Πως να Ανεβάσεις την Αυτοπεποίθηση σου - Women's Bible

Πως να Ανεβάσεις την Αυτοπεποίθηση σου

Πως να Ανεβάσεις την Αυτοπεποίθηση σου

Προκειμένου να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου, είναι σημαντικό να αποδεχτείς πως οι προκλήσεις είναι μέρος της ζωής.

Πάντα θα υπάρχει αυτή η πρόκληση, που θα βρίσκεται απέναντι σου και θα περιμένει να την διαχειριστείς, όμως εσύ θα αποτυγχάνεις. Άσχετα με το πόσο προσπάθησες να ξεκινήσεις αισιόδοξα την ημέρα σου, άσχετα με το πόσο γκρίνιαξες για την ατυχία σου, το σύμπαν, πολύ απλά, σου φέρνει από το πουθενά μία πρόκληση και εσύ αποτυγχάνεις παταγωδώς.

Ξαφνικά, μία σκέψη περνάει από το μυαλό σου: «Σήμερα, υποτίθεται ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά. Υποτίθεται ότι θα ήταν μία ωραία μέρα».

Σίγουρα θα σκέφτεσαι πως δεν θα έπρεπε να συμβεί μία αποτυχία τόσο γρήγορα μέσα στην ημέρα σου, ή καλύτερα αυτή η ημέρα δεν έπρεπε να έχει συμβεί καν.

Σιγά σιγά, αυτή η σκέψη ριζώνει στο μυαλό σου και την στροβιλίζεις κατά την διάρκεια την ημέρας, συνοδευόμενη από την σκέψη «την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα αντεπεξέλθω καλύτερα».

Κυριολεκτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει μέσα στα επόμενα 20 λεπτά. Και πώς θα ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου τώρα;

Εσύ, επειδή φοβάσαι ότι πάλι θα αποτύχεις μέσα στην ίδια μέρα, καθώς τίποτα δεν πήγε όπως το υπολόγιζες, αποτυγχάνεις ξανά.

Από το άγχος και την πίεση της αποτυχίας όμως, αρχίζεις να βγαίνεις εκτός ελέγχου. Σκέφτεσαι «Όχι δεν είναι δυνατόν! Δύο απανωτές αποτυχίες μέσα σε μία ημέρα! Τι θα κάνω;»

Πλέον, αρχίζεις να αναλύεις υπερβολικά την κατάσταση και να σκέφτεσαι τα πράγματα πολύ έντονα. Την ίδια στιγμή, μία ακόμα ευκαιρία παρουσιάζεται για να αποδείξεις την αξία σου, και εσύ την αρπάζεις.

Όμως, είσαι τόσο ανυπόμονη στο να πάει κάτι καλά, που χάνεις την συγκέντρωση σου στην κατάσταση.

Ξέρεις ότι δεν θέλεις να αποτύχεις και ξέρεις ότι δεν σε νοιάζει να επιτύχεις. Απλά, θέλεις κάτι να κυλήσει με φυσιολογικούς ρυθμούς μέσα στην ημέρα σου.

Δεν θέλεις δεύτερη αποτυχία, γιατί δεν σου αρέσει το συναίσθημα του να πηγαίνει η ημέρα χαμένη. Οπότε, θέλω να αναλογιστείς, πόσες φορές σου έχει συμβεί αυτό;

Ακόμα και με πιο απλά πράγματα, όπως το να συναντήσεις τις φίλες σου, να φλερτάρεις με κάποιον ή να κάνεις γυμναστική και να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Ό,τι και αν είναι αυτό που έχεις βάλει στόχο, τι κάνεις όταν τελικά δεν το πετυχαίνεις; Τι κάνεις όταν η αποτυχία σε κοιτάει κατάματα σαν να είσαι ένα μικρό παιδάκι και πως θα ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου;

1. Δώσε ώθηση στη μέρα σου

Κάθε μέρα ξυπνάς και σκέφτεσαι πως θες να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου. Προσπαθείς έτσι να πείσεις τον εαυτό σου πως «σήμερα είναι μια καινούργια μέρα, σήμερα θα είναι μια καλή μέρα για μένα».

Και σίγουρα θα έχεις προσπαθήσει πολύ να γίνεις καλύτερη στο να αντιμετωπίζεις και να επιλύεις αποτελεσματικά ό,τι σε απασχολεί στην ζωή σου.

Επομένως, να ενθαρρύνεις κάθε πρωί τον εαυτό σου για την ημέρα που ακολουθεί. Έπειτα, θα είσαι πιο έτοιμη ώστε να έρθεις αντιμέτωπη με την πρώτη πρόκληση της ημέρας. Πως να Ανεβάσεις την Αυτοπεποίθηση σου

2. Να είσαι ψύχραιμη

Λοιπόν, ίσως πρέπει να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής ως ένα είδους τεστ. Θα μπορούσες να παραιτηθείς και να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για το ότι δεν λειτουργεί σωστά.

Και εννοώ το σύστημα που εσύ έχεις διαλέξει και καθιερώσει, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργείς και αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις.

Στην ζωή όμως, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει 100% επιτυχία. Ποτέ.

Άρα, μπορεί να μην λειτούργησε σωστά ο εαυτός σου ή μπορεί να μην πρόλαβες να αρπάξεις την ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Θέλω να πω ότι δεν φταίνε πάντα άλλοι παράγοντες που αποτυγχάνεις να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου και να διαχειριστείς τις δυσκολίες.

Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι ένας απολογισμός της ημέρας σου, με ψυχραιμία, και να πεις στον εαυτό σου ότι σου ήρθαν μερικές αναποδιές και τίποτα περισσότερο.

Θα πρέπει δηλαδή να εμπιστευτείς τον μηχανισμό που η ίδια έχτισες και μόλις παρουσιαστεί μία καινούργια ευκαιρία, δεν θα πτοηθείς από τις προηγούμενες αποτυχίες. Αντίθετα, θα προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό ώστε η ημέρα να πάει καλά, καθώς εξαρχής, έτσι έπρεπε να πάει, και να καταφέρεις να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση του εαυτού σου.

Νιώθεις πως χάνεις την αυτοπεποίθησή σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

3. Πρέπει να απωθήσεις τις αρνητικές σκέψεις, ώστε να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Δεν έχει νόημα να ανακυκλώνεις ξανά και ξανά τις αποτυχίες σου, καθώς το μόνο που σου προσφέρουν είναι ότι σε κρατάνε πίσω στην εξέλιξή σου.

Φυσικά, πρέπει να έχεις επίγνωση της κατάστασης, αλλά από ένα σημείο και έπειτα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις, πέρα από το να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι ως άτομο σε όλες τις πτυχές της ζωής σου.

Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσεις και να αποδεχτείς ότι όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα πας τέλεια την πρώτη ή την δεύτερη φορά που θα το προσπαθήσεις. Η επιβράβευση για τους κόπους σου θα έρθει πολύ μετά και έτσι θα ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση που τόσο λαχταράς.

Ειδικά στην αρχή, είναι πιθανό να κάνεις λάθη. Και είναι εντάξει να κάνεις λάθη. Αυτό είναι το φυσιολογικό.

Το αν θα ωριμάσεις, θα το δεις μόνο αν επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου το εξής: «Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ, ότι και αν συμβεί, μέχρι να κάνω αυτά που θέλω και με τον σωστό τρόπο. Έτσι και αλλιώς δεν περιμένω την επιτυχία από την μία μέρα στην άλλη.».

Αν παραιτηθείς την μία μέρα από το να προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά, μπορεί να νιώσεις ανακούφιση, αλλά πάντα θα έρχεται η επόμενη μέρα. Και μετά η επόμενη και μετά από αυτή, πάλι η επόμενη.

Και κάθε μία από αυτές θα ακολουθείται και από μία αποτυχία. Όλο αυτό επειδή παραιτήθηκες την πρώτη φορά.

Επομένως, μην σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς να βελτιώσεις τη ζωή σου και πάνω απ’ όλα τη σχέση σου με τον εαυτό σου. Να σε αγαπάς με όλα τα καλά και τα κακά που πιστεύεις ότι έχεις και να κάνεις ό,τι μπορείς για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου καθημερινά.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.