6 Αρχές για να Βελτιώσεις τη Ζωή σου - Women's Bible

6 Αρχές για να Βελτιώσεις τη Ζωή σου

6 Αρχές για να βελτιώσεις τη Ζωή σου

Εάν ψάχνεις για τρόπους να βελτιώσεις τη ζωή σου και να μειώσεις όλα αυτά που εμποδίζουν τον δρόμο σου, να ξέρεις ότι δεν υπάρχει απλή ή εύκολη συμβουλή. Για να σε βοηθήσω όμως κράτησα τη λίστα μικρή βασισμένη πάνω στην ιδέα ότι το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα.

Και καθώς οι εξωτερικοί παράγοντες είναι και οι πιο δύσκολοι να αλλάξουν ή ακόμη και εκτός ελέγχου μας, θα πρέπει να εστιάσεις εσωτερικά στην ψυχική και συναισθηματική σου ευημερία.

Οι εσωτερικοί παράγοντες έχουν μεγαλύτερη επίδραση και επιρροή στην ζωή σου, οπότε θα μπορέσεις να δεις αποτελέσματα γρηγορότερα και βελτιώσεις τη ζωή σου πιο άμεσα.

Οπότε ας ξεκινήσουμε, χωρίς να χάνεις άλλο χρόνο!

#1 Για να βελτιώσεις τη ζωή σου, αποχωρήσου την τελειομανία

Εάν αποδεχόμαστε και απαιτούμε μόνο το καλύτερο δυνατό από τον εαυτό μας και τη ζωή μας, το πιο πιθανό είναι να μην φτάσουμε και πολύ μακριά. Ακόμα χειρότερα, θα νιώθουμε μόνιμα ένα αίσθημα απογοήτευσης αφού δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές προσδοκίες μας.

Εάν μοχθούμε συνέχεια να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε μια άψογη απόδοση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι όχι μόνο να εξαντληθούμε από την υπερβολική προσπάθεια αλλά και να αντιμετωπίζουμε την αποτυχία μπροστά μας όλη την ώρα.

Ήρθε η ώρα να κατανοήσεις ότι είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη. Το να έχεις ελαττώματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Εάν δεν επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη, δεν θα μάθεις και δεν θα εξελιχθείς ως προσωπικότητα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να προσπαθήσει στο 80% των δυνάμεων σου και όχι στο 100% και να δεις πως νιώθεις με αυτό. Αποδέξου ότι δεν είναι αναγκαίο κάθε πτυχή της ζωής σου να είναι τέλεια προκειμένου να είσαι ευτυχισμένη.6 Αρχές για να βελτιώσεις τη Ζωή σου

#2 Διώξε την αρνητικότητα

 Γνωρίζουμε όλοι την φράση «το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο» και ξέρουμε όλοι ότι το πρώτο ποτήρι κυριαρχεί του δεύτερου. Εάν ψάχνεις για άσχημα πράγματα, θα τα βρίσκεις πάντα. Όσο περισσότερο διαμαρτύρεσαι και κλαψουρίζεις, τόσο περισσότερο θα συναντάς την απαισιοδοξία στο δρόμο σου.

Ξεκίνα να ψάχνεις τα θετικά στη ζωή και θα ανακαλύψεις σύντομα ότι η ζωή από αυτή τη σκοπιά είναι πιο ελκυστική. Μαζί με την αλλαγή στη συμπεριφορά σου θα έρθουν και καλύτερες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτείς.

#3 Μην παίρνεις τα πάντα προσωπικά

 Το να απαντάς αρνητικά σε πράγματα που οι άλλοι είπαν ή έκαναν συνδέεται άμεσα με τις δικές σου ανασφάλειες και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όσο περισσότερο επιτρέπουμε σε συναισθήματα όπως ντροπή, θυμό, απελπισία, στεναχώρια να μας επηρεάσουν, τόσο περισσότερο ελαττώνεται η αυτοεκτίμηση μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε αδύναμοι και ανεπαρκείς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται εσένα, ούτε μιλούν για εσένα ή απασχολείς το μυαλό τους το 99% του χρόνου τους. Μπορεί να πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε συμπαθεί επειδή δεν σου είπε «Γειά».

Όμως, είσαι μόνη σου σε αυτό και επηρεάζεσαι άδικα γιατί το πιο πιθανό είναι ο ίδιος να μην έχει ιδέα του «εγκλήματος» που διέπραξε. Τις περισσότερες φορές είτε σου συμπεριφέρονται όμορφα είτε άσχημα, το πιο πιθανό είναι να μην έχει να κάνει καθόλου αυτή η διάθεση με εσένα.

Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι μίζερος επειδή πιστεύει ότι έχει κάποια σημασία η συμπεριφορά των άλλων.

#4 Απόφυγε να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα

 Το πρόβλημα με αυτή τη νοοτροπία είναι ότι σου επιτρέπει να σκέφτεσαι τα πράγματα ως άσπρο ή ως μαύρο. Αυτά τα συμπεράσματα είναι συνήθως βασισμένα σε ελάχιστες αποδείξεις και συχνά δημιουργούν προβλήματα με δύο τρόπους.

Πρώτον, κάποιος που βγάζει εύκολα συμπεράσματα με τις ελάχιστες ενδείξεις έχει αποκτήσει τόση πολλή αυτοπεποίθηση στην κρίση του που αγνοεί τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του.

Και η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε οι χειρότεροι κριτές και τα περισσότερα συμπεράσματα μας απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Και επιπλέον, το λάθος συμπέρασμα οδηγεί εύκολα σε λάθος πράξεις.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι εφόσον είναι αδύνατον να μπεις στο μυαλό κάποιου, αναπόφευκτα και το συμπέρασμα σου είναι καταδικασμένο να είναι αναληθές και να συνοδεύεται από καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν, πολλές σχέσεις επαγγελματικές και προσωπικές καταστρέφονται στον βωμό των ψευδών συμπερασμάτων.

#5 Αν θες να βελτιώσεις τη ζωή σου, μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Αυτή η συνήθεια που κατά βάση είναι καταστρεπτική για την αυτοεκτίμηση μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην εποχή μας με την έντονη παρουσία των κοινωνικών δικτύων. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναλογιστείς τους λόγους που μπαίνεις στην διαδικασία σύγκρισης του εαυτού σου με τους γύρω σου.

Αρχικά, είναι πλέον γεγονός ότι η φράση του Mark Twain «Η σύγκριση είναι ο θάνατος της ευτυχίας» αποδεικνύεται και επιστημονικά. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνισες συγκρίσεις οδηγούν σε αισθήματα φθόνου, χαμηλής αυτοεκτίμησης και κατάθλιψης.

Η σύγκριση σε οδηγεί σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Έπειτα δεν συγκρίνεις τον εαυτό σου με την πραγματικότητα αλλά με μια εκδοχή κάποιου που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ρεαλιστική και το μόνο που σου αποφέρει είναι αρνητικά συναισθήματα να εισχωρήσουν στον ψυχισμό σου.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις την ενέργεια σου για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου αντί να προσπαθείς να γίνεις κάποια άλλη;

Για να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, δες εδώ

#6 Μην κοιτάς πίσω

 Όλοι μας έχουμε έντονα την επιθυμία να προχωρήσουμε και να αφήσουμε πίσω μας αδικίες και τραυματικές εμπειρίες. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν.

Βρίσκουμε τους εαυτούς μας εγκλωβισμένους σε κύκλους απογοήτευσης, σύγχυσης, μιζέριας και απελπισίας που προέρχονται από άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος μας, τις οποίες δεν τις «αφήνουμε» ανεξάρτητα με το πόσο πολύ μας πληγώνουν.

Γι’ αυτό και το να αφήσουμε πίσω το παρελθόν είναι και το πιο δύσκολο στην πορεία μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Δεν είναι εύκολο να ελευθερώσουμε τον πόνο μας και όσο περισσότερο καιρό τον κρατάμε μέσα μας τόσο περισσότερο μένει μαζί μας.

Το να κουβαλάς τόσο βάρος δεν είναι υγιές και μπαίνει εμπόδιο στην ικανότητα σου να αποδώσεις στην καθημερινότητα είτε αυτή είναι η δουλειά σου, η σχέση σου, οι φίλοι σου, τα παιδιά σου, οι σπουδές σου κλπ. Αυτό που έχει σημασία είναι να κατανοήσεις ότι ο πόνος που βίωσες στο παρελθόν δεν χρειάζεται να ορίζει την ζωή σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.