Κάνε τα Όνειρά σου Πραγματικότητα - Women's Bible

Κάνε τα Όνειρά σου Πραγματικότητα

Κάνε τα Όνειρά σου Πραγματικότητα

Πιστεύεις στα όνειρά σου; Ή προτιμάς να ζεις τη ζωή σου με βάση αυτό που γενικά περιμένουν οι άλλοι από σένα; Όλοι έχουν όνειρα, αλλά μόνο μερικοί από εμάς πασχίζουμε για τη πραγματική τους υλοποίηση. Πώς σχεδιάζεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα λοιπόν;

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου 10 συμβουλές για το πως να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και επομένως να γίνει πιο εύκολη η καθημερινή σου ζωή.

1. Να είσαι ρεαλίστρια

Πρώτα απ’ όλα, όταν αναφέρομαι στο «να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα», εννοώ πως πρέπει να θέσεις πιο υψηλούς στόχους σαν άνθρωπος, τους οποίους να μπορείς όντως να τους υλοποιήσεις.

Χρειάζεται επίσης να είσαι έτοιμη να δουλέψεις σκληρά γι’ αυτά ώστε να πραγματοποιηθούν. Και μην ανησυχείς, θα έχει πλάκα.

2. Να είσαι ο εαυτός σου

Αυτό είναι ένα πρωταρχικό ζήτημα, διότι όλοι μας ζούμε σε κοινωνίες που θέτουν κανόνες για το τι αναμένεται από εμάς.

Το να υπακούς και να σέβεσαι τους νόμους είναι ένα από τα πράγματα που, φυσικά, πρέπει να τηρείς. Ωστόσο, εσύ είσαι αυτή που θα αποφασίσει πως θα ζει τη ζωή που αληθινά επιθυμεί.

3. Να έχεις ένα σκοπό στη ζωή σου προκειμένου να γίνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα

Τι είναι αυτό που θες να πετύχεις στη ζωή;

Εάν γνωρίζεις την απάντηση σε αυτό το «για τί» κάνεις κάποια πράγματα και ποιος είναι ο «λόγος ύπαρξης», τότε έχεις το κλειδί για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος τι θες να πετύχεις, τότε μπορείς δοκιμάσεις να ασχοληθείς με διαφορετικά πρότζεκτ μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Εξάλλου είσαι ελεύθερος να κάνεις όσες επιλογές ή όσα λάθη χρειαστούν για να φτάσεις τελικά εκεί που πραγματικά επιθυμείς.

4. Να θέτεις στόχους

Βάλε τους σωστούς στόχους για τον εαυτό σου. Να είσαι σαφής σχετικά με το τι θες να επιτύχεις και να βρεις μια μέθοδο για τους στόχους που να σου ταιριάζει γάντι.

Μια πολύ δημοφιλής τεχνική είναι η SMART (specific, measurable, achievable, relevant and time-bound). Αυτό σημαίνει πως οι στόχοι σου πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, συναφείς και χρονικά καθορισμένοι.

Για την καλύτερη δυνατή απόδοση να ελέγχεις τακτικά τους στόχους ώστε να μη «χάνεσαι» και να κάνεις και τυχόν αλλαγές εάν χρειαστεί.

5. Να έχεις ένα σχέδιο δράσης

Με το σχέδιο δράσης μπορείς εύκολα να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Αν οι στόχοι έχουν να κάνουν με την προσωπική σου ζωή, όπως η πρωινή ρουτίνα που θες να ακολουθείς, τότε μπορείς να έχεις μια πιο «πρόχειρη» προσέγγιση κρατώντας ένα ημερολόγιο.

Εάν πάλι θες να το εφαρμόσεις στην επαγγελματική σου ζωή, τότε μπορείς να επωφεληθείς από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απόδοσή σου (από την εργασία), ώστε να παρακολουθείς και να αξιολογείς έτσι την πρόοδό σου. Κάνε τα Όνειρά σου Πραγματικότητα

6. Να βρεις τις δεξιότητες-κλειδιά που θα κάνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα

Από τη στιγμή που έχεις θέσει στόχους για να υλοποιήσεις όνειρά σου, θα διαπιστώσεις πως πρέπει να μάθεις νέες δεξιότητες. Αυτά είναι τα θεμέλια τα οποία θα σε στηρίζουν σε αυτή τη παθιασμένη περιπέτεια!

Εξάλλου, το να μάθεις δεξιότητες που ξέρεις ότι έχουν νόημα για το σκοπό σου είναι η απόλυτη ικανοποίηση.

7. Να έχεις αληθινά κίνητρα

Όταν πασχίζεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, συγκριτικά με το να αγωνίζεσαι απλώς να επιβιώσεις μέσα στη τρέλα της καθημερινότητας, θα δεις πως ο εαυτός σου έχει ένα πραγματικά ισχυρό κίνητρο.

Ό,τι κάνεις, το κάνεις επειδή έχεις πίστη στο όραμά σου, το οποίο ξέρεις πως είναι αληθινά δικό σου, και όχι επειδή έχεις την ανάγκη να καυχηθείς στους άλλους ή απλά δείχνεις ψεύτικο ενδιαφέρον γι’ αυτό.

8. Να αναζητείς την επιβεβαίωση

Εάν έχεις αμφιβολίες ή διστάζεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, τότε προσπάθησε να εξαλείψεις όλα αυτά που θα σου σταθούν εμπόδιο.

Μη φοβάσαι να ζητήσεις κάποια επιβεβαίωση που θα σε βοηθήσει να εδραιώσεις την πίστη στον εαυτό σου.

Ναι, μπορείς να τα καταφέρεις!

9. Να ανακαλύψεις το έμφυτο ταλέντο σου

Αφουγκράσου τα όσα ονειρεύεσαι και θα βρεις ανεκμετάλλευτα ταλέντα.

Μπορεί να μην έχεις μεγαλώσει σε περιβάλλον που ενθαρρύνεσαι να περάσεις το χρόνο σου τραγουδώντας, παίζοντας μουσική ή κάνοντας κάτι άλλο. Αν ακούσεις όμως τη καρδιά σου, τότε θα μπορέσεις να αναπτύξεις τα εσωτερικά σου ταλέντα.

Ακόμα και αν δε σκοπεύεις να ακολουθήσεις το ταλέντο επαγγελματικά, το να έχεις ένα χόμπι στη ζωή σου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για χαλάρωση και εκτόνωση.

Θέλεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

10. Να έχεις αυτοεκτίμηση ώστε να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Όταν οδηγείς τη ζωή σου εκεί που θες, τότε ο αυτοσεβασμός σου αυξάνει.

Η αυτοεκτίμηση είναι εξάλλου πάρα πολύ σημαντική, διότι έτσι θα καταφέρεις να απολαύσεις πραγματικά τη ζωή σου!

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορείς να σχεδιάσεις και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Ακόμα και αν δεν υλοποιήσεις όλα όσα θες, θα είσαι και πάλι σε πολύ πιο ευνοϊκή θέση από όσους δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.