Πως μπορείς να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου - Women's Bible

Πως μπορείς να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου

Πως μπορείς να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου

Όλοι λέμε πως οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι σχέσεις δεν είναι δύσκολες. Εμείς οι ίδιοι τις κάνουμε. Πώς μπορείς λοιπόν να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου;

Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει να βοηθήσουν και οι δυο. Οι περισσότεροι άνθρωποι βαριούνται και θεωρούν πως η σχέση θα λειτουργήσει από μόνη της, με μαγικό τρόπο. Στην αληθινή ζωή όμως δε συμβαίνει αυτό.

Για να πετύχει μια σχέση και οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι, χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο. Κανένας δε μπορεί με μαγικό τρόπο να κάνει τα πάντα να λειτουργούν τέλεια. Αν όμως ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα εκπλαγείς πόσο πιο χαρούμενη θα γίνεις μέσα στη σχέση σου.

Πως να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου

#1 Έχε και δική σου ζωή

Μπορεί να είστε φουλ ερωτευμένοι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η υπόλοιπη ζωή σας πρέπει να σταματήσει. Μην παρατάς την παρέα σου για αυτόν. Είναι σημαντικό να είσαι ανεξάρτητη και να έχεις δική σου ταυτότητα γιατί αλλιώς πολύ σύντομα θα βαρεθείς.

#2 Μην κρέμεσαι από πάνω του

Αν θες να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου, απόφυγε να κρέμεσαι από από το σύντροφο σου 24 ώρες το 24ωρο. Δε χρειάζεται να μιλάτε όλη μέρα. Αυτή η συμπεριφορά είναι αποπνικτική για τον άλλον. Μπορεί να πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσεις κοντά σου, αλλά να είσαι σίγουρη πως θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον απομακρύνεις.

#3 Μην τον κυνηγάς

Δυστυχώς πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό. Είναι πολύ πιθανό να μη ξέρεις ότι το κάνεις και εσύ. Μπορεί να τον παίρνεις 100 τηλέφωνα τη μέρα ή να θες να είσαι μαζί του συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο όμως τον πνίγεις και είμαι σίγουρη πως δε θες κάτι τέτοιο.

#4 Αγάπα τον εαυτό σου

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται πως δε βρίσκουν το σωστό σύντροφο ή πως όλοι οι άντρες είναι γουρούνια και δεν φέρονται σωστά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ίδιες δεν αγαπάνε τον εαυτό τους. Λαμβάνεις την αγάπη που πιστεύεις ότι αξίζεις.

Αγάπησε λοιπόν τον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι και μην περιμένεις μόνο να σε αγαπήσουν οι άλλοι.

#5 Πρόσεχε τον εαυτό σου

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε σίγουρα πρέπει και να τον προσέχεις. Πρέπει να τρως υγιεινά, να γυμνάζεσαι, να κοιμάσαι καλά και να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώνεις. Είναι σημαντικό να έχεις ζωή πέρα από τη σχέση σου.

#6 Μη ζεις μόνο για να ευχαριστείς τους άλλους

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως αν κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους άλλους, τότε αυτομάτως θα τις αγαπήσουν. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι θα σε εκμεταλλευτούν αν δώσεις πάρα πολλά. Βρες μια ισορροπία σε όσα δίνεις και παίρνεις.Πως να του κάνεις κομπλιμέντα, Πως μπορείς να κάνεις πιο εύκολη τη σχέση σου

#7 Πες αυτό που νιώθεις

Να λες όσα νιώθεις αλλά ήρεμα και ευγενικά. Μη κρατάς μέσα σου τα συναισθήματά σου. Μίλα στο σύντροφό σου για τα προβλήματα που έχεις ή έχετε. Προσπαθήστε να τα λύσετε μαζί. Αξίζεις σεβασμό και κάποιον να ακούσει όσα έχεις να πεις.

#8 Μην αποφεύγεις τα προβλήματα

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι διαφωνίες. Αλλά με το να τα κρύβεις όλα μέσα σου δε κερδίζεις τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν όλα μαζί. Θα είναι αργά όμως τότε. Οπότε, είναι καλύτερα να λύνεις τα προβλήματα τη στιγμή που προκύπτουν.

#9 Βρες χρόνο για το σύντροφό σου

Ναι, σου είπα να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνεις προσοχή και στο σύντροφό σου. Πρέπει να δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι για τον άλλον. Βγείτε μια βόλτα, περάστε χρόνο οι δυο σας.

#10 Απαίτησε σεβασμό

Αξίζεις πολλά και δε θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου φέρεται χωρίς σεβασμό. Ομοίως, θα φέρεσαι και εσύ με σεβασμό.

#11 Προσπαθήστε και οι δυο για τη σχέση

Δε μπορεί να δίνεις ο ένας το 100% και ο άλλος τίποτα. Πρέπει και οι δυο να δίνετε ό,τι καλύτερο έχετε ώστε να λειτουργήσει καλά η σχέση.

#12 Άκουσε τον

Θεωρούμε πως οι γυναίκες είναι καλές ακροάτριες ενώ οι άντρες όχι. Ούτε αυτό ισχύει. Απλώς, άντρες και γυναίκες ακούν διαφορετικά. Μη ξεχνάς λοιπόν, πως δε θες μόνο εσύ να ακουστείς, αλλά και ο σύντροφός σου.

#13 Αποδέξου το διαφορετικό

Κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν άλλον. Όλοι είμαστε μοναδικοί. Αυτό πρέπει να το αποδεχτείς. Μην περιμένεις να αλλάξεις τον άλλον. Αν είστε τόσο διαφορετικοί που δεν μπορείς να συνυπάρξεις, τότε χώρισέ τον. Εννοείται πως και αυτός πρέπει να αποδεχτεί πως είσαι διαφορετική.

#14 Μη συμβιβάζεσαι

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω φοβούνται τη μοναξιά. Καταλήγουν λοιπόν, να μένουν με έναν άνθρωπο που δεν τους αρέσει. «Καλύτερα με αυτόν παρά μόνοι σκέφτονται».

Δεν είναι όμως ευτυχισμένοι.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνεις τον τέλειο άντρα, αφού δεν υπάρχει, αλλά ούτε και να συμβιβάζεσαι.

#15 Δείξε το θαυμασμό σου

Σε όλους αρέσει να τους θαυμάζουν. Ακόμα και μια μικρή κίνηση να κάνει ο σύντροφός σου που να δείχνει ότι σε σκέφτεται, πες του το. Δείξε του πως είσαι τυχερή που τον έχεις.

#16 ΠΟΤΕ μην ανεχτείς οποιουδήποτε είδους κακοποίηση

Η κακοποίηση έρχεται σε όλες τις μορφές. Δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική. Τα ψυχικά τραύματα επουλώνονται πολύ πιο δύσκολα από τα σωματικά.

Ποτέ μη μένεις με έναν άνθρωπο που σε κακοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο. Βγες από αυτή τη σχέση και ζήτα βοήθεια.

#17 Μη ζηλεύεις και μη γίνεσαι κτητική

Είναι λογικό να μη θέλεις να μοιράζεσαι το σύντροφό σου, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Άλλο να μη θέλεις να τον μοιράζεσαι και άλλο να τον βρίζεις για κάθε κοπέλα που περνάει δίπλα του, επειδή νόμιζες πως του άρεσε.

Μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα όλα τα παραπάνω αλλά πίστεψέ με είναι τα αυτονόητα. Όπως είπαμε, οι σχέσεις δε λειτουργούν από μόνες τους. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι. Με λίγη εξάσκηση θα δεις πως θα σου φανεί πολύ εύκολο.

Κι αν θες κάποια βοήθεια για να διαχειριστείς αποτελεσματικά τη σχέση σου, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.