Πως να Καταλάβεις αν κάποιος σε Ζηλεύει - Women's Bible

Πως να Καταλάβεις αν κάποιος σε Ζηλεύει

Πώς να διαχειρίζεσαι τη Ζήλια, Πως να καταλάβεις αν κάποιος σε ζηλεύει

Το συναίσθημα της ζήλειας μπορεί να μας ενθαρρύνει να αναλογιστούμε τη ζωή μας και να αναρωτηθούμε την αιτία που μας κάνει να βιώνουμε έναν τέτοιο συναίσθημα. Να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας λείπει και μας οδηγεί στο να νιώθουμε έτσι για κάποιον άλλο άνθρωπο.

Αλλά, υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να βιώνουμε περιστασιακά το συναίσθημα της ζήλειας με το να είμαστε κάποιες που η ζήλεια τις χαρακτηρίζει ως γυναίκες.

Εάν έχεις κάποιον στη ζωή σου που επιδεικνύει συνεχώς ζήλεια απέναντί σου, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις είτε είναι στο επαγγελματικό σου περιβάλλον είτε στο προσωπικό.

Αυτή η συμπεριφορά κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη συναναστροφή με ένα τέτοιο άτομο και μπορεί να δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα μεταξύ σας.

Εάν σκέφτεσαι κάποιον που δυσκολεύεσαι να αλληλεπιδράσεις μαζί του και έχεις υποψίες ότι μπορεί να σε ζηλεύει, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να το εξακριβώσεις.

#1 Σου κάνει φιλοφρονήσεις αλλά ξέρεις ότι δεν είναι ειλικρινής

Κάποιος που ζηλεύει όταν τα πράγματα πάνε καλά για εσένα θα είναι συνήθως το πρώτο άτομο που θα σου δώσει συγχαρητήρια όταν μάθει για τα καλά νέα. Αλλά κάτι στον τρόπο που στο λέει δεν σε πείθει και τόσο.

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ενθουσιασμένος στην προσπάθεια του να δείξει ότι δεν ζηλεύει. Ή θα προσπαθήσει να μειώσει τις επιτυχίες σου, ακόμα και αν φαίνεται ότι σε συμβουλεύει.

Συνήθως οι άνθρωποι που ζηλεύουν κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να προσποιούνται ότι δεν σε ζηλεύοουν στο ελάχιστο, αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι ειλικρινείς.

#2 Φαίνεται ότι «χαίρεται» όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για εσένα

 Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή πάνε στραβά, μόνο οι άνθρωποι που σε ζηλεύουν φαίνονται ότι κατά βάθος χαίρονται με την ατυχία και τις δυσκολίες σου, παρ’ όλη την προσπάθεια τους να το κρύψουν.

Κατά πάσα πιθανότητα θα το έχεις εντοπίσει με τη μορφή ενός χαμόγελου ικανοποίησης, που γρήγορα όμως προσπαθούν να αποβάλλουν όταν τους κοιτάξεις.

#3 Μειώνει τις επιτυχίες σου

Εάν τα πράγματα στη ζωή σου πάνε καλά, θα βρουν ένα εκατομμύριο λόγους για να σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν το αξίζεις.

Θα εστιάσουν στους εξωτερικούς παράγοντες και θα φροντίσουν να το πουν σε εσένα αλλά και οποιονδήποτε άλλο, ότι κατά πάσα πιθανότητα πήρες την προαγωγή επειδή φλέρταρες με το αφεντικό σου.

#4 Φροντίζει να μάθεις για τις επιτυχίες του

Συνήθως θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα μάθεις για την γνώμη τους, ότι δηλαδή οι επιτυχίες σου δεν είναι και κάτι το τρομερό για να ενθουσιαστείς. Επίσης, θα μιλούν συνέχεια για τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στην δική τους ζωή.

Ακόμα και τα πιο μικρά τους κατορθώματα μετατρέπονται στην μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική υπόθεση.

#5 Σε οδηγεί προς τη λάθος κατεύθυνση

Εάν μιλήσεις σε κάποιον που σε ζηλεύει για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, κατά πάσα πιθανότητα θα σου προσφέρει κακές συμβουλές.

Εξάλλου, σπάνια θα σου πουν ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι και να τα πας καλύτερα πχ στη δουλειά ή στη σχέση σου.

Είναι πιθανόν ακόμα και να σε αποθαρρύνει από το να προσπαθήσεις για κάτι ή και να δοκιμάσεις κάτι καινούριο που σε ενθουσιάζει.

Εάν προτείνεις με ενθουσιασμό ένα σχέδιο που έχεις, σίγουρα θα είναι από τα πρώτα άτομα που θα σου υπενθυμίσουν τι μπορεί να πάει στραβά αλλά και τα ελαττωματα σου, τα οποία θα σε εμποδίσουν από το να το φέρεις εις πέρας.

#6 Σε ζηλεύει και σε αντιγράφει

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η μίμηση είναι η μεγαλύτερη μορφή κολακείας, οπότε μην ταράζεσαι ή θυμώνεις για αυτό.

Στην περίπτωση που σε ζηλεύει κάποιος, είναι φυσιολογικό να συμπεριφέρεται έτσι επειδή θέλει ότι έχεις. Με το να σε αντιγράφει, ελπίζει ότι θα το αποκτήσει.

#7 Σε κουτσομπολεύει

Ακόμα και εάν είναι ευχάριστοι χαρακτήρες προς το πρόσωπο σου, είναι πιθανό να αφήσουν τη ζήλεια τους να φανεί όταν μιλούν με άλλους για εσένα.

Μερικοί θα σε κάνουν να φαίνεσαι άσχημη προσωπικότητα και επιπόλαιη, ή μερικοί θα το πάνε ενα βήμα πιο πέρα και θα κουτσομπολεύουν και θα κρίνουν προσωπικές σου υποθέσεις που τους έχεις εκμυστηρευτεί.Πως να καταλάβεις αν κάποιος σε ζηλεύει

#8 Σε ζηλεύει και σε κάνει να νιώθεις άσχημα μπροστά σε άλλους

Συχνά θα το κάνει έξυπνα και δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις, αλλά κάποιος που σε ζηλεύει θα βρει τρόπους να σε μειώσει ή να κάνει να νιώσεις άσχημα μπροστά σε άλλους, για να κάνει τον εαυτό του να φανεί καλύτερο και με αυτό τον τρόπο να μειώσει την αυτοπεποίθησή σου.

#9 Εξαφανίζεται όταν τα πράγματα πάνε καλά

Όταν είσαι ευτυχισμένη και βιώνεις μια όμορφη περίοδο στη ζωή σου, πιθανότατα κάποιος που σε ζηλεύει θα εξαφανιστεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θέλει να είναι παρών και να συγχαρεί την επιτυχία σου γιατί φυσικά θα του υπενθυμίσει τον εαυτό του και το πόσο μειονεκτικά νιώθει συγκριτικά με εσένα.

Ωστόσο, δεν συμβαίνει με όλους όσους ζηλεύουν αυτό. Μερικοί θα είναι πάντα εκεί στις άσχημες περιόδους καθώς τρέφονται από τις αποτυχίες σου, ενώ άλλοι θα προσποιούνται ότι χαίρονται για την επιτυχία σου και ταυτόχρονα θα σε σαμποτάρουν έμμεσα.

Θες να διαχειριστείς τη ζήλια στη σχέση σου; Δες εδώ

#10 Σε ζηλεύει γιατί είναι ανταγωνιστικός

Οτιδήποτε και αν κάνεις, αυτοί το κάνουν καλύτερα. Και βρίσκονται σε μια διαρκή αποστολή για να το αποδείξουν.

Αυτό γίνεται πιο φανερό όταν αυτός που σε ζηλεύει είναι κάποιος συνάδελφος σου.

Πάντα θα προσπαθεί να να αποδείξει σε όλους ότι είναι καλύτερος από εσένα και ότι εκείνος αξίζει μια καλύτερη θέση για παράδειγμα στην εταιρία.

Το να βιώνεις μια καθημερινότητα με ένα άτομο που σε ζηλεύει διαρκώς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικές φορές, μπορείς να αποφύγεις την επαφή μαζί του αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα έτσι.

Το να αναγνωρίσεις τα σημάδια ενός ατόμου που σε ζηλέυει και να κάνεις βήματα για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση, θα δημιουργήσει τεράστια αλλαγή και στους δύο σας, ανεξάρτητα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος και υπομονή.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.