Πως να Διαχειριστείς έναν Χωρισμό: 14 Πράγματα που Δεν πρέπει να Κάνεις - Women's Bible

Πως να Διαχειριστείς έναν Χωρισμό: 14 Πράγματα που Δεν πρέπει να Κάνεις

Πως να Διαχειριστείς έναν Χωρισμό: 14 Πράγματα που Δεν πρέπει να Κάνεις

Ανεξάρτητα από το αν είσαι εσύ αυτή που πληγώθηκε από τον χωρισμό ή αν είσαι εσύ αυτή που έδωσε το τέλος στη σχέση, το να διαχειριστείς έναν χωρισμό είναι πολύ δύσκολο. Στην αρχή μπορεί να νιώσεις θυμό ή μοναξιά, αλλά θα πρέπει να σκέφτεσαι θετικά. Παρακάτω υπάρχουν 14 πράγματα που δεν θα πρέπει να κάνεις, προκειμένου να διαχειριστείς έναν χωρισμό.

  1. Μην τον παρακαλέσεις για μια δεύτερη ευκαιρία

Φυσικά, σου λείπει ο πρώην σου και μπορεί να είσαι ακόμα σε κατάσταση σοκ από τον χωρισμό, αλλά το να διαχειριστείς έναν χωρισμό σημαίνει να μην παρακαλάς για ένα πισωγύρισμα. Πριν ζητήσεις μια δεύτερη ευκαιρία, θα πρέπει να σκεφτείς αν όντως σου λείπει ο πρώην σου ή σου λείπει η ιδέα ότι έχεις έναν σύντροφο.

  1. Μην του στείλεις μήνυμα και μην του τηλεφωνήσεις

Οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με τον πρώην σου, θα ενισχύσει την προσκόλληση σου πάνω του και δεν θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις. Ένα σημαντικό βήμα για να διαχειριστείς έναν χωρισμό είναι να διαγράψεις τον πρώην σου από τον φυσικό και ψηφιακό σου κόσμο.

Στόχος είναι να περάσει ένα διάστημα 30 ημερών αρχικά χωρίς να επικοινωνήσεις μαζί του και ολοένα αυτό το διάστημα να αυξάνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθανθείς καλύτερα και θα έχεις περισσότερη διαύγεια.

  1. Μην αναζητάς εκδίκηση προκειμένου να διαχειριστείς έναν χωρισμό

Είναι φυσικό να αισθάνεσαι την επιθυμία να προσβάλλεις τον πρώην σου, άμεσα ή έμμεσα, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να το κάνεις πραγματικά. Όταν προκύψουν αυτά τα συναισθήματα, πάρε μια βαθιά ανάσα και ρώτα τον εαυτό σου αν αξίζει τόση αρνητική ενέργεια και πως θα σε εξυπηρετήσει το γεγονός να πάρεις εκδίκηση στο μέλλον.

  1. Μην είσαι παρορμητική

Με την εκδίκηση ακόμα στο μυαλό, είναι πολύ εύκολο να θέλεις να αντικαταστήσεις αυτό που σου λείπει, αλλά πρέπει να αντισταθείς. Μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, το να είσαι μόνη για λίγο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η επόμενη σχέση σου δεν θα είναι παρορμητική, τυχαία και καταδικασμένη σε χωρισμό.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείς αυτό που συνέβη και που τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενες και τι θέλεις να κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά.

  1. Διασκέδασε αλλά μην το παρακάνεις

Σίγουρα είναι δελεαστικό να πνίγεις τον πόνο σου με κάποιο τρόπο, προκειμένου να διαχειριστείς έναν χωρισμό. Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν την επιβεβαίωση ότι ακόμα είναι ελκυστικοί και σέξι.

Αλλά αμέσως μετά τον χωρισμό, αν αρχίσεις να πίνεις, να φλερτάρεις ή να διασκεδάζεις καθημερινά, όλα αυτά είναι πράγματα που αποσπούν την προσοχή από τη διαδικασία του «πένθους». Πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου να ξεσπάσεις και να δουλέψεις με τον εαυτό σου.

  1. Μην αποφεύγεις τον πόνο για διαχειριστείς έναν χωρισμό

Για να διαχειριστείς έναν χωρισμό, μπορεί να προσπαθήσεις να αποφύγεις τον πόνο επειδή είναι πολύ καταστροφικός. Αλλά με αυτό τον τρόπο δεν θα καταφέρεις να τον ξεπεράσεις και να ανακάμψεις. Μην προσπαθείς να καταπιέσεις τα συναισθήματα που έχεις. Αντιμετώπισε τα συναισθήματα σου όποια και να είναι αυτά και στη συνέχεια προχώρα παρακάτω και κάνε το επόμενο βήμα.

  1. Μην μένεις σπίτι

Είναι τόσο εύκολο να βυθίζεσαι στην αυτολύπηση και να ελέγχεις το τηλέφωνό σου κάθε 30 δευτερόλεπτα ελπίζοντας ότι ο πρώην σου θα στείλει μήνυμα προκείμενου να τα ξαναβρείτε. Ένας καλός τρόπος για διαχειριστείς έναν χωρισμό είναι να μένεις απασχολημένη.

Βρες τουλάχιστον δύο έως πέντε, πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα για τον εαυτό σου, που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα και που σε βοηθήσουν να γεμίσεις το χρόνο σου εποικοδομητικά. Πως να Διαχειριστείς έναν Χωρισμό: 14 Πράγματα που Δεν πρέπει να Κάνεις

  1. Μην παραμελείς καμία ευθύνη αν θες να διαχειριστείς έναν χωρισμό

Κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι από δικό του λάθος τελείωσε μια σχέση. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι σχέσεις είναι αμφίδρομες. Παρόλο που το ένα άτομο μπορεί να ευθύνεται κυρίως, δεν ευθύνεται μόνο αυτός για το τέλος της σχέσης.

Θα πρέπει να εξετάσεις το μερίδιο ευθύνης σου και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι μαθήματα μπορείς να πάρεις από όλο αυτό. Αντί να κατηγορείς το άλλο άτομο, κάνε την αυτοκριτική σου και μάθε το ρόλο σου στις σχέσεις. Ενδεχομένως να είσαι εσύ αυτή που προκαλεί μια τοξική σχέση.

  1. Δεν χρειάζεται να μισείς τον πρώην σου

Στο τέλος της ημέρας, ο πρώην σου είναι και αυτός άνθρωπος και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του. Απαλλάξου από τον πόνο και την αγανάκτηση. Δεν χρειάζεται να εκπέμπεις κακή ενέργεια, χρησιμοποίησε την αγάπη που έχεις για αυτό το άτομο και κάν’ τη καλοσύνη. Μόνο με θετική ενεργεία θα καταφέρεις να διαχειριστείς έναν χωρισμό.

  1. Μην το βλέπεις σαν μία αποτυχία

Επειδή δεν λειτούργησε μια σχέση, δεν σημαίνει ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος. Αν συνδέθηκες με αυτό το άτομο, ήσασταν και οι δυο αρκετά ευάλωτοι ώστε να συνδεθείτε με έναν τρόπο όπου αισθανόσασταν ότι αγαπήσατε και δώσατε αγάπη, δεν ήταν αποτυχία.

  1. Μην ξεκινήσεις αυστηρή δίαιτα

Αν δεν ήταν μια δίαιτα που σχεδίαζες να ξεκινήσεις πριν χωρίσεις, γιατί να την ξεκινήσεις τώρα; Αν ξεκινήσεις μια δίαιτα μετά από έναν χωρισμό που είσαι συναισθηματικά ασταθής ενδεχομένως να τη χαλάσεις και όλος ο κόπος σου να πάει στράφι. Τώρα δεν είναι η ώρα της στέρησης. Αντίθετα, σου αξίζει κάτι γλυκό.

Δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς έναν χωρισμό; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!
  1. Μην εξιδανικεύεις τον πρώην σου

Όταν χωρίζεις από μια σχέση, είναι εύκολο να εξιδανικεύεις τον πρώην σου και να επικεντρώνεσαι στα θετικά σημεία της σχέσης. Αυτό όμως είναι πολύ μεγάλο λάθος.

Στις περισσότερες σχέσεις που καταλήγουν σε χωρισμό αγάπησες ένα άτομο που δεν σε αγάπησε με τον ίδιο τρόπο. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι η αγάπη και η έλξη είναι περίπλοκα και το ότι ο πρώην σας δεν ένιωθε το ίδιο για εσένα δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις αγάπη και σεβασμό.

  1. Μην κάνεις αυθόρμητες εξορμήσεις

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό το να μπεις σε ένα αεροπλάνο και να πάς ταξίδι σε μια χώρα που δεν έχεις πάει και να την εξερευνήσεις. Αυτός όμως δεν είναι ένας καλός τρόπος για να διαχειριστείς έναν χωρισμό. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποσπάται η προσοχή σου για όσο καιρό λείπεις σε ταξίδι, μέχρι να επιστρέψεις πάλι πίσω στη πραγματικότητα.

  1. Μην δίνεις στον εαυτό σου χρονικό όριο για να διαχειριστείς έναν χωρισμό

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι οι χωρισμοί παίρνουν χρόνο και ίσως σου πάρει περισσότερο χρόνο εσένα να διαχειριστείς έναν χωρισμό από ότι μπορεί να πάρει σε μια φίλη σου.

Το να διαχειριστείς έναν  χωρισμό είναι μια διαδικασία αποκατάστασης με συγκεκριμένα στάδια και βήματα. Η αναγνώριση και ο σεβασμός αυτών μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις έναν υγιή και αυθεντικό δρόμο για ανάπτυξη και θεραπεία.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.