«Σε Αγαπάω αλλά...»: Πως να το Αντιμετωπίσεις - Women's Bible

«Σε Αγαπάω αλλά…»: Πως να το Αντιμετωπίσεις

«Σε αγαπάω αλλά...»: Πως να το αντιμετωπίσεις

Λένε πως το καλύτερο που μπορεί να σου πει κάποιος είναι το «σε αγαπώ». Την ίδια όμως στιγμή, μια απλή λέξη μπορεί να δώσει τελείως διαφορετικό νόημα, «σε αγαπάω αλλά…».

Είναι σύνηθες, τα ζευγάρια μετά από αρκετό διάστημα μαζί να μη νιώθουν τόσο ερωτευμένα όσο ήταν στην αρχή της σχέσης τους. Εξακολουθούν να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο αλλά δεν είναι πλέον ερωτευμένα. Μπορεί ακόμα να αγαπιούνται, αλλά δεν ορίζουν την αγάπη με τον ίδιο τρόπο. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Όσο περισσότερες σχέσεις κάνεις, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πως η αγάπη μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Δεν υπάρχει μόνο το πάθος και η αγάπη που βλέπουμε στις ταινίες. Υπάρχει και η πλατωνική αγάπη, η ανεκπλήρωτη, η ατελείωτη, η τοξική και πολλές ακόμα.

Πολύ συχνά, οι σχέσεις χάνουν τη σπίθα τους και το πάθος μετατρέπεται σε πλατωνική αγάπη. Άλλες φορές καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα αλλάζουν και άλλες σου έρχεται τελείως ξαφνικό. Δεν είναι εύκολο να ακούς το σύντροφό σου να σου λέει «σε αγαπάω αλλά…».

Τι κάνεις λοιπόν όταν σου ανακοινώνει κάτι τέτοιο;

«Σε αγαπάω αλλά…»: 5 τρόποι να το διαχειριστείς

#1 Άκουσέ τον

Δεν είναι εύκολο να ακούς το άτομο που αγαπάς να σου λέει πως σε αγαπάει αλλά δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Είναι ανθρώπινο να στενοχωριέσαι, να νιώθεις πληγωμένη αλλά και να θυμώνεις.

Όσο πληγωμένη και αν είσαι όμως, πρέπει να καταλάβεις πως και για τον ίδιο ήταν δύσκολο να πάρει την απόφαση και να στο ανακοινώσει. Πρέπει να σεβαστείς όσα σου είπε, ακόμα και αν δε συμφωνείς μαζί του. Μίλα του και ρώτησέ τον ό,τι χρειάζεσαι για να καταλάβεις πως πήρε την απόφαση αυτή. Τι άλλαξε και νιώθει έτσι. Δώσε του χώρο και χρόνο να σου εξηγήσει τη δική του πλευρά και να σου πει πως νιώθει.

#2 Μήπως νιώθεις και εσύ το ίδιο;

Πίστευες πως η σχέση σας ήταν τέλεια και πως και οι δύο βρισκόσασταν στην ίδια φάση; Ή μήπως έβλεπες πως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προβλήματα;

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να αναρωτηθείς αν νιώθεις και εσύ το ίδιο. Το πιο εύκολο στο άκουσμα της φράσης «σε αγαπάω αλλά..» είναι να στενοχωρηθείς και να θυμώσεις. Θέλει μεγάλη δύναμη και κουράγιο να σκεφτείς μήπως νιώθεις και εσύ το ίδιο με αυτόν.

Μήπως και για εσένα έχει φύγει ο έρωτας αλλά αρνιόσουν τόσο καιρό να το παραδεχτείς;

#3 Αξίζει να προσπαθήσεις να του αλλάξεις γνώμη ή είναι καλύτερα να χωρίσετε;

Αν ο σύντροφός σου έχει πάρει την απόφαση του και είναι σίγουρος για αυτή, τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σώσεις τη σχέση σας. Αν όμως είναι ανοιχτός στο να συζητήσετε και να προσπαθήσετε να κάνετε τη σχέση να δουλέψει, τότε είναι η στιγμή να αποφασίσεις αν αξίζει να παλέψεις για αυτήν τη σχέση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διορθώσετε τη σχέση σας, αλλά θα είναι δύσκολο και δε θα γίνει σε μια μέρα. Μπορείτε είτε να πάτε σε ένα σύμβουλο σχέσεων, είτε να μιλήσετε ανοιχτά και να προσπαθήσετε μόνοι σας να λύσετε τα προβλήματα.

Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι ήδη αργά ή το να σώσετε τη σχέση να μην είναι καλό για εσάς. Αν λοιπόν θέλετε να προσπαθήσετε να ξαναφτιάξετε τη σχέση, μπορείτε να το κάνετε. Αν πάλι δε το θέλει κάποιος από τους δύο ή κανείς σας, μπορείτε να χωρίσετε ώριμα.«Σε αγαπάω αλλά...»: Πως να το αντιμετωπίσεις

#4 Θέλεις να μείνετε φίλοι ή όχι;

Αν αποφασίσατε να χωρίσετε, τι θα κάνετε μετά; Θα μείνετε φίλοι ή θα κόψετε κάθε επαφή μεταξύ σας; Κάθε σχέση είναι διαφορετική και διαλύεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Αν στη μέση υπάρχουν παιδιά ή κοινά περιουσιακά στοιχεία, είναι σημαντικό να κρατήσετε επαφές για όσο το απαιτούν οι περιστάσεις. Μιλήστε και βρείτε το σωστό τρόπο για να το κάνετε αυτό να πετύχει.

Μη ξεχνάς όμως πως είναι πολύ σημαντικό το να είσαι εσύ καλά. Μη θυσιάσεις τον εαυτό σου για χάρη του άλλου. Πρέπει να κάνεις αυτό που θα σε βοηθήσει να επουλώσεις τις πληγές σου. Θα είναι πολύ δύσκολο να μείνετε φίλοι, οπότε σκέψου καλά πριν πάρεις κάποια απόφαση.

#5 Δες το θετικό της υπόθεσης

Όπως είπαμε, καμία δε θέλει να ακούσει από το σύντροφό της πως την αγαπάει αλλά πλέον δεν είναι ερωτευμένος μαζί της. Σκέψου όμως πως σου κάνει χάρη με το να σου το πει. Δε θέλεις να έχεις σχέση με ένα άτομο που δε θέλει να έχει σχέση μαζί σου. Όσο πιο γρήγορα το μάθεις λοιπόν, τόσο το καλύτερο για σένα. Θα φύγεις από μια σχέση που δε σου άξιζε και σιγά σιγά θα προχωρήσεις παρακάτω.

Το να βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο. Καμιά μας δεν το θέλει. Αν σου συμβεί όμως, προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις. Ποτέ δε ξέρεις, ίσως είναι για καλό!

Θες να τον κάνεις να σε κυνηγάει; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.