Όσα πρέπει να θυμάσαι όταν Νιώθεις πως κανείς δε σε Θέλει - Women's Bible

Όσα πρέπει να θυμάσαι όταν Νιώθεις πως κανείς δε σε Θέλει

Όσα πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει, Πως να τον ξεπεράσεις

Ίσως δε βγαίνεις όσα ραντεβού φαντάζεσαι ότι βγαίνουν οι άλλοι ή δε σου μιλάνε πολλοί άντρες ή όσες σχέσεις έκανες δεν κατέληξαν εκεί που ήθελες. Νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει και έχεις αρχίσει και σκέφτεσαι πως εσύ έχεις το πρόβλημα, δεν είσαι αρκετά καλή και θα μείνεις μόνη σου για πάντα.

Αν έχεις καιρό να βγεις κάποιο ραντεβού ή να κάνεις κάποια σχέση, είναι λογικό να σκέφτεσαι πως φταις εσύ. Πρέπει όμως να θυμάσαι πως ενώ είναι φυσιολογικό αυτό που νιώθεις, δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε ρίχνουν ψυχολογικά.

Το ξέρω πως είναι πιο εύκολο στα λόγια απ’ ότι στις πράξεις, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να νιώθεις λίγο καλύτερα κάθε φορά που αισθάνεσαι πως κανείς δε σε θέλει.

5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι κάθε φορά που νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει

#1 Δεν είσαι μόνη

Το να νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει είναι μέρος της ζωής. Όλες το περνάμε. Ακόμα και οι πιο όμορφες, γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες. Η μοναξιά είναι ένα δύσκολο συναίσθημα και όταν συνδυάζεται με τη σκέψη πως θα είσαι για πάντα μόνη σου, είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Προσπάθησε να μιλήσεις στις φίλες σου γι’ αυτό και ίσως εκπλαγείς όταν μάθεις πως πολλές νιώθουν όπως εσύ. Ακόμα όμως και αν δεν το έχουν νιώσει οι φίλες σου, το έχουν νιώσει εκατοντάδες άλλες γυναίκες. Σταμάτα να πιστεύεις λοιπόν πως είσαι η πιο «άχρηστη» στον κόσμο και δες πως πολλές γυναίκες έχουν σκεφτεί σε κάποια φάση της ζωής τους πως δεν αξίζουν. Αυτό όμως δεν ισχύει.Όσα πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει

#2 Η αξία σου δεν εξαρτάται από το πόσοι σε θέλουν

Είσαι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει ποια είναι η αξία σου. Κανένας άλλος δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει. Αν περιμένεις να δεις τι αξίζεις με βάση το ποιος σε θέλει, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τα πράγματα.

Κάνε μια λίστα με όλα αυτά που σου αρέσουν στον εαυτό σου και όλα όσα είναι σημαντικά για εσένα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θεωρείς πως καθορίζουν την αξία σου; Το αν δεν άρεσες σε κάποιον προφανώς και δεν είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που δείχνουν την αξία σου. Το πάθος σου για ζωή όμως ή η προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη είναι.

#3 Δεν είναι αλήθεια αυτό που νιώθεις

Το γεγονός πως τελευταία δεν έχεις ακούσει από κάποιον πως σε αγαπάει, δε σημαίνει πως δεν είσαι άξια αγάπης. Απλώς δεν έχεις βρει κάποιον που να ταιριάζεις. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο με τους οποίους ταιριάζεις. Μπορεί να μην ήταν αυτός που βγήκες ραντεβού προχθές, αλλά θα είναι κάποιος άλλος.

Όπως είπαμε, είναι φυσιολογικό να νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει, αλλά να θυμίζεις στον εαυτό σου, πέρα από το γεγονός πως δεν είσαι μόνη, πως αυτό το συναίσθημα είναι προσωρινό. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που νιώθεις.

#4 Έχεις φίλους

Οι ερωτικές σχέσεις είναι σημαντικές αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό στη ζωή σου. Πιο πολύ από ένα σύντροφο χρειάζεσαι τους φίλους σου. Οι φίλοι είναι αυτοί που έμειναν μαζί σου στο πέρασμα των χρόνων και σε στήριξαν στα δύσκολα. Ακόμα και αν δεν έχεις κάποιο φίλο που να νιώθεις πολύ κοντά μαζί του, ποτέ δεν είναι αργά να βρεις. Οι σύντροφοι πάνε και έρχονται ενώ οι φίλοι συνήθως μένουν για πολύ καιρό, ίσως και για πάντα.

Όταν νιώθεις πως δε σε θέλει κανείς, σκέψου πως έχεις φίλους που σε νοιάζονται. Μπορεί να λες πως δεν είναι το ίδιο, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβεις πως οι φίλοι είναι πιο σημαντικοί από τους συντρόφους. Όταν νιώθεις μόνη σου λοιπόν, μίλα με αυτούς που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

#5 Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς

Μπορεί να μην είχες φανταστεί πως δε θα ταιριάξεις με κανέναν και πως θα νιώθεις έτσι, αλλά μπορείς ακόμα να ζήσεις τη ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς. Δε θα κλειστείς στο σπίτι επειδή δεν έχεις βρει ακόμα τον ιδανικό για σένα σύντροφο. Βγες να περάσεις καλά και κάνε όλα όσα θέλεις. Γέμισε την καθημερινότητά σου με όλα όσα σου αρέσουν. Βγες με τους φίλους σου, πήγαινε ταξίδια, κάνε νέες δραστηριότητες. Σταμάτα να σκέφτεσαι πως θα μείνεις για πάντα μόνη σου και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν.

Είσαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αν αγαπάς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που είναι κοντά σου, τότε ήδη κάνεις καλή δουλειά. Πρέπει να είσαι ευγενική και καλή με τον εαυτό σου και να θυμάσαι πως δεν καθορίζουν οι άλλοι την αξία σου. Αυτό που νιώθεις θα περάσει και θα βγεις πιο δυνατή.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.