Τα couple goals μιας Ευτυχισμένης Σχέσης - Women's Bible

Τα couple goals μιας Ευτυχισμένης Σχέσης

Τα couple goals μιας ευτυχισμένης σχέσης

Πόσες ώρες περνάς δουλεύοντας και προσπαθώντας να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου, ώστε κάποια στιγμή να πετύχεις τους στόχους σου και να μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου; Πόσες ώρες όμως περνάτε εσύ και ο σύντροφος σου προσπαθώντας να πιάσετε τα couple goals σας και να κάνετε καλύτερη τη σχέση σας; Για σκέψου το λίγο.

Συνήθως η απάντηση είναι λίγο έως καθόλου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσπαθούν να σώσουν ή να καλυτερεύσουν τη σχέση τους.

Γιατί όμως ενώ προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πάντα στη ζωή μας, δεν κάνουμε το ίδιο για τη σχέση μας;

Χωρίς αγάπη και προσπάθεια, είναι λογικό να εμφανιστούν τριβές και διαφωνίες στη σχέση, ακόμα και βαρεμάρα. Όλα αυτά μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση που έχεις.

Υπάρχει τρόπος να σώσετε τη σχέση σας και αυτό είναι τα λεγόμενα couple goals. Στόχοι που πρέπει να ακολουθείτε και οι δύο αν θέλετε η σχέση σας να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Τι σημαίνει couple goals;

Όπως έχεις στόχους στην καριέρα σου και τη ζωή σου, έτσι μπορείς να έχεις και στη σχέση σου. Οι στόχοι αυτοί βασίζονται  στο τι θέλετε και πως μπορείτε να το πετύχετε. Αυτά είναι τα couple goals.

Αν δεν προσπαθείς να σκεφτείς πως θέλεις να είναι η σχέση σας στο μέλλον και πως μπορείτε να εξελιχθείτε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, τότε θα υπάρξουν τριβές στη σχέση σας.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που εγγυώνται ευτυχισμένη σχέση;

#1 Βρίσκετε χρόνο για εσάς τους δύο

Ο καθένας έχει τη δουλειά του και τις υποχρεώσεις του μέσα στη μέρα κάτι που περιορίζει το χρόνο που περνάτε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό όμως να βρίσκετε χρόνο να περνάτε οι δυο σας. Χρόνο κατά τον οποίο κανείς δε θα σας ενοχλεί και θα δίνετε προσοχή ο ένας στον άλλο.

Μιλήστε, γελάστε, περάστε καλά και γενικά προσπαθήστε να είστε παρών σε αυτές τις στιγμές.

#2 Έχετε σωστή επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση και παίζει μεγάλο ρόλο το αν γίνεται σωστά. Πολλά ζευγάρια μιλάνε με ένταση, προσβολές και έχουν στόχο να πληγώσουν ο ένας τον άλλο.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα ζητήσουν συγγνώμη αφού τα λόγια που ειπώθηκαν δεν μπορούν να ξεχαστούν. Με τον καιρό όλα όσα λέγονται πάνω στο θυμό και τα νεύρα μαζεύονται μέχρι που γίνεται το ξέσπασμα. Δημιουργούν μεγάλη πληγή στη σχέση και χάνεται ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη αλλά και η αγάπη.

Ο τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να μιλάτε με αγάπη και σεβασμό και όχι φωνές. Καθίστε σε ένα μέρος που νιώθετε άνετα και μιλήστε για όλα όσα σας απασχολούν.

Πες το όταν είσαι θυμωμένη μαζί του ή όταν έχει κάνει κάτι που σε έχει πληγώσει. Με σεβασμό όμως και όχι φωνές. Μίλησέ του και άκουσέ τον μετά. Μην προσπαθείς να μιλήσεις πάνω από αυτόν ούτε να «κερδίσεις» στον αγώνα του ποιος έχει δίκιο.

#3 Μιλάτε ανοιχτά

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανασφάλειες, φόβους και συναισθήματα που κουβαλάνε από τις προηγούμενες σχέσεις αλλά και τη ζωή τους. Όλοι προσπαθούμε να κρύψουμε όσα μας φοβίζουν και δε μας αρέσουν, προκειμένου να φανούμε δυνατοί στους γύρω μας.

Όταν όμως επιτρέπεις στον εαυτό σου να μιλήσει ανοιχτά στο σύντροφό σου για όσα σε φοβίζουν, επιβεβαιώνεις πως αυτή η σχέση είναι ασφαλής και μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κρίνει ο άλλος.

Όταν μιλάτε ανοιχτά και οι δύο μεταξύ σας, κάνετε πιο δυνατή την αγάπη αλλά και τη σχέση σας. Αυτό είναι και ένα απ’ τα σημαντικότερα couple goals.Πως να σώσεις τη σχέση σου, Τα couple goals μιας ευτυχισμένης σχέσης

#4 Βρίσκετε χρόνο να περνάτε καλά

Όταν είμαστε παιδιά, θεωρούμε φυσιολογικό να παίζουμε και να περνάμε καλά. Καθώς μεγαλώνουμε όμως ξεχνάμε πως είναι να περνάς καλά.

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που εσύ και ο σύντροφός σου περάσατε πραγματικά καλά; Αν δεν μπορείς να θυμηθείς, τότε μάλλον δε διασκεδάζετε συχνά.

Χρειάζεται προσπάθεια για να βάλετε τη διασκέδαση στη σχέση σας, αλλά όταν το κάνετε θα δημιουργήσετε πολύ ωραίες εμπειρίες μαζί.

Η σχέση σας δεν πρέπει να είναι σοβαρή όλη την ώρα. Πρέπει να περνάτε καλά και να ζείτε τη ζωή σας στο μέγιστο. Βεβαιώσου λοιπόν ότι το κάνετε αυτό!

#5 Βάζετε σε προτεραιότητα τη σχέση σας

Το να έχετε ζωή και πέρα από τη σχέση σας είναι υποχρεωτικό, αλλά η σχέση σας δεν πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να είναι προτεραιότητά σας.

Είναι πολύ εύκολο να θεωρήσετε ο ένας τον άλλο δεδομένο και να αφήσετε την καθημερινότητα να σας παρασύρει, ξεχνώντας να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Μια καλή ιδέα είναι να κανονίζετε εξόδους μέσα στην εβδομάδα, να αφήνετε πίσω όσα σας απασχολούν και να περνάτε καλά.

#6 Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο

Η σχέση σας πρέπει να σας βοηθάει να προχωράτε μπροστά. Πρέπει να ενθαρρύνεις το σύντροφό σου να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα και να κυνηγάει τα όνειρά του. Το ίδιο εννοείται πως πρέπει να κάνει και αυτός για εσένα.

Πρέπει να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο και να είστε χαρούμενοι για την εξέλιξη και τις επιτυχίες που καταφέρνετε.

#7 Είστε μια ομάδα

Δεν υπάρχει εγώ ή εσύ, υπάρχει το εμείς. Σε μια υγιή και γεμάτη αγάπη σχέση, πρέπει να βλέπεις το σύντροφό σου ως μέλος της ίδιας ομάδας. Είστε πιο δυνατοί μαζί, απ’ ότι μόνοι, οπότε βεβαιώσου πως υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο τόσο στα εύκολα όσο και τα δύσκολα. Κάποιες φορές ο ένας ίσως χρειαστεί να δώσει κάτι παραπάνω και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σε μια υγιή σχέση, όπως είδες, είστε μια ομάδα. Επικοινωνείτε σωστά, δε φοβάστε να είστε ο εαυτός σας και θέλετε την ευτυχία του άλλου. Στηρίζετε ο ένας τον άλλο και ξέρετε πως ό,τι και αν γίνει μπορείτε να βασιστείτε πάνω του. Οτιδήποτε και αν σας φέρει η ζωή, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.