Γκρίνια στη Σχέση: Πώς να τη Σταματήσεις - Women's Bible

Γκρίνια στη Σχέση: Πώς να τη Σταματήσεις

Γκρίνια στη Σχέση: Πώς να τη Σταματήσεις

Το να ζητάς συνεχώς το ίδιο πράγμα από το σύντροφό σου και αυτός να μην το κάνει, είναι σπαστικό. Δεν είναι ωραίο να επαναλαμβάνεσαι διαρκώς και να νιώθεις πως μιλάς σε τοίχο. Κάτι τέτοιο δημιουργεί γκρίνια στη σχέση. Καταφέρνει να σε βγάλει από τα όριά σου αλλά πολλές φορές νιώθει και ο ίδιος άσχημα με όλο αυτό, όσο και αν δε φαίνεται.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η επανάληψη της ίδιας κουβέντας σας έχει οδηγήσει στο τσακωμό.

Πως όμως θα σταματήσεις να παραπονιέσαι και θα αρχίσεις να προσπαθείς να βρεις ένα τρόπο επικοινωνίας ώστε να μειώσεις τη γκρίνια στη σχέση; Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό, αρκεί να το θέλετε και οι δύο.

#1 Πρόσεχε πως το λες για να μην υπάρχει γκρίνια στη σχέση

Είναι λογικό να εκνευρίζεσαι και να αγανακτείς όταν λες κάτι 50 φορές αλλά ο σύντροφός σου δεν το κάνει. Έχεις δίκιο. Δε γίνεται να λέμε το ίδιο πράγμα συνεχώς και να μη γίνεται κατανοητό.

Ο τρόπος όμως που θα το πεις παίζει μεγάλο ρόλο. Μετά την τέταρτη, πέμπτη φορά θες να του πεις «Κούνα το χεράκι σου και κάνε καμιά δουλειά» αλλά προσπάθησε να μην το πεις έτσι.

Μπορείς να του πεις πως καλό είναι να μοιράζεστε τις δουλειές. Δουλεύετε και οι δύο, είστε και οι δύο κουρασμένοι αλλά χρειάζεσαι βοήθεια.

Κάνε τον να νιώσει καλά και όχι ενοχές που δε σε βοηθάει (αν και θα …έπρεπε αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες). Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία. γκρίνια στη σχέση

#2 Σταμάτα να πιστεύεις πως πρέπει να διαβάζει το μυαλό σου

Αυτό το πιστεύουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση, κυρίως μακροχρόνια. Το άλλο τους μισό τους ξέρει τόσο καλά που θα πρέπει να γνωρίζει τι σκέφτονται ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να ξέρουν τι θέλουν χωρίς να το ζητήσουν.

Αυτό όμως δε γίνεται. Κανείς, ούτε ο σύντροφός σου, δεν μπορεί να μαντέψει τι έχεις στο μυαλό σου αν δεν το πεις. Όταν λοιπόν θέλεις κάτι, μπορείς να το ζητήσεις.

Με το να λες ξεκάθαρα αυτό που θέλεις, γλυτώνεις τα νεύρα που θα αποκτήσεις αν περιμένεις το αγόρι σου να μαντέψει τι σκέφτεσαι.

#3 Πάρτε από κοινού αποφάσεις για σημαντικά θέματα

Είστε σύντροφοι και όχι ο ένας γονιός του άλλου. Σκοπός της σχέσης δεν είναι να του λες τι να κάνει αλλά να καταλαβαίνει από μόνος του ότι πρέπει να το κάνει.

Όταν λοιπόν έχετε να συζητήσετε για ένα σοβαρό θέμα που αφορά τη σχέση σας, μην παίρνεις μόνη σου αποφάσεις. Μίλα μαζί του και αποφασίστε από κοινού.

Αν πάλι αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, πρέπει να βρείτε από κοινού μια λύση και να το διορθώσετε μαζί.

Αυτό που χρειάζεστε είναι αγάπη, επικοινωνία και κατανόηση και όχι άλλη γκρίνια στη σχέση.

Θες να σε βοηθήσουμε με τις ισορροπίες στη σχέση σου; Δες εδώ.

#4 Κάνε τον να σε ακούσει χωρίς γκρίνια στη σχέση

«Αν είχε κάνει αυτό που του ζήτησα από την αρχή δε θα παραπονιόμουν τώρα» θα σκέφτεσαι και θα έχεις και δίκιο.

Κάνε τον να δει τα πράγματα με έναν τρόπο που καταλαβαίνει. Αν για παράδειγμα δε σε αφήνει να βγεις με τις φίλες σου χωρίς αυτόν, αλλά του έχεις πει άπειρες φορές πως θες να βγαίνεις μαζί τους και η συμπεριφορά του σε ενοχλεί, θύμισέ του πως ούτε εκείνος σε παίρνει μαζί όταν βγαίνουν αντροπαρέα.

Φέρε του παραδείγματα που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει πως νιώθεις εσύ.

#5 Κάνε το μόνη σου αν είναι εφικτό

Σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση «αν θες κάτι να γίνει, κάνε το μόνος σου». Πολλές φορές ισχύει.

Όταν θες να κάνεις κάτι λοιπόν αναρωτήσου αν αξίζει να του το πεις τόσες φορές μέχρι να εκνευριστείς. Γιατί δεν παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου με το να το κάνεις εσύ;

Εννοείται πως πρέπει και αυτός να κάνει κάποια πράγματα αλλά την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεσαι να τσακωθείς μαζί του επειδή δεν πέταξε τα σκουπίδια, αναρωτήσου αν αξίζει.

Αυτή βέβαια είναι μια λύση που δεν μπορείς να ακολουθείς συνεχώς. Δε γίνεται να φορτωθείς εσύ όλες τις δουλειές ή όλες τις σημαντικές αποφάσεις για τη σχέση σας. Όπως είπαμε, αυτά πρέπει να γίνονται από κοινού.

Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση. Συζήτα μαζί του, πες του πως νιώθεις και κάνε τον να καταλάβει πως δεν έχεις όρεξη να του φωνάζεις. Αυτό που θέλεις είναι να σε ακούει και να σε καταλαβαίνει. Δεν είσαι μόνη σου στη σχέση.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.