Δύο Μύθοι για τις Πετυχημένες Σχέσεις - Women's Bible

Δύο Μύθοι για τις Πετυχημένες Σχέσεις

Δύο Μύθοι για τις Πετυχημένες Σχέσεις

Έχει έρθει η ώρα να καταρρίψουμε μερικά πράγματα για τις πετυχημένες σχέσεις. Εδώ, θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με δύο συγκεκριμένους μύθους σχετικά με το τι θεωρούμε εμείς ως επιτυχία στις σχέσεις μεταξύ των υπόλοιπων ανθρώπων.

Αναγνωρίζω την ανθρώπινη ανάγκη για σταθερότητα και σιγουριά. Όμως, επίσης, αν θέλω να είμαι δίκαιη, πρέπει να αναγνωρίσω και το γεγονός ότι πολλές φορές οι άνθρωποι, πάνω στην ανυπομονησία τους για αυτά τα δύο, μπερδεύονται και  εναποθέτουν την πίστη τους σε ένα σωρό λάθος πράγματα.

Αυτά τα πράγματα, πέρα του ότι δεν έχουν λογική υπόσταση, προκαλούν και μία σειρά κακών συνεπειών (στην περίπτωση που τα πιστέψεις).

Φυσικά, οι συνέπειες αυτές είναι τα άσχημα συναισθήματα που εμφανίζονται την στιγμή που, ενώ είχες τόσο μεγάλες προσδοκίες για μία κατάσταση, εντελώς ξαφνικά, πέφτεις από τα σύννεφα την στιγμή που αποδεικνύεται ότι αυτό που πίστευες ήταν ένα ψέμα.

Ας δούμε όμως μαζί σε ποιους δύο μύθους σχετικά με τις πετυχημένες σχέσεις αναφέρομαι.

Μύθος #1: Οι πετυχημένες σχέσεις θα κρατήσουν για πάντα

Όχι, κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι ρεαλιστικό.

Σκέψου απλά, πόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, οι οποίες όμως είναι τοξικές, καθώς τους λείπει ο σεβασμός, η αγάπη και η ευχαρίστηση. Μπορεί αυτού του είδους οι σχέσεις να κρατάνε για πάντα, αλλά δεν θα τις ονόμαζα και επιτυχημένες.

Αντίθετα, υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες μερικοί άνθρωποι έχουν βιώσει υπέροχες σχέσεις με άλλους ανθρώπους και τους ωφέλησαν πραγματικά στην ζωή τους. Κι ίσως οι πετυχημένες σχέσεις αυτές δεν κράτησαν για πάντα εν τέλει (ίσως λόγω δύσκολων περιστάσεων).

Αυτό όμως δεν τις κάνει αναγκαστικά αποτυχημένες. Απλά σημαίνει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δύο άνθρωποι που εμπλέκονταν, βρέθηκαν εκεί για να εξυπηρετήσουν ένα σκοπό ο ένας για τον άλλο για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και όχι για πάντα.

Ίσως τώρα αναρωτιέσαι «Άρα, ποιες είναι τελικά οι πετυχημένες σχέσεις;».

Όταν μπορείς να απομακρυνθείς από μία σχέση, αναγνωρίζοντας ότι εσύ ως άνθρωπος θα είσαι καλύτερα έξω από αυτήν, αυτό είναι επιτυχία.

Όταν μπορείς να φύγεις από μία σχέση, κατά την διάρκεια της οποίας εσύ και ο τότε σύντροφος σου μοιραστήκατε αληθινά συναισθήματα αγάπης και φροντίδας, και είστε και οι δύο ευγνώμονες που υπάρξατε ο ένας μέσα στην ζωή του άλλου, αυτό είναι επιτυχία.

Όταν μπορείς να σταματήσεις μία σχέση έχοντας πλήρη διαύγεια για το τι κάνεις, τι αναζητάς και τι έχεις κερδίσει, αυτό είναι επιτυχία.

Όταν έχεις όλα αυτά τα πράγματα, είναι σαν να είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

Ένας χωρισμός δεν χρειάζεται να επηρεάσει τις πετυχημένες σχέσεις. Απλώς σημαίνει ότι ο χρόνος σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχει τελειώσει και ότι έχει έρθει η ώρα ο καθένας να πάρει τον δρόμο του. Δύο Μύθοι για τις Πετυχημένες Σχέσεις

Μύθος #2: Στις πετυχημένες σχέσεις δεν υπάρχουν προβλήματα

Αν αυτό ίσχυε, τα πράγματα θα ήταν πολύ βολικά και ωραία. Αλλά ας πούμε την αλήθεια.

Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα! Όλως των ειδών οι σχέσεις έχουν προβλήματα! Αυτή δηλαδή γιατί να εξαιρεθεί;

Μπορεί τα πάντα να φαίνονται υπέροχα στα social media, ακόμα και για την σχέση μίας φίλης σου. Και ναι, προφανώς οι διάσημοι έχουν ένα ταλέντο να κάνουν τα πάντα να φαίνονται εύκολα και ήρεμα.

Σίγουρα έχεις αντίστοιχα παραδείγματα στο μυαλό σου.

Ταξιδεύουν παντού στον κόσμο κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα, μένουν στα τέλεια σπίτια τους, φτιαγμένα σαν να βγήκαν από κάποιο περιοδικό, και γράφουν αναρτήσεις στο Instagram για το πόσο τρελά ερωτευμένοι είναι με τον σύντροφο τους.

Βλέποντας αυτό, φυσικά και είναι εύκολο να υποθέσεις ότι όλα κυλάνε ήρεμα στον δικό τους κόσμο και έχουν μια από τις πιο πετυχημένες σχέσεις στον κόσμο.

Θα είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό όμως, όπως ήμουν και τις προηγούμενες φορές που αναφέρθηκα σε αυτό το ζήτημα. Όλα αυτά που βλέπουμε στα social media και στις ειδήσεις δεν έχουν καμία σχέση με το αν έχουν ή όχι προβλήματα με τους συντρόφους τους οι άνθρωποι του θεάματος.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Οι σχέσεις γενικά απαιτούν κόπο και προσωπική προσπάθεια.

Ναι, η σχέση με έναν άνθρωπο μπορεί να είναι υπέροχη. Αλλά, οι σχέσεις επίσης είναι φτιαγμένες για να σε προκαλέσουν να εμφανίσεις το οποιοδήποτε προσωπικό θεματάκι έχεις κρυμμένο βαθιά μέσα σου.

Έχεις ανασφάλειες; Θα εμφανιστούν την περίοδο που είσαι δεσμευμένη.

Έχεις φόβους; Και αυτοί θα εμφανιστούν όταν θα έχεις κάποιο σύντροφο στην ζωή σου.

Δεν είσαι καλή στην επικοινωνία; Μέσα στην σχέση αυτό θα φανεί και θα σου κουνάει το μαντίλι χαρωπά.

Θες να μάθεις πως να κάνεις επιτυχημένη σχέση; Είμαστε εδώ για σένα!

Με λίγα λόγια, μία «σχέση» αποτελεί το τέλειο έδαφος για να εμφανιστούν τα θέματα που έχουμε ως άνθρωποι. Όμως αυτό δεν πρέπει να σε πτοήσει.

Είναι πολύ βασική διαδικασία και ωφελεί πραγματικά την συναισθηματική ωρίμανση του ανθρώπου.

Επίσης σε αυτό πρέπει να γνωρίζεις ότι κανένας, μα κανένας, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όλοι μας είμαστε ελαττωματικοί, όλοι μας κάνουμε λάθη και όλοι μας θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Οπότε, μην ανησυχείς για το ότι θα βγουν στην επιφάνεια τα ζητήματα που έχεις με τον εαυτό σου.

Πάντα να θυμάσαι: όταν βλέπεις αυτά τα τέλεια ζευγάρια, είναι πολύ πιθανό οι δυο τους να δούλεψαν πολύ σκληρά πάνω στην μεταξύ τους σχέση, για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται.

Επίσης να θυμάσαι, ότι δεν γίνεται να υπάρξει ουράνιο τόξο χωρίς βροχή. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τις πετυχημένες σχέσεις.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.