Πώς να Ξεπεράσεις τη Ζήλια σε μια Σχέση - Women's Bible

Πώς να Ξεπεράσεις τη Ζήλια σε μια Σχέση

Πώς να Ξεπεράσεις τη Ζήλια σε μια Σχέση

Δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό στη ζήλια. Καταστρέφει τις σχέσεις, σε κάνει να νιώθεις τρελή και γεννά το αίσθημα της καχυποψίας. Όταν προσπαθήσεις να ξεπεράσεις τη ζήλια ίσως νιώσεις ότι οι κόποι σου δεν αποδίδουν καρπούς, καθώς χρειάζεται διαρκής δουλειά για να καταφέρεις να ελέγξεις το συναίσθημα της ζήλιας.

Κανείς δεν θέλει να ζηλεύει. Η ζήλια μπορεί να καταστρέψει μια κατά τα άλλα υπέροχη σχέση. Τρέφει τη δυσπιστία, βλάπτει την αυτοεκτίμηση και σπάνια κάνει καλό. Ωστόσο πολλοί από εμάς είμαστε αδύναμοι να εμποδίσουμε αυτές τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

Έτσι, τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Πως μπορείς να ξεπεράσεις τη ζήλια; Παρακάτω υπάρχουν 8 tip που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη ζήλια στη σχέση σου.

1. Μέτρα μέχρι το δέκα για να ξεπεράσεις τη ζήλια σου

Κάθε φορά που η ζήλια σου αρχίζει να σε κάνει να θυμώνεις, κλείσε τα μάτια σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το δέκα. Αφού τελειώσουν δέκα δευτερόλεπτα, αναρωτήσου αν αυτό για το οποίο στεναχωριέσαι αξίζει πραγματικά να καταστρέψεις τη μέρα σου.

Εάν πρέπει να το αναφέρεις στον σύντροφο σου, κάντο με ηρεμία. Αντί να φωνάξεις στον σύντροφο σου και να έρθεις σε σύγκρουση μαζί του μπορείς απλά να του πεις ότι αυτό που κάνει σε φέρνει σε δύσκολη θέση και αισθάνεσαι άβολα.

2. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου

Τα παραπάνω tip είναι για τους ανθρώπους που ζηλεύουν χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, όχι για αυτούς που έχουν πραγματικούς λόγους να είναι καχύποπτοι με τον σύντροφο τους. Όταν για παράδειγμα ο σύντροφος σου φλερτάρει ανοιχτά με άλλες, έχει φίλους τους οποίους εσύ δεν γνωρίζεις ή σου λέει ψέματα.

Πως ξέρεις ότι ο σύντροφος σου είναι πιστός; Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να εμπιστευτείς το ένστικτο σου. Πιθανότητα να αντιδράς υπερβολικά για κάτι ανόητο, αλλά αν σου λέει το ένστικτο σου ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, τότε μάλλον έχεις δίκιο. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον σύντροφο σου, να του πεις πως αισθάνεσαι και να βρείτε μαζί τι είναι αυτό που έχει επηρεάσει τη σχέση σας.

3. Δημιουργήστε εμπιστοσύνη μεταξύ σας

Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για μια υγιή, ευτυχισμένη και ικανοποιητική σχέση. Το να έχεις εμπιστοσύνη στον σύντροφο σου και εκείνος σε εσένα φυσικά θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τη ζήλια σου.

Δημιουργείτε εμπιστοσύνη σαν ζευγάρι όταν:

  • Δεν λέτε ψέματα ο ένας στον άλλο
  • Είστε υπεύθυνοι των πράξεων σας
  • Εκφράζετε τα συναισθήματα σας
  • Όταν δεν κάνεις πράγματα τα οποία δεν θα ήθελες να κάνει ο σύντροφος σου
  • Όταν δείχνετε αξιόπιστοι

Κάνοντας αυτά τα πράγματα, εσύ και ο σύντροφος σου θα δημιουργήσετε υγιή εμπιστοσύνη που θα σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς και αγαπημένοι στη σχέση σας. Απλώς θυμήσου ότι κανείς δεν είναι τέλειος και θα υπάρξουν στιγμές που εσείς και ο σύντροφος σου θα πληγώνετε ακούσια ο ένας τον άλλον.

4. Αγάπησε τον εαυτό σου για να ξεπεράσεις τη ζήλια

Η ζήλια συχνά πηγάζει από θέματα αυτοεκτίμησης. Μπορεί να μην αισθάνεσαι άξια να έχεις την απεριόριστη αγάπη κάποιου ή ίσως κάποιος να έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σου στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, μια υγιής σχέση πηγάζει από τα υγιή επίπεδα αγάπης για τον εαυτό σου. Αν αυξήσεις την αγάπη που έχεις για τον εαυτό σου και αν δουλέψεις πάνω σε αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να ξεπεράσεις τη ζήλια.

Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου, πέρασε χρόνο μόνη σου και μάθε να εκτιμάς την παρέα του εαυτού σου. Πώς να Ξεπεράσεις τη Ζήλια σε μια Σχέση

5. Επικοινώνησε τα συναισθήματα σου στον σύντροφο σου

Ο καθένας θεωρεί κατάλληλη συμπεριφορά μέσα σε μια σχέση κάτι εντελώς διαφορετικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επικοινωνείς ανοιχτά τα συναισθήματα σου στον σύντροφο σου.

Το να επικοινωνείς τα συναισθήματα σου είναι ένα βασικό βήμα για να ξεπεράσεις τη ζήλια. Το να γνωρίζεις ποιες ενέργειες και συμπεριφορές θα βλάψουν τον σύντροφο σου και το αντίστροφο θα βοηθήσει εσένα και εκείνον να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση βασισμένη στον σεβασμό.

6. Απευθύνσου σε έναν ειδικό για ξεπεράσεις τη ζήλια σου

Τις περισσότερες φορές η ζήλια πηγάζει από κάτι που σου συνέβη στο παρελθόν. Ενδεχομένως να είχες μια τραυματική εμπειρία στη παιδική σου ηλικία ή κάποιος ο οποίος εμπιστευόσουν πολύ να σε πλήγωσε.

Όπως και να έχει ένας ειδικός θα μπορέσει να σε βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα αυτού που σε προκαλεί να ενεργείς με ζήλια. Ένας ειδικός μπορεί επίσης να σου πει τρόπους με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις το θύμο και τη ζήλια στο μέλλον.

7. Προσάρμοσε τις προσδοκίες της σχέσης σου

Ένα ακόμα tip για να ξεπεράσεις τη ζήλια είναι να αναπροσαρμόσεις τις προσδοκίες σου για τη σχέση σου. Επειδή βρίσκεσαι σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις και κάποιον άλλον ελκυστικό. Το να παρατηρήσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στη σχέση σου ή δεν είσαι αρκετά αφοσιωμένη στον σύντροφο σου.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον σύντροφό σου και δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Αν δεις κάτι παραπάνω από αυτό όμως, τότε θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου.

Ζηλεύεις και δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

8. Έκφρασε τη ζήλια σου με υγιή τρόπο

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν είναι κακό να εκφράζεις τη ζήλια σου όταν το κάνεις με το σωστό τρόπο. Εάν βιάζεσαι και φωνάζεις στον σύντροφό σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να βελτιώσει τη σχέση σας.

Αλλά αν εκφράζεις με ηρεμία και σεβασμό τις ανησυχίες σου, εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζήλια ως ευκαιρία να μάθετε ο ένας τον άλλον και να ωριμάσετε ως ζευγάρι.Η ζήλια δεν πρέπει πάντα να είναι κάτι κακό, αλλά αν είναι τότε σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα.

Μπορείς να ξεπεράσεις τη ζήλια αν αγαπάς τον εαυτό σου, αν επικοινωνείς καλά και με σεβασμό με τον σύντροφο σου και αν προσαρμόσεις τις προσδοκίες σου. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλλουν θετικά σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.