Όσα δε σου λένε για το Διαζύγιο - Women's Bible

Όσα δε σου λένε για το Διαζύγιο

Όσα δε σου λένε για το διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη διαδικασία. Σημαίνει το τέλος ενός μεγάλου μέρους της ζωής σου. Αλλάζει όλο σου τον κόσμο. Σίγουρα κάθε διαζύγιο είναι διαφορετικό και κάθε ένας αντιδρά διαφορετικά, αλλά για πολλούς ο γάμος ξεκίνησε σαν πηγή ευτυχίας. «Ποιος παντρεύεται εξάλλου για να χωρίσει;». Μπορεί να ξεκίνησαν όλα με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά κατέληξαν άσχημα.

Αν δεν έχεις περάσει η ίδια από ένα διαζύγιο, δεν μπορείς να καταλάβεις πως ακριβώς είναι. Όλοι ξέρουμε κάποιον που χώρισε, έχουμε δει ταινίες με διαζύγια, έχουμε ακούσει διάφορα, αλλά δε ξέρουμε την πραγματική αλήθεια ενός διαζυγίου.

Όσα και αν νομίζεις πως ξέρεις για το διαζύγιο, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τις αλλαγές που έρχονται. Παρακάτω ακολουθούν μερικά πράγματα που όλες θα έπρεπε να ξέρουμε για το διαζύγιο.

#1 Το διαζύγιο δε σε κάνει πάντα χαρούμενη

Μπορεί να πιστεύεις πως αμέσως μόλις χωρίσεις θα γίνεις ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν ισχύει. Σίγουρα θα νιώσεις πιο ελεύθερη, αλλά προς έκπληξή σου θα νιώσεις και χαμένη, ακόμα και αν ήθελες το διαζύγιο. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου θα εξαφανιστεί. Η καθημερινότητα σου θα αλλάξει δραστικά.

Αν ήσουν δυστυχισμένη πριν, είναι πιθανό να είσαι και μετά. Δε θα λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας. Ακόμα και αν επιμένεις πως όλα θα είναι τέλεια, σου λέω πως δε θα είναι, αλλά σιγά σιγά θα γίνουν.

#2 Το διαζύγιο είναι δύσκολο ακόμα και αν ήσουν έτοιμη για αυτό

Ήξερες πως το να μείνεις μαζί του δε σου κάνει καλό, οπότε τον χώρισες και καλά έκανες. Εξακολουθεί όμως να είναι δύσκολο όλο αυτό. Έχεις να ασχοληθείς με δικηγόρους και τυχόν διαφωνίες, έξοδα και ανθρώπους που δε θα ξέρουν τι να σου πουν τώρα που χώρισες.

Άσε που πλέον η ταμπέλα της χωρισμένης θα σε ακολουθεί σε ό,τι και αν κάνεις. Πολλές φορές θα νιώσεις απαίσια και θα ρίξεις πάνω σου το φταίξιμο για ό,τι έγινε, ακόμα και αν έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες. Να θυμάσαι πως δεν είσαι αποτυχημένη, απλώς περνάς μια δύσκολη φάση.

#3 Αν ο σύντροφός σου βιάζεται να προχωρήσει τις διαδικασίες, ίσως έχει βρει κάποια άλλη

Η πικρή αλήθεια είναι πως συνήθως όταν ένας σύντροφος βιάζεται να προχωρήσει το διαζύγιο, υπάρχει κάποιος λόγος. Τις περισσότερες φορές υπάρχει κάποιο άλλο άτομο που περιμένει να πάρει τη θέση σου. Να είσαι προετοιμασμένη για το γεγονός πως μπορεί να έχει κάποια άλλη στη ζωή του και ίσως να θέλει να την παντρευτεί.

#4 Το διαζύγιο είναι πιθανό να βγάλει το χειρότερό σας εαυτό

Μαζί με το διαζύγιο έρχονται και όλα όσα πρέπει να μοιράσετε. Τα περιουσιακά στοιχεία, τα οικονομικά αλλά και η επιμέλεια των παιδιών, όταν υπάρχουν. Όλα αυτά μπορούν να κάνουν δυο καλούς ανθρώπους «τέρατα». Πολλές φορές οι διαφορές και τα προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού είναι τόσα πολλά, που είναι δύσκολο να βρουν κοινό σημείο επικοινωνίας. Το κακό σε αυτό είναι πως καταλήγουν να διαφωνούν για τη μοιρασιά μόνο και μόνο για να πληγώσει ο ένας τον άλλον.Εάν δεν είχες ποτέ σχέση ή κάποια γνωριμία, θυμήσου αυτό, Όσα δε σου λένε για το διαζύγιο

#5 Ίσως μερικοί φίλοι και συγγενείς να κόψουν επαφές μαζί σου

Ακόμα και αν είχες έρθει πολύ κοντά με την οικογένεια του πρώην συντρόφου σου, μετά το διαζύγιο είναι πιθανό να κόψουν επαφές μαζί σου. Η επικοινωνία μεταξύ σας θα είναι αμήχανη, οπότε για κάποιους είναι πιο εύκολο να ξεκόψουν. Να θυμάσαι πως ακόμα και αν κάποια άτομα σταματήσουν να σου μιλάνε, δεν έχει να κάνει με εσένα ή τη σχέση που είχατε.

Ίσως νιώθουν αμήχανα να συνεχίσουν να σου μιλάνε, ίσως πάρουν το μέρος του πρώην συντρόφου σου γιατί άκουσαν φήμες ή ίσως δε θέλουν να μπλεχτούν σε όλο αυτό. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά να είσαι έτοιμη και για αυτό.

#6 Μην περιμένεις να βγει το διαζύγιο για να κάνεις νέο ξεκίνημα

Το διαζύγιο ήρθε γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά στο γάμο σας, που σημαίνει πως ο γάμος έχει τελειώσει. Δε χρειάζεται να περιμένεις να μπει η υπογραφή για να πιάσεις τη ζωή σου από την αρχή. Ξεκίνα σιγά σιγά και κάνε όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά.

#7 Το διαζύγιο δεν είναι το τέλος σου

Σίγουρα είναι επίπονο και νιώθεις πως όλα καταστράφηκαν και η ζωή σου τελείωσε. Θα περάσεις από πάρα πολλά εμπόδια, θα λυγίσεις αλλά θα βγεις πιο δυνατή από όλο αυτό. Μπορεί τώρα να μην το βλέπεις, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Θα πονέσεις, θα πληγωθείς, αλλά θα ξαναμαζέψεις τα κομμάτια σου.

Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που περνάει ένα διαζύγιο. Μπορεί τώρα να μην το βλέπεις, αλλά πίστεψέ με, θα επιβιώσεις!

Και αν μόλις χώρισες και θες κάποια βοήθεια για να φτιάξεις τη ζωή σου απ’ την αρχή,  δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.