Χώρισες; Σήκω όρθια ξανά! - Women's Bible

Χώρισες; Σήκω όρθια ξανά!

Χώρισες; Σήκω όρθια ξανά!

Όσο καλά κι αν προετοιμάζεις τον εαυτό σου, ό,τι κι αν κάνεις. Κάποια στιγμή θα πληγωθείς.

Σου ακούγεται κάπως μελό, και μπορεί και να είναι. Μπορεί επίσης να φταίει που κάποτε έρχεται για όλους μας η στιγμή που η ζωή μας ρίχνει μια κλωτσιά. Το υπέροχο ταίρι μας μας εγκαταλείπει. Χάνουμε την ωραία δουλειά μας. Μπορεί να χάσουμε κάποιον οικείο μας. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί. Σημασία έχει ότι, κάποια στιγμή στη ζωή σου, θα την πατήσεις. Και θα σε ρίξει στα πατώματα.

Ο πόνος μπορεί να είναι αναπόφευκτος, ΑΛΛΑ το να συνεχίσεις να υποφέρεις είναι επιλογή σου.

Η ζωή βάζει τρικλοποδιές. Οι καρδιές ραγίζουν. Αν όμως ξέρεις πώς να ανασυγκροτηθείς, μπορείς να το κάνεις. Κι εσύ και η ραγισμένη σου καρδιά. Μπορείς να ξανασταθείς στα πόδια σου, και να είσαι δυνατότερη από πριν.

Νο1 κανόνας θεραπείας: Έπεσες; Ξανασήκω.

Μία είναι η λύση για να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου. Και είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο. Σήκω.

Μόλις είδες τα όνειρά σου να γίνονται στάχτες. Σήκω. Και Ξανά. Σήκω. Πονάς περισσότερο από όσο φανταζόσουν ότι είναι δυνατόν να πονέσει άνθρωπος. Σήκω.

Με το που θα πέσεις στα πατώματα, ή στα χαλιά, ή στα πλακάκια, θα γίνει εξαιρετικά δυσκολότερο να σταθείς όρθια ξανά. Αν αφεθείς να πέσεις, τελείωσε. Θέλεις να ξεπεράσεις τη δυστυχία σου; Σήκω όρθια. Αν πραγματικά θέλεις να απελευθερωθείς από όλο αυτό, πρέπει να σταθείς όρθια.

Και μη νομίζεις, μια χαρά σε καταλαβαίνω. Αυτή τη στιγμή πονάς περισσότερο από όσο θεωρούσες δυνατόν να πονέσεις. Το μόνο που θέλεις είναι να κουλουριαστείς κλεισμένη στο σπίτι, να  χτίσεις ένα οχυρό από άδεια κουτιά πίτσας και παγωτού και να περιμένεις να τελειώσει ο πόνος. Μόνο που έτσι δεν θα τελειώσει. Όσο σκληρό κι αν σου φαίνεται, η ζωή θα συνεχίσει να κυλά, αδιάφορη για τη δικιά σου μιζέρια. Όσο περισσότερο αφήνεις τη ζωή σου να καταρρεύσει, τόσο χειρότερα θα αισθάνεσαι.

Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνεις; Να σταθείς όρθια. Σήκω.

Μην με παρεξηγήσεις βέβαια. Δεν λέω πως μπορείς να ξαναπιάσεις τη ζωή σου από κει που την άφησες, λες και δεν πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω σου. Προφανώς δεν μπορείς να πιάσεις τον τράγο από τα κέρατα με τη μία. Στην πραγματικότητα μάλιστα κάτι τέτοιο είναι γενικά κακή ιδέα.

Χρειάζεται χρόνος να ξαναέρθεις στα ίσα σου. Αλλά πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου. Και δεν σημαίνει αυτό μονάχα να κάθεσαι κάτω από τις κουβερτούλες σου, βλέποντας σειρές. Σημαίνει να καθαρίζεις τα χάλια που έκανες.

Χώρισες; Σήκω πάλι στα πόδια σου!

Συμμάζεψε το σπίτι σου, γιατί η μπόχα και τα σκουπίδια θα βαραίνουν κι άλλο τη διάθεσή σου, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνεις. Χρειάζεσαι νερό και φαγητό της προκοπής. Το να βγάζεις αντί για ιδρώτα, λίπος και ανθρακικό θα σε κάνει να νιώθεις ακόμα χειρότερα.

Επίσης πρέπει να κινηθείς. Τα σώματά μας είναι φτιαγμένα για να κινούνται. Η άσκηση είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό. Έστω και ελαφριά γυμναστική για αρχή. Ίσα να κυκλοφορήσει το αίμα. Αν δεν τα καταφέρνεις να πας ως το γυμναστήριο, βγες για τρέξιμο. Αν δεν έχεις κουράγιο ούτε για τρέξιμο, βγες για περπάτημα. Δεν χρειάζεται να έχεις κάπου να πας. Απλώς να κινηθείς. Το να βγεις από το σπίτι σου και να βρεθείς με κόσμο θα σε κάνει να βγεις από το μυαλό και το πρόβλημά σου για λίγο.

Και εντάξει, και πάλι μαύρο χάλι θα νιώθεις. Είναι αναμενόμενο. Θα νιώθεις σκουπίδι για λίγο καιρό. Σου ράγισαν την καρδιά, κι αυτό παίρνει χρόνο να γιατρευτεί. Τριγύρνα σαν το ζόμπι για λίγο καιρό, αν χρειαστεί. Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Αλλά. Σήκω

Σήκω.

Οι πράξεις αυτές έχουν συμβολική αξία. Το μυαλό μας έχει την τάση να παίρνει τοις μετρητοίς ό,τι κάνουμε. Αν αφεθείς να κυλιστείς στη λάσπη, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να διογκώσεις την απώλεια και τη θλίψη σου.

Το μυαλό σου σε κοιτάζει και λέει: «Βλέπεις; ΒΛΕΠΕΙΣ; Βλέπεις τα χάλια σου; Είναι ακριβώς αυτό που σου αξίζει». Αν όμως επιλέξεις να σταθείς όρθια ξανά θα στείλεις ένα σημαντικό μήνυμα: έπεσες μεν, δεν καταστράφηκες δε. Αν δεν αφήσεις την απελπισία να σε σύρει από τα μαλλιά είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα. Και θα κάνει τα επόμενα βήματά σου ακόμη ευκολότερα.

Έτσι λοιπόν, ΣΗΚΩ ΟΡΘΙΑ.

Σε περιμένω!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.