4 Τρόποι να Καταλάβεις αν σε Απατάει - Women's Bible

4 Τρόποι να Καταλάβεις αν σε Απατάει

4 Τρόποι να Καταλάβεις αν σε Απατάει

Αυτήν τη φορά δεν έχει εισαγωγικό μπλα-μπλα. Ξέρω ότι το θέμα σε καίει, γι’ αυτό θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Αν παρατηρείς ότι ο σύντροφος σου εκδηλώνει τις παρακάτω συμπεριφορές, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε απατάει, οπότε διάβασε προσεκτικά και αναγνώρισε τα σημάδια.

#1. Αν ο κοινωνικός του κύκλος έχει αυξηθεί απότομα

Εκεί που συνήθιζε τις καθημερινές μετά τη δουλειά να κάθεται σπίτι και να ξεκουράζεται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, έχει αρχίσει ξαφνικά να βγαίνει περισσότερο απ’ ότι συνήθιζε στο παρελθόν και χωρίς να συμπεριλαμβάνει εσένα στις εξόδους του.  

Οκ, θα μου πεις πως είναι λογικό να αρχίσει να βγαίνει λίγο παραπάνω με τους φίλους του για καφέ ή χαλαρά για μια μπύρα, διότι έχει μπουχτίσει απ’ τη δουλειά και την καθημερινότητα και θέλει λίγο να ξεσκάσει. Συμφωνώ.

Αν όμως σου λέει ονόματα «Σήμερα θα βγω με τον Γιάννη ή αύριο θα βγω με τον Κώστα και το Θανάση»  τα οποία δε σου είχε αναφέρει ποτέ στο παρελθόν, ούτε μπαίνει στον κόπο να σου εξηγήσει από που τους ξέρει, τότε είναι ύποπτα τα πράγματα.

#2. Αν περνάει περισσότερη ώρα με το κινητό του παρά με εσένα

Αν τις μέρες ή τις φορές που βρίσκεστε μαζί στέλνει sms στο κινητό, μιλάει στο Facebook-twitter-instagram και όταν τον πλησιάζεις προσπαθεί να «κρύψει» την οθόνη του κινητού του και σου λέει να μην είσαι περίεργη, τότε ή μιλάει με κάποια άλλη εν δυνάμει ερωμένη ή με κάποια παράλληλη σχέση.

Πάλι ίσως μου πεις οκ, πολύ καχυποψία έπεσε. Μπορεί να συζητάει για ένα ευαίσθητο θέμα με εναν φίλο του το οποίο δε θα ήθελε να το μάθεις. Συνέχεια όμως; Ακόμα και όταν δείχνει νευρικός και σταματάει να στέλνει μηνύματα όταν μπαίνεις στον ίδιο χώρο που βρίσκεται; Δε νομίζω.

#3. Αν απέχει από το σεξ μάλλον σε απατάει

Όλα τα ζευγάρια κάνουν σεξ με μια σχετικά σταθερή συχνότητα. Αυτή η συχνότητα μπορεί να είναι 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί κάθε μέρα ή ακόμα και 1 φορά την εβδομάδα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το πόσο πολύ έχει αραιώσει αυτή η συχνότητα μεταξύ σας.

Αν για παράδειγμα από τις 3 φορές την εβδομάδα έχετε πέσει στις 3 φορές κάθε 2 εβδομάδες (χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι) και βρίσκει δικαιολογίες να το αποφύγει, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Ακόμα και αν δε σε έχει «κερατώσει» ακόμα, σίγουρα η ερωτική του διάθεση έχει εξασθενίσει υπερβολικά και αυτό φαίνεται.

#4. Αν αργεί να σου απαντήσει

Αν τον παίρνεις τηλέφωνο και δεν το σηκώνει ή του στέλνεις sms το πρωί και αυτός σου απαντάει το απόγευμα, τότε προφανώς σε αποφεύγει. Δεν εννοώ όταν το κάνει μια στο τόσο, σίγουρα όλοι περνάμε δύσκολες ημέρες.

Αν όμως το κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα τον τελευταίο καιρό και όταν επιτέλους απαντήσει στην κλήση σου ακούγεται «βαριεστημένος», τότε λυπάμαι που θα στο πω, αλλά τα καμπανάκια της απιστίας χτυπάνε δυνατά για εσένα.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Σίγουρα θα σκέφτεσαι, πως όλα τα παραπάνω που ανέφερα, μπορεί να μην αποκαλύπτουν ότι σε κερατώνει, μπορεί όντως κάλλιστα να σημαίνουν ότι το αγόρι σου έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εσένα και πως ακόμα και αν δε σε απατάει, η σχέση σας οδεύει προς το τέλος.4 Τρόποι να Καταλάβεις αν σε Απατάει

Τι μπορείς να κάνεις αν σε απατάει;

Αν έχεις βάσιμες υποψίες ότι το αγόρι σου είναι άπιστς και σε απατάει, τότε είναι λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Επίτρεψε μου πρώτα να σου πω τι δεν πρέπει να κάνεις:

  • Μην αρχίσεις να γκρινιάζεις και να του λες ότι σε αγνοεί και πως τα πράγματα δεν είναι όπως πριν.
  • Μην του βάλεις τις φωνές και ξεκινήσεις την ανάκριση προσπαθώντας να ελέγξεις σε ποιον/ ποιους μιλάει και στέλνει μηνύματα.
  • Μην τα βάλεις με τον εαυτό σου και αρχίσεις να του απολογείσαι σα να φταις εσύ που έχει γίνει τόσο απόμακρος.
  • Μην προσπαθήσεις να το παίξεις cool αδιαφορώντας για την κατάσταση.

Η ουσία είναι να κάτσεις και να σκεφτείς αν αξίζει να συνεχίσεις να είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις μια συζήτηση μαζί του, όχι για το «που πάει η σχέση μας» και τέτοιες χαζομάρες. Ρώτησε τον αν έχει καταλάβει πως η ερωτική έλξη μεταξύ σας έχει χαθεί και ποια είναι η γνώμη τουπάνω στο θέμα. Πες του πως η κατάσταση αυτή δε σε καλύπτει. Πάνω στην κουβέντα τα λόγια και οι αντιδράσεις του, θα σου αποκαλύψουν πολλά.

Θες να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Αν σου πει «δε συμβαίνει τίποτα» ή «απλά περνάμε μια φάση» τότε το αγόρι σου ή έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης ή έχει γίνει τόσο απόμακρος που ούτε όρεξη δε θα έχει να το συζητήσει, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις.

Σε αυτό το σημείο, κάποιοι θα σε συμβούλευαν να χωρίσεις ήρεμα και πολιτισμένα. Εγώ θα σου πω το εξής. Υπάρχουν καλοί και άσχημοι χωρισμοί, κάποιοι χωρίζουν με αγκαλιές και καληνύχτες και κάποιοι με έναν καυγά, ο λεγόμενος «καυγάς του χωρισμού» .

Αν βλέπεις πως η συζήτηση σας έχει αρχίσει να κλιμακώνεται, οδεύει σε λογομαχία και αισθάνεσαι νευριασμένη και θες να φωνάξεις κάντ’ το!

Δεν εννοώ να φτάσετε σε σημείο να πιαστείτε στα χέρια, αλλά μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου μόνο και μόνο για να το παίξεις υπεράνω, διότι αυτό θα σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό μετά το χωρισμό.

Αν φοβάσαι το χωρισμό και δε νιώθεις ακόμα έτοιμη να χωρίσεις, τότε μπορείς να το συζητήσεις μαζί μας. Θα σε βοηθήσουμε να δεις την κατάσταση όπως έχει και να φτιάξεις το πλάνο με τις επόμενες κινήσεις σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.