Τα 9 πράγματα που Δεν πρέπει να ανεχτείς σε μια Σχέση - Women's Bible

Τα 9 πράγματα που Δεν πρέπει να ανεχτείς σε μια Σχέση

Τα 9 πράγματα που Δεν πρέπει να ανεχτείς σε μια Σχέση

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να ανεχτείς σε μια σχέση, όσο χαλαρή ή σοβαρή κι αν είναι αυτή.

Κάθε σχέση είναι διαφορετική, όπως και κάθε άνθρωπος. Πρέπει όμως όλες να βασίζονται στην αγάπη και το σεβασμό. Να υπάρχει ειλικρίνεια και επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη.

Παρά τις διαφορές που έχουν οι σχέσεις, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ανέχεσαι από το σύντροφό σου. Ποια είναι αυτά;

#1 Βία οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει να την ανεχτείς σε μια σχέση

Η βία μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική ή συναισθηματική. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την ανέχεσαι. Είτε προέρχεται από το σύντροφό σου είτε από οποιονδήποτε άλλο.

Μια σχέση πρέπει να βασίζεται στην αγάπη και το σεβασμό. Όταν δεν υπάρχουν αυτά, δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Πολλές φορές λέμε πως «έγινε μια φορά, δε θα ξαναγίνει». Το πιο πιθανό όμως είναι πως θα ξαναγίνει. Μην περιμένεις να ξαναγίνει για να φύγεις. Φύγε με το που καταλάβεις πως είναι κακοποιητικός.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ζήτα βοήθεια. Δεν είσαι μόνη! 5 στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση ανεχτείς σε μια σχέση

#2 Κρατάει τη σχέση σας μυστική

Αν έχετε συμφωνήσει πως θέλετε να κρατήσετε κρυφή τη σχέση σας, τότε δεκτό. Αν όμως δεις πως δεν έχει μιλήσει στους φίλους ή την οικογένειά του για σένα, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Μπορεί να σε κρύβει γιατί έχει άλλη σχέση ή απλώς να περνάει την ώρα του μαζί σου και να μη θέλει κάτι πιο σοβαρό.

Κάτι τέτοιο δε σου αξίζει, οπότε μην το ανέχεσαι.

#3 Σου ακυρώνει συνέχεια

Μήπως σου ακυρώνει συνεχώς όσα έχετε κανονίσει; Εντάξει, κάποιες φορές είναι λογικό να συμβεί αυτό καθώς τυχαίνουν απρόοπτα στη ζωή, αλλά αν το κάνει συνέχεια το πρόβλημα είναι άλλο.

Δεν είσαι στις προτεραιότητές του. Βάζει πάνω από σένα αυτά που θεωρεί σημαντικότερα. Όπως το να βγει με τους φίλους του ή να κάτσει σπίτι.

Σε μια σχέση πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον άλλο. Αν αυτός φαίνεται να μην το κάνει ποτέ, μη μένεις άλλο μαζί του.

#4 Δεν είναι πιστός

Όταν έχετε συμφωνήσει σε μια μονογαμική σχέση, δεν πρέπει να ανέχεσαι την απιστία. Σε απάτησε μια φορά, τι πιστεύεις πως τον εμποδίζει να το ξανακάνει και να σε ξαναπληγώσει;

Όταν κλονιστεί η εμπιστοσύνη, είναι δύσκολο η σχέση να γίνει όπως πριν.

Όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε σχέση είναι διαφορετική. Αν νιώθεις πως θέλεις να προσπαθήσεις να τον συγχωρέσεις, κάνε το.

#5 Δεν «παίζει» δίκαια

Οι διαφωνίες σε μια σχέση πρέπει να λύνονται με το διάλογο. Μόνο μέσα από ειλικρινή επικοινωνία μπορείτε να εκφράσετε όσα νιώθετε και να βρείτε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.

Μόλις συζητήσετε, κατανοήσετε ο καθένας την πλευρά του άλλου και λύσετε το πρόβλημα, πρέπει να το αφήσετε πίσω.

Όταν όμως βλέπεις πως ο σύντροφός σου κάθε φορά που διαφωνείτε για κάτι, φέρνει στο προσκήνιο κάτι που υποτίθεται είχατε λύσει στο παρελθόν, το κάνει για να σε πληγώσει. Σε καμία περίπτωση μην το ανεχτείς σε μια σχέση αυτό.

Μπορεί επίσης να σε αποκαλεί με υποκοριστικά για να σε μειώσει ή να χρησιμοποιεί κάποια ανασφάλειά σου για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα.

Αν κάνει κάτι από αυτά ή κάτι ακόμα χειρότερο, μείνε μακριά του.

#6 Δε νιώθεις καλά μαζί του, μην το ανεχτείς σε μια σχέση

Νιώθεις καλά όταν είσαι μαζί του ή μήπως αποφεύγεις να τον δεις; Αγχώνεσαι όταν σε παίρνει τηλέφωνο ή όταν είναι μαζί σου; Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αξίζεις σαν άνθρωπος και σα γυναίκα;

Αν συμβαίνει κάτι από όλα αυτά, τότε μέσα σου ξέρεις πως δεν πρέπει να είσαι μαζί του.

#7 Θέλετε διαφορετικά πράγματα

Μπορεί να αγαπάς κάποιο άτομο, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να πετύχει η σχέση. Μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις για θέματα όπως η θρησκεία, η πολιτική, η οικογένεια ή η ζωή γενικότερα.

Εσύ θέλεις παιδιά, αυτός δε θέλει. Θέλεις ταξίδια, θέλει να κάθεται σπίτι. Πιστεύεις κάπου, διαφωνεί πολύ με αυτό.

Όσο και να λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται, υπάρχουν διαφορές που δεν μπορούν να ξεπεραστούν και πάντα θα μπαίνουν εμπόδιο στην ευτυχία της σχέσης. Δεν έχει νόημα αυτό να το ανεχτείς σε μια σχέση

#8 Αν είναι ζηλιάρης μην το ανεχτείς σε μια σχέση

Δε μιλάμε για τη φυσιολογική ζήλια που σε κάνει να προσπαθείς για τη σχέση σου και να μην τη θεωρείς δεδομένη.

Εννοούμε να ζηλεύει σε βαθμό που θέλει συνεχώς να σε έχει υπό τον έλεγχό του. Ψάχνει το κινητό σου, θέλει να ξέρει με ποιον μιλάς, που βρίσκεσαι και με ποιον. Δε θέλει να βγαίνεις χωρίς αυτόν και θέλει να έχει λόγο για όλα.

Θέλει να ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής σου. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να το ανέχεσαι.

 Θες να κάνεις μια υγιή σχέση με σεβασμό και ισορροπία; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

#9 Τσακώνεστε συνεχώς

Καυγαδάκια έχουν όλες οι σχέσεις. Όταν όμως διαφωνείτε για τα πάντα και οι τσακωμοί σας είναι έντονοι, δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί.

Πρέπει να υπάρχει ηρεμία μέσα στη σχέση και όχι εντάσεις. Ακόμα και όταν υπάρχουν καυγάδες, πρέπει να λύνονται με διάλογο. Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό, δεν πρέπει να το δέχεσαι.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς με κάποιον που δε σου αξίζει. Αν ο σύντροφός σου κάνει κάτι από αυτά, χώρισέ τον και μην το ανέχεσαι στη σχέση. Μπορεί η απόφαση να είναι δύσκολη, αλλά είναι η σωστή. Αξίζεις δίπλα σου άτομα που τα εκτιμάς και σε εκτιμούν!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.