Μην τον κυνηγάς αν δεν Ενδιαφέρεται για Σένα - Women's Bible

Μην τον κυνηγάς αν δεν Ενδιαφέρεται για Σένα

Μην τον κυνηγάς αν δεν Ενδιαφέρεται για Σένα

Είτε πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο έβγαινες χαλαρά, είτε για κάποιον που ήξερες λίγο καιρό, είτε για κάποιον με τον οποίο είχες μακροχρόνια σχέση, συμβουλή μου είναι να μην τον κυνηγάς άλλο.

Όλες μας έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, όπως και εσύ φυσικά, και γι’ αυτό άλλωστε είσαι εδώ.

Σίγουρα έχεις αντιμετωπίσει την περίπτωση του να «τρέχεις» πίσω από κάποιον, ο οποίος δεν σου έδινε την αντίστοιχη σημασία και δεν ανταποκρινόταν στα συναισθήματα που αναζητούσες.

Ίσως προσπάθησες απεγνωσμένα να τραβήξεις την προσοχή ενός ανθρώπου με τον οποίο είχες τρελό κόλλημα στο παρελθόν με την ελπίδα ότι, επιτέλους, θα σε προσέξει και εκείνος και θα συνειδητοποιήσει το πόσο φοβερή είσαι.

Από την άλλη, ίσως ένιωσες ότι ο τύπος με τον οποίο έβγαινες άρχισε να αποστασιοποιείται. Οπότε, έκρινες ότι κάνοντας ευγενικές χειρονομίες προς το πρόσωπο του, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις και πάλι την προσοχή και φροντίδα του.

Σίγουρα όμως, άσχετα με τις περιστάσεις, το να κυνηγάς κάποιον, χωρίς ανταπόκριση, είναι απαίσιο, κυρίως επειδή σε κάνει να νιώθεις μόνιμα χάλια.

Όπως και να έχει, αυτό που πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί, είναι ότι ο πόνος που νιώθουμε δεν προέρχεται από την απόρριψη που λαμβάνουμε από το άτομο που διεκδικούμε. (Άσχετο που έτσι το νιώθουμε)

Παρακάτω θα δούμε μαζί αναλυτικά πως οδηγείσαι σε αυτό το κυνήγι και αν τελικά υπάρχει ελπίδα για να μην τον κυνηγάς πια.

1. Τι πραγματικά συμβαίνει στο υποσυνείδητο σου

Αυτό που πραγματικά δημιουργεί τον πόνο που νιώθεις, είναι οι αρνητικές και υποτιμητικές πεποιθήσεις, οι οποίες διαπερνούν «ανεξέλεγκτα» την σκέψη σου. Πεποιθήσεις οι οποίες υπάρχουν στο υποσυνείδητο σου σχεδόν από πάντα…

Στην ουσία, η πηγή του πόνου μας είναι οι πεποιθήσεις που δεν έχουμε εξετάσει σοβαρά μέσα μας.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, όταν «κυνηγάμε» κάποιον, υπάρχουν ορισμένες βασικές πεποιθήσεις από τις οποίες ασυνείδητα έχουμε αγκιστρωθεί, και οι οποίες μας δημιουργούν την επιθυμία να διεκδικήσουμε κάποιον, ο οποίος δεν κάνει το ίδιο για εμάς.

Συνήθως, πρόκειται για πεποιθήσεις τις οποίες δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε, όπως:

  • «Δε θα είμαι ασφαλής χωρίς εσένα»
  • «Αν χάσω εσένα, δεν θα βρω κανέναν να με αγαπήσει όπως εσύ»
  • «Δεν είμαι αρκετή για εσένα»
  • «Είμαι υπερβολική»
  • «Δε θα τα καταφέρω μόνη μου»
  • «Ο χρόνος περνάει και εγώ είμαι μια αποτυχία»

2. Πως οδηγείσαι στο να τον κυνηγάς

Αν το καλοσκεφτείς, αυτού του είδους οι υποτιμητικές, φοβιστικές πεποιθήσεις, είναι αυτές που σε ωθούν στο να «κυνηγάς» εμμονικά κάποιον.

Βλέπεις, η αλήθεια είναι ότι «κυνηγάς» κάποιον μόνο όταν εσύ η ίδια νιώθεις ανασφαλής. Δηλαδή, όταν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάποιον ή κάτι, άσχετο με εσένα, για να είσαι ευτυχισμένη.

Ωστόσο, μην τον κυνηγάς άλλο, διότι στην πορεία θα χάσεις την αυτοεκτίμηση σου. Θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό να κάνεις έναν εσωτερικό διαλογισμό γύρω από τις βασικές σου πεποιθήσεις, αυτές δηλαδή που πυροδοτούν την όλη διαδικασία του «κυνηγητού», και να τις απορρίψεις.

Όμως, θα πρέπει να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να βεβαιωθείς ότι τις έχεις ξεριζώσει και ξεφορτωθεί.

Αυτή η διαδικασία είναι μία από τις πολλές που δουλεύω με τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί μου, καθώς πιστεύω ότι όλος ο πόνος και η δυσφορία που μπορεί να έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, αρχικά, προέρχεται από αυτές τις καταπιεστικές πεποιθήσεις που έχουμε.

Όταν αρχίσεις να τις επεξεργάζεσαι λοιπόν και συνειδητοποιήσεις ότι ο μοναδικός λόγος που τρέχεις πίσω από κάποιον είναι το ότι έχεις ανασφάλειες…ΤΟΤΕ είναι το σημείο που θα αρχίσεις να έχεις πρόοδο. Και έτσι θα καταφέρεις να μην τον κυνηγάς εν τέλει.

Όταν θα μπορέσεις με ηρεμία να απορρίψεις την ιδέα του να έρθει κάποιος να «σε σώσει» (και να σε κάνει να νιώσεις ασφαλής) και να κοιτάξεις τον εαυτό σου με περηφάνια και ικανοποίηση…τότε είναι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα έχεις αρχίσει να ξαναμαζεύεις τις δυνάμεις σου.

Το πρόβλημα με το να περιμένεις κάποιον άλλον να σε ολοκληρώσει ως άτομο είναι ότι αυτόματα, την ίδια στιγμή, μηδενίζεις την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σου.

Κανείς δεν το θέλει αυτό.

Επιπλέον, συνήθως όταν παραδίδεις με τέτοιο τρόπο τον εαυτό σου σε κάποιον, στο μάτια του φαίνεται σαν να έχεις ανάγκη όλη την ώρα την προσοχή του και σαν να είσαι εξαρτημένη από εκείνον. Αυτά τα δύο μαζί να είσαι σίγουρη ότι δεν σε κάνουν καθόλου ελκυστική. Μην τον κυνηγάς αν δεν Ενδιαφέρεται για Σένα

3. Μην τον κυνηγάς, άφησέ τον να φύγει

Το μυστικό είναι να διαλέγεις ανθρώπους που σε διαλέγουν και αυτοί

Αν κάποιος θέλει όντως να μπει στην ζωή σου, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσεις για αυτόν. Θα συμβεί ομαλά και φυσιολογικά.

Με φυσικό τρόπο θα νιώσει την σύνδεση μαζί σου και θα προσπαθήσει να γίνει μέρος της καθημερινότητας σου.

Από την άλλη πλευρά, αν βγαίνεις ραντεβού με κάποιον ή ενδιαφέρεσαι για κάποιον αλλά δεν σου δίνει σημασία, τότε το πιο αξιοπρεπές πράγμα που θα πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου είναι, χωρίς θυμό ή κακία, να τον αφήσεις να φύγει.

Μία διευκρίνηση: αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για εσένα, αυτό δεν τον κάνει κακό άνθρωπο ή ψυχοπαθή. Απλούστατα σημαίνει ότι για κάποιον λόγο δεν είναι σε φάση ζωής κατά την οποία θα μπορούσε να σε ερωτευτεί.

Και αυτό είναι ok!

Εννοώ, για ποιον λόγο να θέλεις να έχεις κάποιον στην ζωή σου ο οποίος δεν θέλει από μόνος του να είναι μέρος της, σωστά;

Εκτός, αν έχεις αφήσει αυτές τις ενοχλητικές πεσιμιστικές πεποιθήσεις να σε καταβάλλουν. Και εδώ θα σου πω ξανά να μην τον κυνηγάς.

Διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα θυσιάσεις την αυτοεκτίμηση σου στο να «κυνηγήσεις» εμμονικά κάποιον επειδή θεωρείς ότι για κάποιο λόγο είναι η λύση στα προβλήματα σου.

Κουράστηκες να τον κυνηγάς; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

4. Υπάρχει ελπίδα για σένα, γι’ αυτό μην τον κυνηγάς άλλο

Τα καλά νέα είναι ότι ΕΣΥ έχεις την δύναμη να ψάξεις βαθιά για να αναζητήσεις τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει και συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, και να το αλλάξεις.

Αυτό το λέω γιατί τελικά τα πάντα εξαρτώνται από εσένα και από το πόσο εσύ είσαι διατεθειμένη να ρισκάρεις με το να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου.

Μόλις αρχίσεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και σε ισορροπία, οι άνθρωποι που θα έλκονται από εσένα θα είναι πολύ καλύτεροι και πιο σωστοί σύντροφοι για εσένα. Επίσης, το να διαχειριστείς τα προβλήματα των σχέσεων, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο.

Οπότε. Αν βρεθείς ποτέ να τρέχεις πίσω από κάποιον και να σκέφτεσαι «Μακάρι να εμφανιζόταν! Η ζωή μου θα ήταν πολύ καλύτερη μαζί του!» πάντα να σκέφτεσαι το εξής:

Καταλαβαίνω ότι ζορίζεσαι και ότι είσαι αγχωμένη.

Και καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι πολύ ενοχλητικό.

Όμως μην τον κυνηγάς άλλο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να νιώθεις έτσι! Όλο αυτό είναι απόλυτα αναστρέψιμο!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.