Νέα Σχέση; 8 Συμβουλές για να Πετύχει - Women's Bible

Νέα Σχέση; 8 Συμβουλές για να Πετύχει

Νέα Σχέση; 8 Συμβουλές για να Πετύχει

Εάν η πραγματική ζωή ήταν σαν τις αισθηματικές κομεντί, τότε κάθε νέα σχέση θα ξεκινούσε με τον απόλυτο έρωτα να σε κοιτάει τόσο βαθιά στα μάτια, ώστε να νιώσεις στη ψυχή σου πως είναι «Ο Ένας» από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Όμως οι σχέσεις στη πραγματικότητα έχουν την τάση να εξελίσσονται διαφορετικά απ’ ότι στο σινεμά. Είναι αρκετά δύσκολο να «πιλοτάρεις» μια νέα σχέση από την αρχή και επομένως δε μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί και αν θα κρατήσει ή όχι.

Γι’ αυτό, σου έχω 15 συμβουλές για να σε βοηθήσουν στο ξεκίνημα της νέας σχέσης, αλλά και να καταλάβεις εν τέλει αν αξίζει να μείνεις σε αυτή:

1. Επικεντρώσου στο παρόν, ΟΧΙ στο παρελθόν

Είναι φυσικό και επόμενο να «κουβαλάς» μαζί σου τους φόβους και τις αρνητικές εμπειρίες στη νέα σχέση. Εξάλλου, ξέρεις καλά πως όλο αυτό είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που θα σε προστατέψει από το να ραγίσει ξανά η καρδιά σου.

Όμως, ακόμα και αν οι φόβοι και οι ανασφάλειές σε αποτρέψουν από το να πληγωθείς, είναι πολύ πιθανό να σε αποτρέψουν και από το να ευτυχίσεις πραγματικά μέσα σε αυτή τη νέα σχέση.

Αν για παράδειγμα ο πρώην σου ήταν άπιστος, δε χρειάζεται να είσαι καχύποπτη με το νέο σου σύντροφο απλά και μόνο επειδή η προηγούμενη σχέση δεν πήγε καλά.

Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νέο σου σύντροφο ξεχωριστό για σένα. Από τη στιγμή που τον εμπιστεύτηκες από την αρχή για να αρχίσετε να βγαίνετε, τότε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει και να τον εμπιστευτείς και γενικά.

Σίγουρα κάποια στιγμή η συζήτηση θα φτάσει και στην εξιστόρηση των προηγούμενων σχέσεων, αλλά μη βιαστείς να τα πεις όλα. Είναι καλύτερα να αφιερώσεις το χρόνο στα πρώτα ραντεβού για να γνωρίσεις καλύτερα το άτομο που έχεις απέναντί σου, τι του αρέσει και τι όχι, τα όνειρά του και τον χαρακτήρα του, ενώ και αυτός θα γνωρίζει και σένα παράλληλα.

Εξάλλου, δε χρειάζεται να αναλωθείς στο να εξηγείς τι δεν πήγε καλά στη προηγούμενη σχέση ή να μάθεις για το δικό του ερωτικό παρελθόν ξεκινώντας αυτή τη νέα σχέση.

2. Σιγουρέψου ότι σε ελκύει το άτομο και όχι η ιδέα του να κάνεις νέα σχέση

Μερικές φορές, το να βρούμε νέα σχέση γίνεται αυτοσκοπός σε βαθμό που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ιδέα της σχέσης μας ελκύει περισσότερο από το άτομο με το οποίο είμαστε σε σχέση. Είναι πιο εύκολο να προσπεράσεις κάποια ελαττώματα ή προειδοποιητικά σημάδια επειδή ακριβώς έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι όλο αυτό πρέπει να «δουλέψει».

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να δεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και να μην τον αντιμετωπίζεις σαν τον «Ένα και Μοναδικό».

Θες ακόμη να περνάς χρόνο μαζί του; Από τη στιγμή που απολαμβάνεις τη συντροφιά του, τότε πιθανόν να σε ελκύει σαν άτομο και όχι απλά η ιδέα της σχέσης.

3. Μιλήστε για όλα γύρω από το σεξ

Αν και είναι αυτονόητο, από τη στιγμή που δε θα νιώσεις άνετα να συζητήσεις με τον σύντροφό σου για τη σεξουαλική σας υγεία (όπως τεστ για Σ.Μ.Ν. ή το ιατρικό ιστορικό), τότε ίσως δεν είσαι απολύτως έτοιμη για να έρθετε κοντά (και μάλλον δε θα έπρεπε κιόλας).

Μπορείς να συζητήσεις για το τι σου αρέσει και τι όχι, με τη νιώθεις ή δε νιώθεις άβολα, ενώ και εσύ μπορείς να ακούσεις τις δικές του απόψεις δίχως να κρίνεις φυσικά.

Και να θυμάσαι: η σωστή στιγμή για να έρθετε λίγο πιο κοντά είναι διαφορετική για κάθε ζευγάρι και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να το υπαγορεύει αυτό.

Κράτα στο μυαλό σου όμως και ότι δεν φτάνει να νιώθει έτοιμος μόνο ένας σύντροφος για κάτι πιο προσωπικό, αλλά είναι σημαντικό να το θέλετε από κοινού χωρίς πίεση. Νέα Σχέση; 8 Συμβουλές για να Πετύχει

4. Μην ξεκινάς σημαντικές συζητήσεις μέσω μηνυμάτων

Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι μια σύγχρονη «ευλογία» όταν πρόκειται για τακτική διατήρηση της επικοινωνίας ή για να κάνεις τον σύντροφό σου να γελάσει μέσα στη μέρα με ένα αστείο meme που βρήκες.

Ωστόσο, απόφυγε να κάνεις σημαντικές συζητήσεις μέσω μηνυμάτων, όπως το να αναλύεις τα συναισθήματά σου ή να διαφωνείς, διότι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται από κοντά καλύτερα.

Η συζήτηση μέσω μηνυμάτων μπορεί να κάνει άβολη τη διαπροσωπική επικοινωνία και τα όσα λέτε να «χαθούν στη μετάφραση» και να οδηγήσουν σε ένα σωρό παρεξηγήσεις.

Από τη στιγμή που θα αισθανθείς μια διαφωνία να πλησιάζει και δε θα βρίσκεσαι σε κατάσταση όπου θα μπορείς να το λύσεις έστω και από το τηλέφωνο, ενημέρωσε το σύντροφό σου ότι θα το συζητήσετε αργότερα μαζί από κοντά.

5. Να είσαι ο εαυτός σου ξεκινώντας μια νέα σχέση

Ακούγεται κλισέ, το ξέρω. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να το χωνέψουμε.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι αρχίζοντας μια νέα σχέση, θες να το «παίξεις» χαλαρή και κουλ για να εντυπωσιάσεις. Ίσως και αναφέρεις κάνα δυο πραγματάκια που δεν εννοείς, όπως το ότι λατρεύεις και συ τα θρίλερ ενώ στη πραγματικότητα τα θεωρείς υπερτιμημένα.

Γενικότερα μη μπαίνεις στη διαδικασία να δείξεις κάτι που δεν είσαι. Είναι πάντα καλύτερο και λιγότερο ψυχοφθόρο να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη με ό,τι σου αρέσει ή όχι, αλλά και με το ποια είσαι πραγματικά.

Έτσι, δε θα γλιτώσεις μόνο χρόνο και μια ραγισμένη καρδιά από ένα άτομο που δε σου ταιριάζει, αλλά θα σε βοηθήσει να προσελκύσεις επιτέλους το «σωστό» άτομο για σένα.

6. Απόλαυσέ το πραγματικά

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να ανησυχείς για το πως δείχνουν τα μαλλιά ή το μέικ απ σου πριν πας σε κάποιο ραντεβού ή να «διαβάζεις» μανιωδώς όλα εκείνα τα σημάδια που δείχνουν αν του αρέσεις ή όχι όσο εσύ.

Η αρχή για κάθε νέα σχέση είναι πραγματικά τόσο μαγική. Ζεις στο συννεφάκι σου και έχεις αυτό το «χαζοχαρούμενο» χαμόγελο όλη την ώρα επειδή νιώθεις την ευφορία να σε κατακλύζει.

Βέβαια, είναι απόλυτα λογικό να φοβάσαι ή να διστάζεις να γίνεις λίγο πιο ευάλωτη στη σχέση όταν διακυβεύεται η καρδιά σου. Αλλά όσο τρομακτική κι αν είναι μια νέα σχέση, μην ξεχάσεις να απολαύσεις κάθε της στιγμή.

Ζήσε όλες τις μικρές στιγμές, δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί και φρόντισε να το διασκεδάζεις.

Θέλεις να μάθεις πως να κάνεις τη νέα σχέση σου να πετύχει; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

7. Σταμάτα να αναφέρεις τον πρώην σου μέσα στη νέα σχέση

Ειδικά από τη στιγμή που δεν έληξες εσύ την προηγούμενη σχέση σου, είναι φυσικό να συγκρίνεις το νέο σου σύντροφο ή τη νέα σχέση σου με την παλιά.

Τι είπαμε όμως πιο πάνω; Πρέπει να επικεντρωθείς στο ΠΑΡΟΝ και ΟΧΙ στο παρελθόν.

Δε θέλω να σε σοκάρω αλλά ο νέος σου σύντροφος δεν είναι ο πρώην σου (πάλι καλά!), και σίγουρα δε θέλει να ακούει γι’ αυτόν. Σίγουρα, θα πρέπει να μιλήσετε και κάποια στιγμή για τις προηγούμενες σχέσεις σας ώστε να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα, αλλά από την άλλη, είναι πραγματικά απαραίτητο να μιλάτε συνέχεια για τους/τις πρώην;

Κανείς δε θέλει να νιώθει ότι συγκρίνεται συνέχεια με κάποιον άλλο, ενώ είναι και καταστροφικό να συγκρίνεις την παρούσα σχέση με την προηγούμενη, αντί να την απολαμβάνεις όπως είναι, φρέσκια και όμορφη.

8. Να δίνεσαι 100% στη νέα σχέση

Οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με συμβιβασμούς ή με τον διαμοιρασμό των ευθυνών και των «βαρών» αυτής. Αντίθετα απ’ το τι λέγεται, δεν μπορείς απλά να συνεισφέρεις στη σχέση το λιγότερο δυνατό ή αυτό που θεωρείς ότι σου αναλογεί από μεριάς σου.

Για μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη, και μακροχρόνια σχέση, δώστε και οι δύο όλα όσα μπορείτε να δώσετε και περιμένετε το ίδιο σε αντάλλαγμα. Φυσικά, θα προκύψουν συγκρούσεις (και θα προκύπτουν ακόμα περισσότερες όσο περισσότερο είστε μαζί), αλλά και οι δύο θα πρέπει να είστε 100% στη σχέση.

Καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να διαχωρίσεις τις ευθύνες της σχέσης σου σαν να μοιράζεστε το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο. Τι είδους νέα σχέση θα ήταν αυτή εξάλλου;

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.