6 Μύθοι για τις Σχέσεις που σε Σαμποτάρουν - Women's Bible

6 Μύθοι για τις Σχέσεις που σε Σαμποτάρουν

6 Μύθοι για τις Σχέσεις που σε σαμποτάρουν

Ζούμε σε έναν πολυάσχολο κόσμο όπου οι άνθρωποι βιάζονται να βρουν τον/ η κατάλληλο/ η αλλά συνήθως οι προσπάθειες τους δεν καρποφορούν. Επηρεασμένοι από την ψευδαίσθηση του ρομαντισμού, οι άνθρωποι συχνά σαμποτάρουν την ευτυχία τους και συνάπτουν σχέσεις χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη προσδοκία στο μυαλό τους, απλά για να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Δεν είναι αποκλειστικά λάθος μας που πιστεύουμε μύθους που τελικά θα μας οδηγήσουν στη μιζέρια. Εξ’ άλλου, η ιδέα της τέλειας σχέσης είναι συχνά το βασικό μοτίβο σε ταινίες και βιβλία. Χάρη σε αυτά, έχουμε αποκτήσεις συγκεκριμένες ιδέες σχετικά με το πως πρέπει να είναι η αγάπη και δεν είναι εντελώς παράλογο οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε αναπτύξει μη ρεαλιστικά κριτήρια για τις σχέσεις.

Εάν θέλεις μια χαρούμενη σχέση χρειάζεται να σταματήσεις να πιστεύεις σε μύθους που αφήνουν εσένα αλλά και τον σύντροφό σου δυσαρεστημένους από τη σχέση σας.

Ποιοι είναι αυτοί οι μύθοι που σαμποτάρουν την ευτυχία σου;

Οι μύθοι που σαμποτάρουν την ευτυχία σου στη σχέση

#1 Οι τέλειες σχέσεις δεν χρειάζονται δουλειά επειδή η αγάπη είναι αρκετή

 Πραγματικότητα: Μια τέλεια σχέση δεν συμβαίνει απλά από μόνη της, τα ζευγάρια χρειάζεται να δουλέψουν μαζί με γνώμονα την αγάπη και την κατανόηση.

Τα ζευγάρια, έτσι όπως παρουσιάζονται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι σχέσεις είναι μόνο ευτυχία και διασκέδαση. Η πραγματικότητα όμως απέχει από αυτό το παραμύθι. Μια σχέση χρειάζεται πολλή και ουσιαστική δουλειά για να διατηρηθεί υγιής και χαρούμενη.

Όπως όταν χτίζεις ένα σπίτι, η σχέση απαιτεί την συνεργασία των ανθρώπων που εμπλέκονται στην διαδικασία. Και οι δύο σύντροφοι χρειάζεται να προσπαθήσουν μετά το πέρας των αρχικών σταδίων της σχέσης.

Η αγάπη είναι αυτό που μένει όταν το πάθος φεύγει. Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα αλλάζουν και δεν θα παραμείνεις στο στάδιο όπου τα συναισθήματα σου κυριαρχούνταν από το πάθος και την έλξη. Καθώς εξελίσσεται η σχέση, θα κοιτάς πέρα από τον ρομαντισμό και θα μάθεις πως να ισορροπείς δυσκολίες και να βάζεις προτεραιότητες έτσι ώστε να λειτουργήσει η σχέση σου.

#2 Η ζήλια είναι ένδειξη αγάπης

Πραγματικότητα: Η ζήλια μπορεί να φαίνεται σαν έκφραση φροντίδας αρχικά, αλλά συχνά κάνει την εμφάνιση της εξαιτίας της ανασφάλειας μέσα στη σχέση.

Η ζήλια δεν είναι υγιές σημάδι σε καμία περίπτωση και είναι συχνά απάντηση σε όσα εκλαμβάνονται από έναν σύντροφο ως απειλή προς τη σχέση του. Αντί να διατηρήσεις μια υγιή σύνδεση, με την ζήλια γίνεσαι επιθετική, υπερπροστατευτική και κτητική.

Η έλλειψη αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης σίγουρα θα δημιουργήσεις δρόμους για τη ζήλια, η οποία μπορεί να διαλύσει τη σχέση.

#3 Αν παντρευτείς ή κάνεις παιδί θα δυναμώσει η σχέση και θα επιλυθούν τα προβλήματα

Πραγματικότητα: Αυτό το μεγάλο άλμα δεν θα λύσει δια μαγείας τα προβλήματά σου. Ο γάμος είναι μια πολύ σημαντική δέσμευση και το να κάνεις παιδί ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτές οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται χωρίς σκέψη ή να χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια σχέση. Είναι εσφαλμένη αντίληψη ότι ο γάμος ή το παιδί θα κάνουν καλύτερη τη σχέση. Για την ακρίβεια, πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτά τα βήματα, ελπίζοντας ότι ο σύντροφος θα δεσμευτεί περισσότερο απέναντι στη σχέση.

Αντίθετα, το να κάνεις τόσο μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με νέες και σημαντικές ευθύνες που μπορούν μόνο να προκαλέσουν άγχος και να σαμποτάρουν τη σχέση. Αν παντρευτείς ή κάνεις παιδί χωρίς να επιλύσεις τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα δεν θα ενδυναμώσει τη σχέση.6 Μύθοι για τις Σχέσεις που σε σαμποτάρουν

#4 Τα τέλεια ζευγάρια επιλύουν όλες τις συγκρούσεις και διαφωνίες

Πραγματικότητα: Αυτό δεν είναι καθόλου αληθές. Στις περισσότερες σχέσεις, ορισμένα προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα, το οποίο σημαίνει ότι τα ζευγάρι δεν συμφωνούν πάντα.

Δύο άνθρωποι είναι αναπόφευκτο να μην έχουν αντίθετες αξίες και πεποιθήσεις, οπότε πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες. Είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύεις ότι όλες οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν στη σχέση.

Τα ζευγάρια μπορούν να δουλέψουν για να βρουν μια μέση λύση στις διαφωνίες τους αντί να καταλήξουν σε μια απόφαση που δεν θα ικανοποιεί κανέναν από τους δύο.

Μερικές φορές, ένα πρόβλημα ή σύγκρουση μπορεί να εξομαλύνει την υπερβολική πίεση και αρνητικότητα στο ζευγάρι εάν και οι δύο συμφωνήσουν ότι διαφωνούν.

Με το να σέβεσαι τις πεποιθήσεις του συντρόφου σου, δημιουργείς έναν δεσμό ο οποίος είναι ώριμος και πιο αποτελεσματικός.

#5 Τα τέλεια ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ «χ» φορές

Πραγματικότητα: Εάν τα ζευγάρια έχουν παράλογες προσδοκίες όσον αφορά την ποσότητα του σεξ που θα πρέπει να κάνουν, θα καταλήξουν να είναι δυστυχισμένα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι το κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικά επίπεδα επιθυμίας για σεξ και αυτό είναι που καθορίζει το πόσο συχνά θα γίνεται.

Τα ζευγάρια θα ήταν περισσότερο ικανοποιημένα εάν είχαν στο μυαλό τους ότι είναι φυσιολογικό τα πράγματα να γίνονται με τους δικούς τους ρυθμούς, προκείμενου να είναι σωματικά και συναισθηματικά ικανοποιημένοι.

Είναι αλήθεια ότι μια υγιής σχέση και μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή πάνε μαζί. Ωστόσο, η συχνότητα της σεξουαλικής οικειότητας μεταξύ των ζευγαριών δεν είναι το μόνο κρίσιμο κριτήριο με το οποίο ορίζεται η ευτυχία.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

#6 Το τέλειο ζευγάρι είναι πρόθυμο να αλλάξει για να επιτύχει η σχέση

Πραγματικότητα: Μετά το αρχικό στάδιο του πάθους, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στη φαντασία, ελπίζοντας ότι θα βελτιωθούν ή θα αλλάξουν τα «x» χαρακτηριστικά του συντρόφου τους και έτσι θα αποκτήσουν μια αψεγάδιαστη σχέση.

Το να πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει η τέλεια σχέση είναι αστείο από μόνο του. Οι άνθρωποι είμαστε ελαττωματικά όντα, οπότε αναπόφευκτα πολλές από τις ποιότητές μας θα ενοχλούν τους άλλους και το αντίστροφο.

Εκτός και αν μιλάμε για κάτι σοβαρό όπως απιστία ή φυσική και συναισθηματική κακοποίηση, είναι αναγκαίο να αναλογιστούμε τις πράξεις μας και τον ρόλο μας στη σχέση. Το να κατηγορούμε τον σύντροφό μας δεν θα επιφέρει αποτέλεσμα. Αντίθετα, θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση.

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και δεν κυλούν ομαλά και χαρούμενα όλη την ώρα. Χρειάζονται σκληρή δουλειά τις περισσότερες φορές και θα πρέπει να είσαι πρόθυμη να κάνεις αυτή την προσπάθεια εάν επιθυμείς να την διατηρήσεις υγιή.

Εάν σταματήσεις να πιστεύεις αυτούς τους μύθους που σαμποτάρουν την ευτυχία σου, θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένη πνευματικά και συναισθηματικά στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.