Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που έχεις περάσει με τους πρώην σου μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά σχετικά με το πόσο συχνά ακούς την εσωτερική σου φωνή.

Προσπάθησε να επαναφέρεις στην μνήμη σου όσα αρνητικά άκουσες ή είδες από κάποιον πρώην σύντροφό σου αλλά μετά αποφάσισες να αγνοήσεις την διαίσθηση σου, η οποία περίμενε κάποια αντίδραση σου.

Αναρωτήσου λοιπόν «Πότε αγνόησα την φωνή μέσα μου και τι συνέβη τότε;» Και το πιο σημαντικό «Γιατί την αγνόησα και ποιες ήταν οι συνέπειες αυτής της επιλογής μου;»

Όταν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, θα μάθεις πολλά περισσότερα για εσένα και την επόμενη φορά που θα είσαι με κάποιον και η εσωτερική σου φωνή αρχίσει να σου λέει «φύγε» δεν θα ακούσεις μόνο αλλά θα πράξεις κιόλας.Μήπως βρίσκεσαι σε Λάθος Σχέση;, Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τον Κυνηγάς, Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία, 3 Τρόποι για να μάθεις από τους Πρώην σου

Μείνε ήρεμη και χαλαρή

Αυτό ίσως να είναι το πιο δύσκολο για τις περισσότερες εκεί έξω. Όμως οι πρώτες μέρες ή εβδομάδες μιας σχέσης μπορούν να είναι τόσο υπέροχες και καταπληκτικές που θες απλά να μείνεις εκεί για πάντα μαζί του.

Η πρώιμη έλξη μεταξύ δύο ατόμων είναι σαν ναρκωτικό για το σώμα και το μυαλό. Αυτό το ναρκωτικό μπορεί να μείνει στον οργανισμό σου από εβδομάδες μέχρι μήνες. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τόσες πολλές σχέσεις αρχίζουν και χαλαρώνουν μετά από 3 -4 μήνες; Τώρα ξέρεις γιατί.

Όταν σκέφτεσαι κάποιους από τους πρώην σου, προσπάθησε να θυμηθείς πόσο καιρό σου πήρε να δεσμευτείς. Μήπως σου φάνηκε σαν να προχωρούσαν όλα πάρα πολύ γρήγορα απ’ ότι είχες προγραμματίσει ή ήθελες και δεν κατάλαβες ποτέ πότε δεσμεύτηκες;

Οι ποιοτικές σχέσεις είναι σαν τον μαραθώνιο και όχι 100 μέτρα σπρίντ. Γι’ αυτό χαλάρωσε και επεξεργάσου όσα συμβαίνουν στην αρχή μιας γνωριμίας συνειδητά και ρεαλιστικά.

Πάρε τον χρόνο σου και αποφάσισε αν η σχέση αυτή ανταποκρίνεται στα θέλω σου πριν επενδύσεις συναισθηματικά. Θα πάρει περισσότερο χρόνο αλλά στο τέλος της ημέρας αξίζει και με το παραπάνω.

Η συμβουλή μου λοιπόν για εσένα Δάφνη είναι να επεξεργαστείς αυτές τις συμβουλές και να τις κάνεις εξάσκηση και στις προσωπικές σου σχέσεις αλλά και στην καθημερινότητα σου. Οι πρώην σύντροφοί σου σου δίδαξαν πάρα πολλά σχετικά με το ποιοι είναι οι ιδανικοί σύντροφοι για εσένα αλλά και για το ποια είσαι. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αξιοποιήσεις αυτή την γνώση και να την μετατρέψεις σε κάτι θαυμάσιο… μια μακροχρόνια ευτυχισμένη σχέση.

Μπορεί να νιώσεις περίεργα γυρίζοντας πίσω στο παρελθόν σου αλλά να ξέρεις ότι θα σε αποζημιώσει.

Σου υπόσχομαι ότι αν δεις τις σχέσεις σου με ψυχραιμία, θα ανακαλύψεις έναν ολοκαίνουριο κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο με διαφάνεια, υπομονή, ισορροπία και πάνω απ’ όλα ευτυχία.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.