Σταμάτα να κάνεις το «Καλό Κορίτσι» - Women's Bible

Σταμάτα να κάνεις το «Καλό Κορίτσι»

Σταμάτα να είσαι το «Καλό Κορίτσι»

Οκ, βάσει των μηνυμάτων που λαμβάνω και των συναντήσεων μαζί σας, δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό κάτι που ισχυρίζομαι καιρό. Κατηγορείς κι εσύ ακόμη τους άνδρες ότι τρέχουν πίσω από τα κακά κορίτσια και σε εσένα που είσαι “καλό κορίτσι” δεν σου δίνουν ούτε μία ευκαιρία;

Αν ναι τότε το παρόν άρθρο σε αφορά. Έχεις σκεφτεί όμως γιατί είναι έτσι η κατάσταση;

Για αυτό σήμερα λέμε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άνδρες που τους αρέσουν τα «κακά κορίτσια» και να δούμε τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό.

«Μα εγώ είμαι καλό κορίτσι», μου λες, «γιατί δεν τους αρέσω;»

Ε λοιπόν, ας το εξετάσουμε λίγο. Είσαι η καλή κοπέλα που τρέχεις τριγύρω τους, τους βοηθάς, τους στηρίζεις, τους φροντίζεις και καταλήγεις, έχμ.. πουθενά. Και κάπου εκεί αρχίζεις να θυμώνεις με όλο αυτό.

Αλλά ας είμαστε τίμιοι για ένα λεπτό: Δεν είσαι φίλη του. Είσαι μια θαυμάστρια του. Απλά τον περιτριγυρίζεις σαν ένα μυγάκι. Και σύμφωνοι, προσφέρεις μεγάλες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα όμως παρέχεις και ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες κοπέλες.

Όταν ένας άνδρας λέει ότι επιθυμεί να γνωρίσει μια «καλή κοπέλα», εννοεί: «Μακάρι να γνώριζα κάποια που να μην είναι τρελή και που να με ιντριγκάρει κιόλας». Και νομίζω αυτό τα λέει όλα:

  • Τα “καλά κορίτσια” είναι παθητικά
  • Τα “καλά κορίτσια” προσκολλώνται πάνω του
  • Τα “καλά κορίτσια” είναι προβλέψιμα
  • Τα “καλά κορίτσια” είναι βαρετά
  • Τα “καλά κορίτσια” γίνονται χαλί να τα πατήσεις

Μην με παρεξηγείς εδώ. Δεν λέω ότι πρέπει να του φέρεσαι άσχημα με κάποιον τρόπο. Όχι, δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχει να κάνει με την συμπεριφορά και την προσωπικότητα σου. Και θα στο αναλύσω:

Αυτοπεποίθηση

Οι πραγματικές γυναίκες εκπέμπουν μια αύρα. Έναν αέρα σιγουριάς. Η παρουσία τους γεμίζει το δωμάτιο. Μιλάνε δυνατά. Ξέρουν μέσα τους ότι είναι μια χαρά. Όλη τους η παρουσία λέει ότι πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ας δούμε σε αντίθεση τι κάνει το καλό κορίτσι. Περπατάει σκυφτή, μιλάει χαμηλόφωνα. Είναι διστακτική. Δεν θέλει να έχει την προσοχή των άλλων. Προτιμάει να είναι μόνη της με το αγόρι της γιατί φοβάται τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον έχει την τάση να αποφεύγει το ρίσκο και την απόρριψη. Φοβάται μην τυχόν και καταστραφούν όλα. Ενώ οι πραγματικές γυναίκες δε μένουν παθητικές. Δείχνουν το ενδιαφέρον τους. Κι αν ο άνδρας τις απορρίψει; Οκ, προχωρούν, ίσως και να ταιριάζουν καλύτερα με κάποιον άλλο. Αυτού του είδους ο τρόπος σκέψης, τις βοηθάει να μην είναι κολλημένες επάνω σε κάποιον άνδρα.Σταμάτα να είσαι το «Καλό Κορίτσι»

Διεκδικητικότητα

Είδες τι γράψαμε παραπάνω, ότι δε μένουν παθητικές; Οι πραγματικές γυναίκες διεκδικούν αυτά που θέλουν από τη ζωή.

Ξέρουν τι θέλουν και πάνε για αυτό. Αντίθετα τα καλά κορίτσια είναι οι άρχοντες της παθητικότητας. Επειδή δεν θέλουν να παίρνουν ρίσκα, προσπαθούν εκ τους ασφαλούς και περιμένουν από τον άνδρα να κάνει τα πάντα.

Έτσι προσπαθούν να το παίξουν «φίλες», τον υποστηρίζουν συναισθηματικά, τον φροντίζουν και τον έχουν ως προτεραιότητα τους.

Και θεωρούν ότι επειδή έκαναν κάτι καλό για εκείνον, είναι σειρά του να το ανταποδώσει. Φαίνεται ότι το κάνουν από την καλοσύνη που έχουν, αλλά στην πράξη θεωρούν ότι έτσι ο άνδρας που τους αρέσει θα τους έχει κάποια υποχρέωση (να τις ερωτευτεί…)

Οι πραγματικές γυναίκες όμως διεκδικούν. Σίγουρα δεν παίρνουν τον ανδρικό ρόλο όμως δε μένουν στα αυγά τους περιμένοντας.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως τα καλά κορίτσια περιμένουν την ευκαιρία. Οι πραγματικές γυναίκες δημιουργούν τις ευκαιρίες.

Τσαγανό

Στους ώριμους άνδρες αρέσουν οι προκλήσεις και οι πραγματικές γυναίκες αποτελούν τέτοιες.

Αποτελούν όντως πρόκληση για αυτούς. Τους πειράζουν, τους κατευθύνουν, δεν υποκύπτουν εύκολα, δεν ανέχονται ψυχολογικούς εκβιασμούς και χειραγώγηση, και είναι πάντα έτοιμες να φύγουν αν η σχέση δεν τους καλύπτει.

Τα καλά κορίτσια, από την άλλη, έρχονται παραδομένα από μόνα τους.

Δεν υπάρχει καμία πρόκληση σε αυτά. Φοβούνται τόσο πολύ μήπως χάσουν αυτόν τον ένα και μοναδικό που φοβούνται να του φέρουν αντίρρηση. Τρέχουν γύρω του σαν κουταβάκια και φροντίζουν όλες τις ανάγκες του χωρίς αντίλογο.

Άσε πίσω σου το καλό κορίτσι…

Πολλά καλά κορίτσια (και αφού την πατήσουν 2-3 φορές) δυστυχώς φτάνουν στο συμπέρασμα πως στους άνδρες αρέσουν τα «κακά κορίτσια» και πρέπει κι αυτές να γίνουν κάπως έτσι. Και συνήθως γίνεται ένα από τα δύο:

Μερικές το κάνουν σκοπό ζωής να παριστάνουν τις«κακές» ντύνονται σαν ντίβες και το παίζουν δήθεν και ιστορία. Οι υπόλοιπες γίνονται μια και καλή πικρόχολες και αρχίζουν να κατηγορούν τους άνδρες.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το να είσαι καλό κορίτσι. Το πρόβλημα είναι με το «καλό κορίτσι». Οπότε μην είσαι «καλό κορίτσι». Γίνε η πραγματική γυναίκα που προοριζόσουν να γίνεις.

Απόκτησε λίγη περισσότερη πίστη στον εαυτό σου και την αξία σου. Γίνε λιγότερο προβλέψιμη και περισσότερο περιπετειώδης. Γίνε γυναίκα!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.