Νέα σχέση: 9 Συμβουλές για να ξεκινήσεις σωστά - Women's Bible

Νέα σχέση: 9 Συμβουλές για να ξεκινήσεις σωστά

Νέα σχέση: 9 Συμβουλές για να ξεκινήσεις σωστά

Έχεις νιώσει ποτέ πεταλούδες στο στομάχι όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, επειδή σου αρέσει πολύ το άτομο το οποίο βγαίνεις και δεν θες να το χαλάσει τίποτα αυτό; Δεν είσαι η μόνη.

Μια νέα σχέση είναι γεμάτη προοπτικές, πιθανότητες και ανακαλύψεις. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον σύντροφο σου αλλά και για τον εαυτό σου. Ανακαλύπτεις τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και τις επιθυμίες σου. Το πρώτο στάδιο μιας σχέσης είναι πολύ σημαντική περίοδος για τη ζωή σου.

Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις μαζί και η περίοδος όπου πολλά ζευγάρια αισθάνονται να ερωτεύονται. Αλλά το άγχος μιας νέας σχέσης και η ταλαιπωρία που αισθάνεσαι μπορεί σίγουρα να αφαιρέσει λίγο τον ανέμελο ενθουσιασμό και να προκαλέσει περιττή πίεση.

Θα πρέπει να απολαμβάνεις την περίοδο που γνωρίζει ο ένας τον άλλον και δεν θα πρέπει να σας προκαλεί άγχος αυτό. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, παρακάτω υπάρχουν 9 συμβουλές, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεκινήσεις σωστά μια νέα σχέση.

  1. Άσε το παρελθόν πίσω

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν ξεκινάνε να βγαίνουν ραντεβού με ένα νέο άτομο είναι να κουβαλάνε όλους τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες τους από άλλες σχέσεις τους στο παρελθόν στη νέα σχέση τους. Κανείς δεν θέλει να ακούσει για τις παλιές κακίες σου εμπειρίες, στα πρώτα ραντεβού.

Απόφυγε να μοιράζεσαι αυτές τις εμπειρίες και κράτα τις σκέψεις και τις συζητήσεις σου επικεντρωμένες στο άτομο με το οποίο βγαίνεις αυτήν τη στιγμή και στο να το γνωρίσεις. Επίσης απόφυγε να κάνεις ερωτήσεις στο νέο σου σύντροφο σχετικά με προηγούμενες εμπειρίες του. Μην κάνεις στοχευόμενες ερωτήσεις που αφορούν το παρελθόν του, άσε να κυλήσει φυσικά η συζήτηση σας.

  1. Μην συγκρίνεις τη νέα σχέση σου με άλλες

Είναι εύκολο να ξεκινήσεις αμέσως να συγκρίνεις τη νέα σου σχέση ή τον σύντροφο σου με άλλες σχέσεις που είχες στο παρελθόν ή συντρόφους. Αυτό δεν θα κάνει καλό σε εσένα ούτε και στον σύντροφο σου που μπορεί να τον αναστατώσεις και να τον νευριάσεις.

Αν το κάνεις θα πρέπει να αναρωτηθείς αν είσαι σε αυτή τη σχέση για να ανταγωνιστείς κάποιον, να εντυπωσιάσεις άλλους ανθρώπους ή  επειδή σου αρέσει το άτομο με το οποίο βγαίνεις.

  1. Μην δίνεις σημασία στα λόγια αλλά στις πράξεις

Δεν έχει σημασία αν κάποιος μιλάει για ταξίδια για το επόμενο έτος εάν δεν είναι διαθέσιμος τώρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δεις αν θα κάνει πράξη αυτό που λέει, αντί να πιστεύεις κάθε λέξη που λέει αυτό το άτομο και σου «φουσκώνει τα μυαλά». Από την άλλη πλευρά λένε ότι όταν ο σύντροφος σου γνωρίζει την οικογένεια του και τους φίλους του, πιθανότητα βλέπει τη σχέση σας σοβαρά και ότι θα έχει μέλλον.

  1. Μη φοβάσαι να είσαι ευάλωτη στη νέα σχέση σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρομάζουν στη σκέψη να γίνουν ευάλωτοι. Είναι ο τρόπος να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό με κίνδυνο να πληγωθείς. Όταν βγαίνεις ραντεβού με ένα νέο άτομο και του δείχνεις αυτή τη πλευρά σου μπορεί να εμβαθύνει τη σχέση σας και να χτίσετε την εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

Το να δείχνεις ευάλωτη μπορεί να είναι δώρο για κάποιον που θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα και να μάθει όλες τις πτυχές του εαυτού σου. Δείξε τα τρωτά σου σημεία χωρίς να υπερβάλλεις, με το να μοιραστείς με εκείνον μια προσωπική σου ιστορία. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικά απλοϊκό, αλλά είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας συναισθηματικής σχέσης. Νέα σχέση: 9 Συμβουλές για να ξεκινήσεις σωστά

  1. Μην περιαυτολογείς

Προσπάθησε να μην καυχιέσαι είναι κάτι που απωθεί τους άντρες αλλά και τις γυναίκες. Δεν είναι απαραίτητο να νιώθεις την ανάγκη συνέχεια να εντυπωσιάζεις τον σύντροφο σου, ειδικά αν ήδη σου έχει εκφράσει τον ενδιαφέρον του. Μπορείς να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου χωρίς να αναφέρεις όλα τα επιτεύγματα της ζωής σου.

  1. Ζήσε τη στιγμή στη νέα σχέση σου

Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι το να βρίσκεσαι σε μια νέα σχέση είναι μια περίοδος ανακάλυψης και περιέργειας και πολλά μπορεί να είναι καινούρια για εσένα.

Για να μετριάσεις την πίεση, υπενθύμισε στον εαυτό σου να παραμείνει στο παρόν και να ζήσει τη στιγμή. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου διότι μπορεί τελικά να μην είναι το σωστό άτομο για εσένα.

  1. Μην γίνεσαι απαιτητική

Λίγη ζήλεια μπορεί να θεωρηθεί χαριτωμένη και υγιής. Αλλά είναι μεγάλο λάθος να ζητάς από τον σύντροφό σου να περνάει το χρόνο του μόνο μαζί σου και να τον περιορίζεις, από το να κάνει τα πράγματα που έκανε, πριν ξεκινήσει να βγαίνει μαζί σου.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα νέα ζευγάρια να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί και να μην αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους στους φίλους και στην οικογένεια τους. Ωστόσο απόφυγε να του στέλνεις συνεχώς μηνύματα, να τον παίρνεις τηλέφωνο ή να έχεις την απαίτηση να τον δεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον φοβίσεις και χαλάσει αυτό που έχετε ξεκινήσει.

  1. Αφιέρωσε χρόνο και στην οικογένεια σου ή στους φίλους σου

Σε μια νέα σχέση είναι σύνηθες για τα ζευγάρια να εγκαταλείπουν μερικές από τις συνηθισμένες δραστηριότητες τους και να ακυρώνουν τις εξόδους με τους φίλους τους για να δουν τον/την σύντροφο τους. Θυμήσου ότι η έλξη δημιουργείται επίσης από την προσμονή να δεις τον σύντροφό σου και δημιούργησε κάποια απόσταση.

Μην αφήνεις τα πάντα για να είσαι μόνο με τον σύντροφο σου, έτσι του δείχνεις ότι είναι η μοναδική σου προτεραιότητα και οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύον. Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο και πέρνα χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σου.

Χρειάζεσαι βοήθεια για να ξεκινήσεις μια νέα σχέση; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!
  1. Γίνε καλή ακροάτρια

Το να ακούς τον άλλον είναι μια ικανότητα και ένα εργαλείο επικοινωνίας που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά. Όταν δίνεις την αμέριστη προσοχή στο σύντροφό σου, αισθάνεται ότι τον ακούς και τον εκτιμάς. Δείξε του, ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποιος είναι και λεπτομέρειες για τη ζωή του. Με αυτό τον τρόπο να νιώσει μοναδικός και ξεχωριστός.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.