Πως να μην σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων - Women's Bible

Πως να μην σε επηρεάζει η Γνώμη των Άλλων

Πως να μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

Είναι πολύ δύσκολο να μη σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων και το τι λένε για σένα. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε τα θετικά σχόλια και δίνουμε τεράστια βαρύτητα στα αρνητικά, ακόμα και αν προέρχονται από άτομα που δε ξέρουμε.

Πως γίνεται να σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι για τη γνώμη των άλλων και να γίνεις πιο δυνατή; Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά γίνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να βρεις την αυτοπεποίθησή σου. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις.

5 τρόποι να μη σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

#1 Διόρθωσε τα όριά σου

Τα μη ισχυρά ή κατεστραμμένα όρια αφήνουν χώρο στους ανθρώπους να τα διαβούν. Όταν σου λείπει η αυτοεκτίμηση, ανέχεσαι πιο εύκολα την κακή κριτική γιατί σε νοιάζει περισσότερο τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Προσπαθείς λοιπόν να αρέσεις σε όλους και παύεις να έχεις προσδοκίες και κριτήρια.

Ενδιαφέρεσαι πιο πολύ να έχεις δίπλα σου αυτό το άτομο παρά για την ίδια σου την αυτοεκτίμηση. Σε νοιάζει αν του αρέσεις ή όχι και ξεχνάς αν εσένα σου αρέσει.

Αντί να σε νοιάζει το να αρέσεις στους άλλους, ξεκίνα να βάζει σε προτεραιότητα τον εαυτό σου θέτοντας όρια. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις ποια συμπεριφορά είναι ανεκτή και ποια όχι. Το αν ο άλλος συμφωνεί με τα όριά σου, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει.

#2 Μείνε πιστή στα όριά σου

Θέτεις όρια και τα ακολουθείς. Δεν τα έκανες απλώς για να τα κάνεις. Όταν σε νοιάζει πολύ η γνώμη των άλλων, φοβάσαι την αντίδρασή τους και δυσκολεύεσαι να μείνεις πιστή στα όριά σου. Οπότε αυτά που ονομάζεις όρια δεν είναι παρά αυταπάτες. Απαιτούν πράξεις για να ισχύσουν πραγματικά.

Για αυτό πρέπει τα όριά σου να είναι ισχυρά και να μην αφήνεις κανέναν να τα καταπατήσει. Μη δικαιολογείς τη συμπεριφορά τους και μη σκέφτεσαι πως θα στενοχωρηθούν. Τη στιγμή που σκέφτεσαι το δικό τους καλό, βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, νιώθεις αδύναμη και διαλύεις τα όριά σου.Πως να θέτεις υγιή Προσωπικά Όρια, Πώς να ξεπεράσεις το κόλλημα σου. Γνώμη των Άλλων

#3 Σταμάτα να ονειροπολείς

Όταν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων δεν μπορείς να δεις καθαρά. Έχεις μια διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας. Η πραγματική σχέση που έχεις με έναν άνθρωπο απέχει κατά πολύ με τη σχέση που νομίζεις ότι έχεις. Έχεις εξιδανικεύσει το άτομο που έχεις απέναντί σου ενώ δεν το αξίζει.  

Όταν η κρίση σου καλύπτεται από τη φαντασία σου, ζεις μέσα σε ένα ψέμα. Το άτομο που έχεις δίπλα σου έχει καταφέρει να σε μαγέψει με την αυτοπεποίθηση και τον αέρα που αποπνέει και σε έχει παρασύρει σε ένα παραμύθι. Πρέπει να επανέλθεις στην πραγματικότητα και να δεις τι άτομο είναι πραγματικά. Πάτα γερά στα πόδια σου και μη σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι.

Αν δε δεις καθαρά τι συμβαίνει, θα μείνεις σε μια ψεύτικη σχέση και θα αναζητάς συνέχεια επιβεβαίωση από το άλλο άτομο. Μη συμβιβάζεσαι για κανέναν που δεν εκτιμά τι άτομο είσαι και δεν υποστηρίζει τα όνειρά σου. Η ευτυχία είναι στα χέρια σου!

#4 Μην εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα

Όταν έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης, είσαι πολύ ευάλωτη στη κριτική των άλλων. Σου είναι πολύ εύκολο να πιστέψεις πως είσαι αυτό που λένε. Δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου, οπότε πιστεύεις τη δική τους «αλήθεια». Πέρα από το ότι πιστεύεις λάθος πράγματα για σένα, καταλήγεις να εμπιστεύεσαι και λάθος άτομα.

Είναι πολύ πιθανό επίσης να εμπιστεύεσαι συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Αυτός ίσως είναι ο πολύ κουλ τύπος που αρέσει σε όλους και έχει τη μαγική ικανότητα να σε κάνει να ρίχνεις τις άμυνές σου. Σε κάνει να πιστεύεις πως είναι ο τέλειος άνθρωπος, με την τέλεια προσωπικότητα, που αξίζει να είσαι μαζί του. Ξαφνικά σε νοιάζει πολύ η γνώμη του για σένα.

Με τον καιρό εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και την κρίση σου όλο και λιγότερο. Έχεις υπνωτιστεί από τα όσα σου λέει για εσένα και πλέον η γνώμη του μετράει πολύ περισσότερο από τη δική σου.

Σταμάτα λοιπόν να εμπιστεύεσαι τόσο εύκολα τους άλλους. Ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να εμπιστευτείς είσαι εσύ και μόνο έτσι θα μπορείς να ξεχωρίζεις αν όσα λένε οι άλλοι για σένα ισχύουν ή όχι.

#5 Μείνε αληθινή

Μάθε να είσαι η καλύτερη φίλη του εαυτού σου. Μετά αναρωτήσου αν όντως σε νοιάζει η άποψη που έχει ο άλλος για εσένα. Αν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις επιλογές σου, τότε ξέρεις πολύ καλά τι έχει πραγματικά σημασία.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, του φέρεσαι καλύτερα και παύεις να ενδιαφέρεσαι για το τι λένε οι άλλοι. Τι σημασία έχει λοιπόν αν σε θεωρούν βαρετή, αδιάφορη ή οτιδήποτε; Κάθε μέρα πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως είσαι αυτή που θέλεις να είσαι και θα κάνεις αυτά που θες. Δε σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για σένα και ούτε θα τους αφήνεις να σε επηρεάζουν. Σιγά σιγά θα μάθεις να έχεις κοντά σου μόνο άτομα που σε ενθαρρύνουν και πιστεύουν σε σένα.

Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να μην έρχεσαι σε επαφή με τοξικούς ανθρώπους ή ακόμα και αν έρθεις, δε θα σε νοιάζει η γνώμη τους για σένα, γιατί η δική σου μετράει περισσότερο. Το να είσαι χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση σημαίνει πως γνωρίζεις πως ο χρόνος σου είναι πολύτιμος.

Πρέπει να έχεις δίπλα σου άτομα που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα και με τα οποία θα πάτε ακόμα πιο μπροστά, όχι πίσω. Άτομα που νοιάζονται για σένα, σε σέβονται και σε ενθαρρύνουν. Αν εσύ η ίδια δεν μπορείς να θέσεις τα δικά σου στάνταρ, κανένας δε θα το κάνει.

Μη ξεχνάς πως η αξία σου δεν εξαρτάται από το τι πιστεύουν οι άλλοι ,αλλά από το τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου!

Δες να μάθεις να βάζεις σωστά όρια; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.