Πως να αφήσεις πίσω σου κάποιον που Αγαπάς και να συνεχίσεις με τη Ζωή σου - Women's Bible

Πως να αφήσεις πίσω σου κάποιον που Αγαπάς και να συνεχίσεις με τη Ζωή σου

Πως να αφήσεις πίσω σου κάποιον που αγαπάς και να συνεχίσεις με τη ζωή σου

Σε χώρισε ενώ εσύ τον αγαπάς ακόμα. Το να τον αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις τη ζωή σου μόνη, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Ο πόνος που νιώθεις θα χρειαστεί χρόνο αλλά και δουλειά για να φύγει. Δε θα σου πω πως αυτό θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν προσπαθήσεις και δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, θα τα καταφέρεις.

Παρακάτω θα δεις μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις τον πόνο που νιώθεις και σιγά σιγά να τον ξεπεράσεις.

9 τρόπο να αφήσεις πίσω κάποιον που αγαπάς

#1 Κόψε την επικοινωνία μαζί του

Είναι το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αν θες πραγματικά να τον ξεπεράσεις, δεν πρέπει να είναι μέρος της ζωής σου πλέον.

Αυτό σημαίνει πως δε θα στείλεις μεθυσμένα μηνύματα, δε θα προσπαθήσεις να μείνετε φίλοι, δε θα παραμονεύεις τα social media του και γενικά κατάλαβες τι δεν πρέπει να κάνεις.

Είναι δύσκολο βήμα αυτό, αλλά απαραίτητο. Θα πονέσεις στην αρχή αλλά μετά θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα.

#2 Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να «πενθήσει»

Μπορείς να βυθιστείς με την ησυχία σου στη θλίψη σου. Είναι απαραίτητο να βιώσεις τα συναισθήματά σου και να μην τα κρύψεις. Μπορείς να λες στους άλλους πως είσαι καλά, αλλά δεν μπορείς να το λες στον εαυτό σου.

Είναι φυσιολογικό να πονάς και να νιώθεις λυπημένη. Όσο πιο πολύ βιώνεις τα συναισθήματά σου, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να ορθοποδήσεις. Το κλάμα, οι φωνές και γενικά η έκφραση των συναισθημάτων σου θα σε βοηθήσουν να ξεθυμάνεις και κάθε φορά που θα τον σκέφτεσαι, δε θα νιώθεις τόσο άσχημα όσο ένιωθες στην αρχή.Σε χώρισε χωρίς να σου εξηγήσει τον λόγο;, Πως να αφήσεις πίσω σου κάποιον που αγαπάς και να συνεχίσεις με τη ζωή σου

#3 Μην παραμελείς τον εαυτό σου

Όσο είσαι στη φάση που βιώνεις τα συναισθήματά σου, φρόντισε να μην παραμελήσεις τον εαυτό σου. Το να αφήσεις πίσω σου αυτόν που αγαπάς δε σημαίνει να αφήσεις και τον εαυτό σου.

Μην υποπέσεις σε κακές συνήθειες και καταστρέψεις τον εαυτό σου επειδή χώρισες. Αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις.

Ξεπέρασε το χωρισμό με τρόπους που δε θα μετανιώσεις στο μέλλον.

#4 Βγάλε έξω τον εαυτό σου

Δεν μπορείς να πενθείς για πάντα. Ναι, θα μείνεις στο σπίτι, θα κλάψεις αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξαναβγείς. Η χαρά δε θα έρθει από μόνη της στη ζωή σου. Πρέπει να τη δημιουργήσεις εσύ.

Βγες και κάνε τα πράγματα που σου αρέσουν, δες τους φίλους σου και γενικότερα προσπάθησε να επανακτήσεις τη χαρά αλλά και την αυτοπεποίθησή σου.

#5 Ζήτα βοήθεια από κάποιον

Δεν είναι κακό να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων ή της οικογένειάς σου για να ξεπεράσεις το χωρισμό. Θέλεις δίπλα σου άτομα που σε αγαπάνε, τα αγαπάς και θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένη. Μίλησε τους για το πως νιώθεις, βγείτε έξω να περάσετε καλά, να ξεχαστείς.

Αν νιώθεις πως τα άτομα γύρω σου δεν μπορούν να σε βοηθήσουν και δε σε καταλαβαίνουν, μη διστάσεις να μιλήσεις σε έναν ειδικό. Κάποιον που θα ασχοληθεί προσωπικά μαζί σου και θα κατανοήσει ακριβώς πως νιώθεις.

Είναι καλύτερα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον παρά να περάσεις το χωρισμό μόνη σου.

#6 Συγχώρεσε

Καθώς θα περνάει ο καιρός θα βλέπεις πως σιγά σιγά γίνεσαι καλύτερα. Τότε θα έχει έρθει και η ώρα να συγχωρέσεις.

Να συγχωρέσεις τον εαυτό σου, όχι τον πρώην σου. Έχει έρθει η ώρα να αφήσεις πίσω σου το θυμό και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί να έκανες λάθη αλλά δεν τα έκανες με σκοπό να πληγώσεις κάποιον. Ακόμα και αν πιστεύεις πως αυτός ήταν ο λόγος που έκανες ό,τι έκανες, ήρθε η ώρα να συγχωρέσεις τον εαυτό σου.

Δεν είσαι πλέον το άτομο που ήσουν. Είσαι μια καλύτερη εκδοχή του.

#7 Αποδέξου

Ήρθε η ώρα να αποδεχτείς την πραγματικότητα και όσα έγιναν. Έβγαινες με κάποιον, που ενώ εσύ τον αγαπούσες αυτός σε χώρισε. Αυτά συμβαίνουν. Δε νιώθουμε πάντα για κάποιον τα ίδια που νιώθει αυτός για μας. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να τα πηγαίνουμε καλά με όλους. Δε θα ταιριάξεις με όλους τους ανθρώπους που θα γνωρίσεις. Θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε πληγώσουν και άλλους που θα σε αγαπήσουν. Είναι φυσιολογικό.

Κάποια στιγμή θα βρεις αυτόν που αγαπάς αλλά και σε αγαπάει.

#8 Βγες πάλι ραντεβού

Εδώ θέλει προσοχή. Πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού μόνο όταν νιώσεις έτοιμη. Δε σου φταίει κάτι ο άλλος να του μεταφέρεις τα απωθημένα σου και να κλαις σε όλο το ραντεβού για τον πρώην.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα ραντεβού για να καλύψεις το κενό που σου άφησε ο πρώην σου, αλλά για να κάνεις μια νέα αρχή. Να βρεις έναν άλλο άνθρωπο που θα σε κάνει χαρούμενη και θα περνάς ωραία μαζί του. Θα σε κάνει να ξεχαστείς και να προχωρήσεις παρακάτω.

Αν θες να μπορείς να φλερτάρεις στα ραντεβού σου με επιτυχία, δες εδώ.

#9 Άσε το χρόνο να κάνει τα υπόλοιπα

Αν έκανες όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πάρεις μια ανάσα και να αφήσεις το χρόνο να κάνει τα υπόλοιπα.

Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει. Πολλές φορές αυτό που θεωρούμε πως είναι η καταστροφή μας, αποδεικνύεται μετέπειτα πως είναι ό,τι καλύτερο μας συνέβη ποτέ.

Όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να «πενθήσει» την ώρα που πρέπει, τότε αφήνεις τον πόνο να φύγει από μόνος του. Γι’ αυτό σου είπα πιο πάνω, πως το να εκφράσεις τα συναισθήματά σου είναι πολύ σημαντικό.

Ο χρόνος θα σε βοηθήσει να δεις πως η επούλωση γίνεται σταδιακά και όχι σε μια μέρα.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.