Πως να γίνεις Δυναμική Γυναίκα - Women's Bible

Πως να γίνεις Δυναμική Γυναίκα

Πως να γίνεις δυναμική γυναίκα

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις μία δυναμική γυναίκα. Όχι μόνο γιατί είμαστε γυναίκες και πρέπει να χαιρόμαστε η μία για την άλλη, αλλά και γιατί καταλαβαίνεις πως έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό της για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

Δυστυχώς, είναι πολύ διαδεδομένο στην κοινωνία μας οι γυναίκες να δίνουν τα πάντα στους άλλους και να μη ζητάνε τίποτα ως αντάλλαγμα. Δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν στους άλλους και μένουν με τα χέρια άδεια.

Οι γυναίκες ακούν συχνά ότι δεν αξίζουν τίποτα, ότι δεν είναι ικανές να πάρουν αποφάσεις, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν τον εαυτό τους, να μειώνουν την αυτοεκτίμησή τους, τους στόχους και τα στάνταρ τους. Καταλήγει η γνώμη των άλλων να επηρεάζει και να διατυπώνει τη ζωή τους. Ξεχνάν ότι πριν φροντίσουν τους άλλους πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Μία δυναμική γυναίκα δε φοβάται να πει αυτά που πιστεύει. Δε θα μειώσει ποτέ τον εαυτό της γιατί ξέρει πως μόνο τον εαυτό της θα έχει για πάντα μαζί της, στα καλά και στα κακά, μέχρι το τέλος. Μαθαίνει πως να είναι η καλύτερη φίλη του εαυτού της.

Πως λοιπόν αποκτάς αυτοπεποίθηση; Τι είναι αυτό που σε κάνει δυναμική;

Παρακάτω θα σου πω μερικά από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών, τι έκανα εγώ για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και τι μπορείς να κάνεις και εσύ.Πως να γίνεις δυναμική γυναίκα

Πως να γίνεις μια δυναμική γυναίκα

Άκου τη φωνή μέσα σου

Λέξεις όπως χαζή, άσχημη, ανίκανη κτλ δεν ταιριάζουν με το λεξιλόγιό της δυναμικής γυναίκας γιατί ξέρει πολύ καλά πως αυτές οι λέξεις δε θα τη βοηθήσουν να προχωρήσει. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις πρέπει να καταλάβεις πως δε θα σε βοηθήσουν κάπου.

Είναι σαν την κινούμενη άμμο. Δε μπορείς να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου πάνω σε αυτές. Έχεις την ικανότητα να αφήσεις τις λέξεις είτε να σε διαλύσουν είτε να σε κάνουν καλύτερη. Αντίθετα οι θετικές λέξεις είναι σαν τα τούβλα. Μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτές. Αν λοιπόν παρατηρήσεις αρνητικές σκέψεις, διέγραψέ τες αμέσως.

Η δυναμική γυναίκα ξέρει πως η αυτοπεποίθηση δεν είναι στόχος που θα εκπληρωθεί από Δευτέρα. Όχι αυτή τη Δευτέρα, την επομένη ή την άλλη, κατάλαβες. Αντιθέτως, είναι κάτι που δουλεύεται κάθε μέρα. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκώνεσαι.

Οι δυναμικές γυναίκες δεν αποτυγχάνουν. Σαφώς και δεν πηγαίνουν όλα όπως τα είχαν φανταστεί. Πολλές φορές μάλιστα τα κάνουν θάλασσα, αλλά ποτέ δεν τιμωρούν τον εαυτό τους. Ξέρουν πως είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αντί να αυτοτιμωρηθούν αναρωτιούνται τι έκαναν λάθος και πως μπορούν να το διορθώσουν. Μικρά βήματα θα σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις να φτάσεις. Πολύ σημαντικό αυτό να το θυμάσαι, μικρά βήματα.

Το σώμα σου δε σε σημαίνει κάτι από μόνο του

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες το σώμα που υποδεικνύουν ως τέλειο τα μιντια. Οι δυναμικές γυναίκες όμως δεν αφήνουν το σώμα τους να τις κάνει να νιώσουν ανίκανες ή δυστυχισμένες. Γνωρίζουν πως η ομορφιά και η έλξη είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθένα. Όλοι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ιδανικό σώμα ή ομορφιά.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσέχει τον εαυτό της. Αντιθέτως, ξέρει πολύ καλά πως να κάνει τον εαυτό της να νιώσει καλά. Ξέρει πως η αξία της δεν έχει καμία σχέση με το σώμα της. Είναι γοητευτική γιατί αποφάσισε πως είναι. Καταλαβαίνεις αμέσως πως είναι αφεντικό του εαυτού της και της ζωή της. Έχει αυτοπεποίθηση και αυτό είναι που την κάνει γοητευτική στους άλλους. Η αυτοπεποίθηση βγαίνει από μέσα μας. Δεν έχει να κάνει με τα κιλά ή το πόσο μακιγιάζ φοράμε.

Οι δυναμικές γυναίκες δε χρειάζονται την αποδοχή ή την έγκριση των υπολοίπων. Εκτιμούν τον εαυτό τους γιατί ξέρουν την αξία τους και πως θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους. Αυτοπεποίθηση είναι να έχεις σκοπό στη ζωή σου και να ζεις με βάση αυτό. Δε χρειάζεσαι τη γνώμη των άλλων γιατί ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις.

Μην αφήνεις το φόβο να σε σταματήσει

Οι δυναμικές γυναίκες αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Μόνο εσύ μπορείς να διαμορφώσεις τη ζωή σου. Όχι οι γονείς σου, ούτε οι φίλοι σου, ούτε η σχέση σου. Είσαι υπεύθυνη για τις πράξεις σου σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ. Αν περιμένεις τη μοίρα, τη τύχη ή κάποια άλλη εξωτερική δύναμη να σε βοηθήσει, δίνεις αυτομάτως τον έλεγχο της ζωής σου σε άλλους. Αυτό είναι που θέλεις; Αυτός είναι ο στόχος σου στη ζωή;

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Νομίζεις πως τόσες δυναμικές γυναίκες στην εποχή μας άφησαν το παρελθόν τους να τις περιορίσει; Σου λέω με σιγουριά πως όχι.

Μάθε να απολαμβάνεις τη δική σου συντροφιά. Πήγαινε σε μία πόλη μόνη σου. Φάε το γλυκό που τόσο πολύ θέλεις αλλά διστάζεις για να μην παχύνεις. Ταξίδεψε, βρες νέους φίλους. Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου. Πειραματίσου στη ζωή.

Παρατήρησε τους ανθρώπους. πως μοιάζει ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση; Πως ένας με χαμηλή αυτοεκτίμηση; Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου, κάνε ευάλωτο τον εαυτό σου. Φαντάσου πως είσαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Πως νιώθεις; Τώρα βγες πάλι έξω και φαντάσου πως είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου γεμάτος αυτοπεποίθηση. Πως ένιωσες αυτή τη φορά; Ποια από τις δύο φορές ένιωσες καλύτερα; Φαντάζομαι η δεύτερη!

Αν αλλάξεις τη συμπεριφορά σου, μπορείς να αλλάξεις τα συναισθήματά σου. Αν λοιπόν αρχίσεις να φέρεσαι σα να έχεις αυτοπεποίθηση, κάποια στιγμή θα την αποκτήσεις πραγματικά.

Δέξου τα κομπλιμέντα των ανθρώπων, μην υποτιμάς την αξία τους. Πρόσεξε όμως, μη τα αφήσεις να υποτιμήσουν τη δική σου αξία.

Άνθρωποι που δε θέλουν το καλό σου

Απόφυγε ανθρώπους που σε κρατάνε πίσω και σου τρώνε την ενέργεια. Μείνε με άτομα που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος και να προχωρήσεις μπροστά. Λένε πως είσαι ο μέσος όρος των πέντε ατόμων με τα οποία κάνεις παρέα περισσότερο. Μη ξεχνάς να περνάς χρόνο με τα άτομα που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος  και σε υποστηρίζουν σε κάθε σου βήμα προς την εκπλήρωση των στόχων σου.

Σε αυτή τη διαδικασία προς την απόκτηση εμπιστοσύνης μπορεί να σε βοηθήσει ένας μέντορας. Οτιδήποτε και αν θες να πετύχεις στη ζωή σου, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν καθώς και αυτοί για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα, πέρασαν από το στάδιο που βρίσκεσαι εσύ τώρα.

Μπορούν να σου δώσουν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν. Μπορούν να βοηθήσουν είτε με ατομικές συνεδρίες, είτε μέσω βίντεο ή βιβλίων. Μάθε από αυτούς, άκουσε προσεκτικά τι έχουν να σου πουν. Θα δεις σύντομα πως όσα σου πουν θα σε βοηθήσουν στην εκπλήρωση των δικών σου στόχων.

Η αυτοπεποίθηση έρχεται με την εξάσκηση. Αναρωτήσου τι θα έκανε ένα άτομο με αυτοπεποίθηση. Δώσε προσοχή στη φωνή μέσα σου. Είναι θετικές οι σκέψεις σου ή αρνητικές; Διάλεξε τις θετικές και τις άλλες ξέχνα τες. Πάρε το χρόνο σου και δώσε βάση σε όλα αυτά που θέλεις.

Μη ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις. Είτε αυτό είναι η υγεία σου, που είναι και το πιο σημαντικό, είτε το ότι έχεις φαγητό να φας.  Το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να δεις το θετικό σε κάθε συμβάν.

Άφησε πίσω σου ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πίστεψέ με δεν είναι. Ήρθε όμως η ώρα να σταματήσεις να προσπαθείς να αλλάξεις όσα δεν αλλάζουν. Πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω σου ορισμένα πράγματα. Χρειάζεται εξάσκηση στην αρχή αλλά με τον καιρό θα γίνει πιο εύκολο.

Πρόσεξε τον εαυτό σου! Αθλήσου, ξεκουράσου, φάε καλά. Αν δε φροντίσεις το σώμα σου, πως θα σε φροντίσει αυτό; Γιατί να το κάνει; Θα σου έκανε εντύπωση αν το αμάξι σου έμενε στη μέση του δρόμου ενώ δεν τους έχει βάλει καύσιμα; Δε μπορείς να ζητάς από το σώμα σου να σου δώσει παραπάνω από αυτά που του δίνεις.

Αθλήσου λοιπόν για να κάνεις δυνατό το σώμα σου. Ξεκουράσου για να μπορέσεις να συνεχίσεις την επόμενη μέρα με τη ζωή σου. Φάε υγιεινό φαγητό για να μείνεις υγιής.

Έχε σχέδιο. Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου; Τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενη. Αφού το βρεις, οργάνωσε το σχέδιο που θα σε οδηγήσει στην ολοκλήρωση του σκοπού σου. Μη ξεχνάς τι είπαμε πριν, μικρά βήματα.

Μέσα από τις δυσκολίες μάθε να είσαι ανθεκτική. Μη ξεχνάς την αξιοπρέπειά σου και πως όταν πέφτεις, πρέπει να ξανασηκωθείς. Κάθε φορά που το κάνεις αυτό, θα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα και τι μπορείς να αλλάξεις από αυτά που ίσως έκανες λάθος. Η προσπάθεια δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί αποτυχία. Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Να γίνεις μια δυναμική γυναίκα.

Και αν θες κάποιος να σε κατευθύνει και να σε βοηθήσει να γίνεις πιο δυναμική γυναίκα, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.