Δεν έχω τι να πω με το Αγόρι μου: 7 Πράγματα που Μπορείς να Συζητήσεις - Women's Bible

Δεν έχω τι να πω με το Αγόρι μου: 7 Πράγματα που Μπορείς να Συζητήσεις

Δεν έχω τι να πω με το Αγόρι μου: 7 Πράγματα που Μπορείς να Συζητήσεις

Αρκετές φορές έχω ακούσει από φίλες μου να μου λένε «ξέρεις τι, δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου». Οι περισσότερες έχουν σχέση αρκετό καιρό βέβαια, και αυτό το εκλαμβάνουν ως προμήνυμα πως μάλλον ήρθε το τέλος της σχέσης τους.

Ωστόσο, εάν είσαι με κάποιον για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα εντελώς φυσιολογικό να ξεμείνετε από θέματα συζήτησης. Όμως αυτό δε σημαίνει πως η σχέση έφτασε στο τέλος της, αλλά ίσως αντιμετωπίζετε κάποια σκαμπανεβάσματα, κάτι που συμβαίνει σε οποιαδήποτε σχέση γενικά.

Είναι λογικό λοιπόν να σε τρομάζει που σκέφτεσαι «ωχ, δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου», ειδικά εφόσον είσαι τόσο κοντά με έναν άνθρωπο που ξέρει τα πάντα για σένα και θεωρητικά τον εμπιστεύεσαι απόλυτα.

Ίσως ακόμα να φοβάσαι και ότι το αγόρι σου θα αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του, αλλά να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που σκέφτεται έτσι. Διότι αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιες κρίσεις στις σχέσεις τους, αλλά είναι κάτι που μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα και να βγεις πιο δυνατή.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις απλώς, είναι το πως να αντιμετωπίσεις όλο αυτό σωστά, χωρίς να πανικοβάλλεσαι ή να προδιαθέτεις το τέλος της σχέσης τόσο εύκολα.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε μαζί μερικές στρατηγικές, προκειμένου να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου.

1. Κάνε του ερωτήσεις

Αυτή είναι μια αρκετά εύκολη και προφανής συμβουλή. Επομένως, πριν αρχίσεις να λες «μα δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου», θυμήσου ποια ήταν η τελευταία φορά που έδειξες πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή του.

Ακόμα και αν η ζωή σου έχει μια ρουτίνα, θα ήταν καλύτερα να κάνεις το αγόρι σου να μιλάει περισσότερο για τον ίδιο.

Βέβαια, μερικές φορές οι άνδρες δεν είναι τόσο ανοιχτοί όσο εμείς οι γυναίκες στο ζήτημα της επικοινωνίας. Μπορούν να μιλήσουν παραπάνω φυσικά, απλά ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω «σπρώξιμο».

Επομένως, ρώτα τον για τη μέρα του, για τη δουλειά, για τα χόμπι και τους φίλους του, ενώ παράλληλα προσπάθησε να κάνεις και λίγο πιο ενδιαφέρουσες ή δύσκολες ερωτήσεις, ώστε να πυροδοτηθεί μια εντελώς νέα συζήτηση.

2. Σημείωσε όσα θες να του πεις

Πόσες φορές θα σου έχει συμβεί και σένα ενώ είσαι στη δουλειά, με φίλους ή στο δρόμο, να συμβεί κάτι και να θες να το μοιραστείς με το αγόρι σου; Σίγουρα πολλές φορές.

Αλλά μέχρι να βρεθείτε και να τα πείτε από κοντά, έχεις κιόλας ξεχάσει σημαντικές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να γίνουν η αρχή για μια συναρπαστική συζήτηση.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σκεφτείς ότι αυτό που είδες ή άκουσες θες να το μοιραστείς μαζί του, θα το σημειώσεις αμέσως στο τηλέφωνό σου. Δε χρειάζεται να γράψεις πολλά, απλώς κράτα κάποιες λέξεις κλειδιά, που θα σου θυμίσουν όσα πρέπει να μάθει και το αγόρι σου για την αστεία ιστορία που έχεις να του πεις. Δεν έχω τι να πω με το Αγόρι μου: 7 Πράγματα που Μπορείς να Συζητήσεις

3. Ξεκινήστε να κάνετε κάτι από κοινού αν δεν θες άλλο να λες «δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου»

Συνήθως, μετά από κάποια χρόνια, οι σχέσεις κάπως φθείρονται. Πλέον ξέρετε τα πάντα ο ένας για τον άλλο και έχετε εξαντλήσει κάθε πιθανή θεματολογία συζήτησης όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμα και το πιο απλό, να μιλήσετε δηλαδή για το πως πήγε η μέρα σας, μπορεί να είναι αρκετά βαρετό και προβλέψιμο. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτείς πρωτοποριακά και να μην αρκεστείς απλώς στο να βρεις νέα θεματολογία συζήτησης, αλλά κάτι που να βρίσκετε και οι δυο ενδιαφέρον και που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί.

Μερικές ιδέες είναι να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε μαζί, να κάνετε μαθήματα χορού ή να αναπτύξετε μια νέα δεξιότητα παρέα. Και πίστεψέ με, αν βρείτε να κάνετε κάτι που θα αρέσει εξίσου και στους δύο, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσετε να μιλάτε γι’ αυτό!

4. Δεν χρειάζεται να μιλάτε συνεχώς για κάτι

Αυτό είναι γεγονός. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να μιλάτε επί ώρες για κάτι νέο.

Μερικές φορές, η σιωπή μπορεί να αξίζει όσο χίλιες λέξεις, και αν απλώς χαλαρώνετε παρέα και σιωπηλά, τότε και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Επομένως μην ανησυχείς, διότι η σιωπή δεν κάνει πάντα κακό.

Αυτό που θα σου πρότεινα, είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από τη σκέψη ότι «πω πω, δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου» και απλά περάστε ένα όμορφο βράδυ μαζί. Δείτε μια ταινία, παίξτε ένα παιχνίδι ή δοκιμάστε νέα κόλπα στο κρεβάτι.

Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για τους δυο σας, περισσότερο από οποιαδήποτε συζήτηση, θα έρθετε πιο κοντά και η σχέση σας θα είναι πιο υγιής από ποτέ.

Η συμβουλή μου λοιπόν είναι, να μάθεις να αγκαλιάζεις τη σιωπή και απλώς να απολαμβάνεις τη συντροφιά που κρατάει ο ένας στον άλλο.

5. «Δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου». Ε τότε, κάντε αναδρομές στο παρελθόν σας

Τα να αναπολήσετε το παρελθόν είναι μια εγγυημένη τακτική που πιάνει πάντα, ειδικά όταν αρχίζεις και νιώθεις πως απομακρύνεστε σιγά σιγά.

Θυμηθείτε πως γνωριστήκατε και πως νιώθατε στην αρχή. Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στον σύντροφό σου και τι κάνατε τότε για να περάσετε καλά;

Επομένως βουτήξτε μαζί στο παρελθόν. Ρώτα το αγόρι σου ποια ήταν η σκέψη του όταν σε πρωτοείδε, τι ήταν αυτό που του άρεσε σε σένα και ποια σημεία από την τότε σχέση σας του λείπει περισσότερο.

Έτσι, ίσως καταφέρεις να μετατρέψεις τις αναδρομές του παρελθόντος σε κάτι παραγωγικό και να βρεις έναν τρόπο να επαναφέρεις μερικά απ’ όσα κάνατε παλιά και σας έφεραν κοντά.

Θέλεις να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για εσένα!

6. Άφησέ τον απλά να σε ακούει

Όταν λες «δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου», μήπως τελικά εννοείς «έχω πολλά να πω, αλλά το αγόρι μου δεν έχει όρεξη να συμμετέχει στην κουβέντα»;

Γιατί τις περισσότερες φορές, αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Άρα, δεν έχετε ξεμείνει από θέματα συζήτησης, και αυτό που συμβαίνει είναι ότι εσύ κουβαλάς τη συζήτηση, ενώ εκείνος ίσα και μετά βίας που συμμετέχει.

Στις συζητήσεις σε μια σχέση πρέπει να συμμετέχουν και οι δυο, αλλά καμιά φορά κάποιος από εσάς μπορεί και να μην έχει τόση διάθεση για κουβέντα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι το αγόρι σου δεν ενδιαφέρεται για ό,τι έχεις να πεις, και σίγουρα δε σημαίνει ότι έπαψε να σε αγαπάει.

Επομένως, εσύ πες του για τη μέρα σου και άφησέ τον να σε ακούσει, χωρίς να χρειάζεται να επέμβει. Και αν θες να δεις μια οποιαδήποτε αντίδραση στα όσα λες, ζήτα τη συμβουλή ή τη γνώμη του για κάτι που σε απασχολεί.

7. Προσπάθησε να λες κάτι θετικό από το να σκέφτεσαι «δεν έχω τι να πω με το αγόρι μου»

Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα επικοινωνίας σε μια σχέση, η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί πολύ εύκολα. Ακόμα και αν κάνετε μια συζήτηση, αυτή μπορεί πανεύκολα να γυρίσει σε γκρίνια, επίρριψη ευθυνών και τσακωμό.

Συχνά χανόμαστε μέσα σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας και είναι εύκολο να επικεντρωθούμε κατά βάση στα αρνητικά. Αλλά εσύ μάθε στον εαυτό σου να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να προσπαθείς για το καλύτερο, λέγοντας κάτι θετικό στο αγόρι σου σχεδόν κάθε μέρα.

Για παράδειγμα, να του λες γιατί τον αγαπάς, ευχαρίστησέ τον όταν σε βοηθήσει με κάτι, πες του ότι τον εκτιμάς.

Σίγουρα θα του φτιάξεις τη διάθεση και όλα αυτά σημαίνουν τόσα πολλά και για εκείνον.

Και αν εσύ και το αγόρι σου δεν έχετε και τόσα πολλά να πείτε, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Είναι περισσότερο σαν ένα μικρό εμπόδιο στο δρόμο σας, το οποίο όμως θα ξεπεραστεί με λίγη προσπάθεια.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.