Πώς να Πετύχεις στον Ανδροκρατούμενο Κόσμο που ζούμε - Women's Bible

Πώς να Πετύχεις στον Ανδροκρατούμενο Κόσμο που ζούμε

Πώς να πετύχεις στον ανδροκρατούμενο κόσμο που ζούμε, Πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Δεν ακούς πρώτη φορά πως ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες. Ο κόσμος έχει περισσότερες απαιτήσεις από τις γυναίκες και τις κρίνει αυστηρότερα απ’ ότι τους άντρες.

Μια γυναίκα πρέπει να φέρεται και να πράττει αλλιώς. Να μιλάει, να ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο ή να κάνει συγκεκριμένα επαγγέλματα. Μάλιστα πληρώνεται λιγότερο από τον άντρα ακόμα και όταν κάνει την ίδια δουλειά με εκείνον ή ακόμα και όταν έχει περισσότερα πτυχία.

Όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν πως αυτά δεν ισχύουν, από μικρή έχεις καταλάβει ότι ο κόσμος δε φέρεται το ίδιο σε σένα και σε έναν άντρα.

Όπου και αν κοιτάξεις, στην πολιτική, την τηλεόραση, τη δουλειά σου, οι άντρες φαίνεται να κατέχουν την κυρίαρχη θέση. Οι γυναίκες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον άντρα κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να μην υπάρχουν γυναίκες σε αυτές τις θέσεις.

Το ότι οι γυναίκες δεν κατέχουν τέτοιες θέσεις, δεν έχει να κάνει με αυτές, αλλά με το ότι ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο όπου ο άντρας υπερισχύει.

Πως μπορείς να πετύχεις σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και να κάνεις την αλλαγή;

#1 Εστίασε στις πράξεις και τη συμπεριφορά σου

Θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις πως σε αδικούν, δε σε ακούνε ή δε σου φέρονται δίκαια και με σεβασμό.

Μη χάνεις χρόνο κατηγορώντας τους άλλους. Δεν μπορείς να ελέγξεις τι σκέφτονται για σένα. Αυτό που όμως μπορείς να ελέγξεις είναι πως αντιδράς εσύ σε αυτό. Η γνώμη τους είναι δική τους και δε σε αφορά.

Αυτό που έχει σημασία είναι τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου, τι σκέφτεσαι και τι κάνεις. Είσαι υπεύθυνη μόνο για αυτά που εσύ λες και κάνεις.

Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και για το που έχεις φτάσει.Πώς να μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, Πώς να πετύχεις στον ανδροκρατούμενο κόσμο που ζούμε

#2 Να είσαι αυθεντική

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλο.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αυτό είναι το ωραίο. Να είσαι ο εαυτός σου και να προσπαθείς να μένεις πιστή στα θέλω και τις αξίες σου.

#3 Κάνε γνωριμίες

Βρες ανθρώπους που να ταιριάζεις από τη δουλειά, την οικογένεια, τη γειτονιά. Αφιέρωσε χρόνο στις σχέσεις σου μαζί τους. Είσαι δυνατή και ανεξάρτητη αλλά σίγουρα θα χρειαστείς τη βοήθεια ή τη συμβουλή κάποιου άλλου.

Μην απομονώνεσαι και μη διώχνεις μακριά σου τους ανθρώπους.

#4 Πίστεψε στον εαυτό σου

Αν δεν πιστέψεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου, ποιος περιμένεις να το κάνει; Μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις λιγότερη.

Να έχεις αυτοπεποίθηση, να πατάς γερά στα πόδια σου και να θυμάσαι πως μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις.

#5 Βρες τη φωνή σου

Για να ακουστείς δε χρειάζεται να φωνάξεις ή να γίνεις επιθετική. Όσο και αν προσπαθούν να σε περιορίσουν, εσύ να υποστηρίζεις τη γνώμη σου. Να ακούς τι έχουν να σου πουν αλλά να εκφέρεις και εσύ άποψη εκεί που χρειάζεται.

Διεκδίκησε αυτά που θέλεις από τη ζωή σου και μην αφήνεις τους άλλους να σου παίρνουν τις ευκαιρίες μέσα από τα χέρια.

#6 Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Ξέρεις πότε κάτι είναι σωστό και πότε όχι. Άκου τη φωνή μέσα σου και άσε την να σε καθοδηγήσει. Μην προσπαθείς να την αποφύγεις γιατί δε θα το καταφέρεις.

#7 Γνώριζε την αξία σου

Μην περιμένεις να σου πουν οι άλλοι αν αξίζεις ή όχι. Αξίζεις και το ξέρεις. Έχεις καταφέρει τόσα πράγματα στη ζωή σου, ακόμα και αν δεν το βλέπεις, που δε θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει ότι δεν αξίζεις. Είσαι το ίδιο σημαντική με τους υπόλοιπους ανθρώπους και έτσι πρέπει να σου φέρονται.

Ως γυναίκες νιώθουμε πιο έντονο το συναίσθημα να φέρουμε την αλλαγή στον κόσμο που ζούμε και να τον κάνουμε πιο δίκαιο. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει αλλά μέχρι τώρα μας την περιορίζουν. Να θυμάσαι πως η αλλαγή ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορείς να το κάνεις!

Θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου προς το καλύτερο; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.