«Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με Συμπαθούν;» - Women's Bible

«Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με Συμπαθούν;»

«Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με συμπαθούν;»

Είναι γεγονός ότι δεν γίνεται να σε συμπαθούν όλοι, όπως και εσύ δεν συμπαθείς όποιον γνωρίζεις. Έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη φύση και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί με πάρα πολλούς τρόπους. Από τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει μέχρι τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε, τα χόμπι που έχουμε και το επάγγελμα που ακολουθούμε.

Ίσως ορισμένες φορές να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει ή πει διαφορετικά, αλλά δεν έχει να κάνει πάντα με εσένα. Με βάση αυτό, εάν διαπιστώνεις ότι σε συμπαθούν όλο και λιγότεροι άνθρωποι (και αυτό σε ενοχλεί), τότε ίσως θα ήταν σημαντικό να αναρωτηθείς τους πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό.

Οπότε, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή και βλέπουμε ότι μειώνονται οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας, είναι φυσιολογικό να πιστεύουμε ότι έχουν εκείνοι το πρόβλημα.

Αλλά, τι και αν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σημεία στην ιδιοσυγκρασία ή τη συμπεριφορά σου, τα οποία με κάποιον τρόπο δεν είναι ελκυστικά ή μπορεί να είναι ακόμη και προσβλητικά;

Ίσως υπάρχουν κάποια εμπόδια που αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να σε συμπαθούν. Με λίγη υγιή ενδοσκόπηση, με κάποια από αυτά θα ταυτιστείς και θα σου δώσουν την ευκαιρία να αξιολογήσεις τη συμπεριφορά σου και να την τροποποιήσεις με σκοπό να αποκτήσεις περισσότερους φίλους.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

#1 Δε σε συμπαθούν γιατί μιλάς υπερβολικά πολύ

Εάν κάποιος κυριαρχεί σε μια συζήτηση και δεν δίνει στον συνομιλητή του την ευκαιρία να εκφράσει την δική του άποψη, σίγουρα θα προκαλέσει συναισθήματα εκνευρισμού και αντιπάθειας στον ακροατή.

Το να εξαναγκάζεσαι να ακούς μόνο ένας άτομο να μιλά διαρκώς για τον εαυτό του, τα συναισθήματά του, τις σχέσεις του και τα προβλήματά του, δεν είναι συζήτηση…

… είναι ψυχοθεραπευτική συνεδρία και οι άνθρωποι πληρώνουν καλά λεφτά για αυτό.

Υπάρχουν άγραφοι κανόνες σχετικά με το πως λειτουργεί μια συζήτηση που συνήθως μαθαίνονται μέσα από κοινωνικοποίηση και αρκετά λάθη, καθώς μεγαλώνουμε. Ο καλός συνομιλητής είναι αυτός που πραγματικά θα ακούσει.

Θυμήσου το αυτό και υπενθύμιζε στον εαυτό σου να κάνει ειλικρινείς ερωτήσεις σχετικά με τις ζωές των ανθρώπων που μιλάς. Και φυσικά άκουσε με προσοχή τις απαντήσεις τους. Προσπάθησε το και θα δεις πως θα αλλάξει η στάση των άλλων απέναντί σου.

#2 Σου αρέσει να υπερηφανεύεσαι για τον εαυτό σου

Ακόμα και εάν η ζωή σου είναι υπέροχη και είσαι τόσο πολύ έξυπνη ή πλούσια ή επιτυχημένη, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μιλάς συνεχώς για αυτό και να κάνεις τους γύρω σου να νιώθουν κατώτεροι.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τη ζωή δύσκολη υπόθεση. Οπότε θα είναι αναμενόμενο να μην ενθουσιαστούν ή ακόμη και να είναι επιθετικοί, απέναντι στον οποιοδήποτε που εκφράζει διαρκώς τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες του ή δείχνει φωτογραφίες από τις εξωτικές διακοπές του ή το ολοκαίνουριο αμάξι του.

Δεν έχει να κάνει με ζήλια, αλλά περισσότερο με το γεγονός ότι οι δικές τους ζωές μειώνονται κατά κάποιο τρόπο σε σχέση με την υπέροχη ύπαρξή σου.

Και φυσικά τα social media το κάνουν εξαιρετικά εύκολο να υπερηφανευτείς για το οτιδήποτε. Μπορείς να μοιραστείς τις επιτυχίες σου με τους «φίλους σου» με ένα κλικ και να τους δείξεις την εκπληκτική ζωή σου.

Μπορεί να μην το βλέπεις σαν επίδειξη, αλλά πίστεψε με είναι. Θα κερδίσεις τον σεβασμό των ανθρώπων όταν αντισταθείς στο να υπογραμμίσεις τα κατορθώματα σου και εστιάσεις περισσότερο στα κατορθώματα των άλλων.«Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν με συμπαθούν;»

#3 Δε σε συμπαθούν γιατί δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου

 Όλοι κάνουμε λάθη. Και όταν συμβαίνει αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να το αντιμετωπίσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, ελπίζοντας ότι θα μάθουμε κάτι πολύτιμο μέσα από μια ατυχή εμπειρία.

Αλλά, κάποιος που επανειλημμένα αποτυγχάνει να παραδεχτεί πότε έχει κάνει λάθος ή ακόμα χειρότερα θα διαφωνήσει μέχρι να το ξεφορτωθεί και να μεταφέρει την ευθύνη σε κάποιον άλλο, πρόκειται να χάσει φίλους αλλά και να δυσκολευτεί να αποκτήσει.

Μην με παρεξηγήσεις, δεν είναι εύκολο να ζητάς συγγνώμη και να έρχεσαι αντιμέτωπη με τα λάθη σου ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις και δυσάρεστες συνέπειες. Είναι απαραίτητο λοιπόν να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου ενώ το να ρίχνεις την ευθύνη σε κάποιον «αθώο» είναι απαράδεκτο.

#4 Εκφοβίζεις ή τρομάζεις τους άλλους

 Είτε στην προσωπική σου ζωή είτε στην επαγγελματική ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις τον σεβασμό των άλλων είναι να πέσεις στην παγίδα να συμπεριφέρεσαι επιθετικά και αυταρχικά σε όσους έχουν αντίθετη άποψη, εμφάνιση, συνήθειες κλπ.

Το να εκφοβίζεις τους άλλους έχει να κάνει περισσότερο με τις ανασφάλειες σου και στην πραγματικότητα είναι μια ένδειξη αδυναμίας παρά δύναμης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι που εκφοβίζουν άλλους, δημιουργούν «κλίκες» που συμπεριφέρονται επιθετικά σε όσους δεν τους ταιριάζουν.

Αυτή η «κλίκα» αποτελείται από φίλους που μένουν μαζί από φόβο μην απορριφθούν από κάποιους άλλους παρά από αμοιβαίο σεβασμό. Κάνε ένα βήμα πίσω και προσπάθησε να αξιολογήσεις το γκρουπ των φίλων σου και εάν αυτό λειτουργεί με υγιή τρόπο.

#5 Δε σε συμπαθούν γιατί γκρινιάζεις σχεδόν συνέχεια

 Δεν είναι μυστικό ότι η ζωή μπορεί να είναι σκληρή κάποιες φορές ή και πολλές. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να παραπονιέσαι στον οποιοδήποτε που θα προθυμοποιηθεί (ή έτσι νομίζεις) να ακούσει όλα όσα πάνε στραβά στη ζωή σου.

Το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίζουν δικά τους προβλήματα και να σκέφτονται πως θα βρουν τρόπους να τα λύσουν και να προχωρήσουν με την ζωή τους. Δεν θα σε ευχαριστήσουν που πρόσθεσες και άλλο βάρος στη σκέψη τους επειδή αποφάσισες να μοιραστείς όλες τις δυσκολίες σου.

Γιατί να μην προσπαθήσεις να αντισταθείς στην παρόρμηση για συνεχή γκρίνια; Άλλαξε τα πράγματα και μοιράσου τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή σου. Εκτός του ότι θα είσαι πιο χαρούμενη παρέα, η θετική συμπεριφορά θα σε κάνει να νιώσεις και εσένα την ίδια καλύτερα.

Εάν νιώσεις την ανάγκη να γκρινιάξεις και να πεις σε κάποιον όλες τις δυσκολίες σου (και όλοι το κάνουμε μερικές φορές), κάνε το με έναν καλό σου φίλο αλλά φρόντισε να μάθεις πρώτα αν είναι σε θέση και σε διάθεση να σε ακούσει.

#6 Σου αρέσει να κουτσομπολεύεις

Εάν ξέρεις μια «πικάντικη» πληροφορία σχετικά με κάποιον, το να την μοιραστείς πιθανότατα θα σε κάνει δημοφιλή βραχυπρόθεσμα. Πρόσεξε, είπα βραχυπρόθεσμα. Γιατί;

Επειδή το να διαδίδεις πληροφορίες και να κουτσομπολεύεις, θα προσβάλλει τους άλλους αργά ή γρήγορα και κάποιος θα σε κατηγορήσει για αυτό. Αυτό θα είναι δυσάρεστο και αμήχανο για εσένα επειδή θα καταλήξεις να απορριφθείς από κάποια άτομα.

Όταν αποκτήσεις την φήμη της κουτσομπόλας, λίγοι άνθρωποι θα θέλουν να συναναστρέφονται μαζί σου καθώς δεν θα σε εμπιστεύονται. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μάθεις κάτι «πικάντικο» για κάποιον, βάλε τα δυνατά σου να εναντιωθείς στην επιθυμία να το μοιραστείς με κάποιον.

#7 Δε σε συμπαθούν γιατί είσαι επικριτική απέναντι στους άλλους

 Όταν τα κριτήρια σου για επιτυχία είναι εξαιρετικά υψηλά και περιμένεις από τον εαυτό σου να αποδώσει στο 100% κάθε φορά, είναι εύκολο να απαιτήσεις από τους άλλους το ίδιο επίπεδο.

Κάποιες φορές είναι κατανοητό. Αλλά, το να λαμβάνεις συνέχεια κριτική που δεν είναι και εποικοδομητική δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να παροτρύνεις κάποιον φίλο.

Μπορεί να βλέπεις την κριτική σαν κάτι θετικό και σαν τρόπο να βοηθήσεις τους άλλους να επιτύχουν περισσότερα, αλλά πίστεψε με δεν θέλουν όλοι να ακούν συνέχεια αρνητική κριτική.

Αν αναρωτιέσαι πως να γίνεις χαρισματική και συμπαθής στους άλλους, δες εδώ

#8 Αργείς πάντα

 Ορισμένοι άνθρωποι καθυστερούν συνεχώς στις συναντήσεις τους και δεν σκέφτονται ιδιαίτερα ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί τους άλλους ή και το γεγονός ότι είναι αγενές να καθυστερείς σε συναντήσεις.

Δείξε σεβασμό στους άλλους με το να είσαι πάντα στην ώρα σου. Φυσικά θα υπάρξουν φορές που θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με τις συγκοινωνίες ή κάποιες άλλες απρόσμενες καταστάσεις που θα σε κάνουν να αργήσεις.

Ωστόσο, θυμήσου ότι ο χρόνος των άλλων είναι πολύτιμος όπως ακριβώς και ο δικός σου, οπότε μην το κάνεις συνήθεια να αργείς.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.