Φίλοι με προνόμια: Ναι ή Όχι στη χαλαρή σχέση με φίλο; - Women's Bible

Φίλοι με προνόμια: Ναι ή Όχι στη χαλαρή σχέση με φίλο;

Φίλοι με προνόμια: Ναι ή Όχι στη χαλαρή σχέση με φίλο;

Χαλαρή Σχέση σημαίνει να είστε φίλοι με προνόμια, δηλαδή φίλοι που έχουν περιστασιακή σεξουαλική επαφή. Είτε ανήκεις σε αυτούς που είναι υπέρ, καθώς θεωρείς πως έχει και τα καλά της φιλίας και τα καλά της σχέσης, είτε σε αυτούς που πιστεύουν πως αυτού τους είδους η σχέση δεν πρόκειται να δουλέψει με τίποτα. Σε όποια ομάδα και αν ανήκεις, σίγουρα έχει τόσο τα θετικά της όσο και τα αρνητικά της.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά θετικά αλλά και αρνητικά που έχουν οι φίλοι με προνόμια.

Φίλοι με προνόμια: Τα υπέρ

Υπέρ: Είναι πιο ασφαλές από τα one-night stands

Με το φίλο σου έχετε ήδη χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Τον ξέρεις και σε ξέρει πολύ καλά. Ξέρεις που μένει, τι άνθρωπος είναι, την υγεία του, τις προηγούμενες σχέσεις του. Ξέρεις με λίγα λόγια τα πάντα. Δε θα έχεις το φόβο τι άτομο είναι αυτό που γνώρισες, που θα σε πάει ή αν θα σε σκοτώσει.

Υπέρ: Δεν έχει τις δεσμεύσεις της σχέσης

Αν δε σου αρέσει το να μιλάτε όλη την ώρα και να δίνεις λογαριασμό που και με ποιον είσαι, ή γενικότερα βαριέσαι όλα αυτά που έρχονται μαζί με μία σχέση, τότε ο φίλος με προνόμια είναι τέλειος για σένα. Έχεις κάποιον να περνάς καλά, αλλά δεν έχεις τις ευθύνες της σχέσης.

Υπέρ: Δε χρειάζεται να τον εντυπωσιάσεις

Ο σκοπός αυτής της σχέσης είναι να περνάτε καλά. Δε χρειάζεται να βασανίζεσαι με το πως θα τον εντυπωσιάσεις, πως θα τον κάνεις να σε θέλει περισσότερο και όλα αυτά που προσπαθείς να κάνεις για κάποιον που σου αρέσει.

Υπέρ: Έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου

Όπως είπαμε, οι φίλοι με προνόμια έχουν και τα καλά της φιλίας αλλά και τα καλά της σχέσης. Θα έχεις πάντα κάποιον εύκαιρο για ό,τι χρειαστείς.Φίλοι με προνόμια: Ναι ή Όχι στη χαλαρή σχέση με φίλο;

Και τα κατά

Κατά: Αν κάνει σχέση, θα μείνεις πίσω

Μπορεί όλο αυτό να σας οδηγήσει σε κανονική σχέση ή να πείτε από κοινού πως δε θέλετε να συνεχίσετε άλλο. Όσο όμως είστε φίλοι με προνόμια, μετράς αντίστροφα μέχρι να βρει κάποια σχέση. Τότε πολύ πιθανό και λογικό να δώσει όλο του το ενδιαφέρον και την προσοχή σε αυτήν την κοπέλα και εσύ να νιώσεις μόνη σου.

Κατά: Ίσως αναπτυχθούν συναισθήματα

Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Ακόμα και αν είχατε πει πως θα είστε μόνο φίλοι με προνόμια, αν στην πορεία άρχισες να αισθάνεσαι πράγματα για αυτόν, δεν είναι κακό.

Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, θα είχαμε σωθεί από πολλά προβλήματα.

Αν αισθάνεστε συναισθήματα και οι δύο, μπορείτε να δοκιμάσετε αν η σχέση είναι για εσάς. Αν πάλι αισθάνεσαι πράγματα μόνο εσύ ή μόνο αυτός, τότε κάποιος θα πληγωθεί.

Κατά: Μπορεί να διαλύσει τη φιλία σας

Αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχεις κατά νου. Ακόμα και αν κανένας δεν αναπτύξει συναισθήματα ή επιλέξατε από κοινού να σταματήσετε αυτού του είδους σχέση που είχατε, η φιλία σας ίσως να μην είναι όπως πριν.

Πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει. Ίσως οι επόμενες σχέσεις σας να μη νιώθουν άνετα να μιλάτε, ίσως εσείς οι ίδιοι να μη νιώθετε άνετα να είστε φίλοι μετά από αυτό.

Επίσης, μη ξεχνάς πως υπάρχει η πιθανότητα μόλις ανακοινώσεις στο φίλο σου ότι θέλεις να είστε φίλοι με προνόμια, να μη συμφωνήσει και να διαλυθεί εκεί η φιλία σας.

Κατά: Ίσως αναπτυχθεί ζήλια

Αν αναπτυχθούν συναισθήματα που δεν υπολόγιζε κανείς σας, είναι πιθανό να υπάρξει και ζήλια. Αν για παράδειγμα αυτός γνωρίσει μια κοπέλα, εσύ θα αρχίσεις να ζηλεύεις και θα νιώθεις παραμελημένη ή και το αντίστροφο. Όπως είπαμε κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Αν όμως αναπτυχθούν, θα φέρουν μαζί και άλλα που δεν είχες υπολογίσει, όπως η ζήλια.

Αναρωτήσου λοιπόν, αν αξίζει να γίνετε φίλοι με προνόμια.

Αυτό που προτείνω εγώ είναι η σωστή επικοινωνία. Πάντα πρέπει να λες τι ακριβώς θέλεις και αν αυτό που ήθελες έχει πλέον αλλάξει, είναι απαραίτητο να τον ενημερώσεις.

Αν ο σκοπός σου είναι να καταλήξει σε σχέση αλλά θες να του το φέρεις πλαγίως, θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις. Πρέπει να είσαι ξεκάθαρη εξ αρχής. Ποτέ δε ξέρεις. Ίσως και αυτός να θέλει το ίδιο.

Αν επιλέξετε να είστε φίλοι με προνόμια, ορίστε κάποιους «κανόνες» ώστε να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις. Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, να θυμάσαι πάντα να περνάς καλά!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.