Πώς να βρεις το άλλο σου μισό. Ή μήπως δεν υπάρχει τελικά; - Women's Bible

Πώς να βρεις το άλλο σου μισό. Ή μήπως δεν υπάρχει τελικά;

Πώς να βρεις το άλλο σου μισό. Ή μήπως δεν υπάρχει τελικά;

Σε μια εποχή που οι σχέσεις δυσκολεύουν είναι λογικό να ψάχνεις το άλλο σου μισό. Που μπορείς να το βρεις όμως;

Σίγουρα έχεις ακούσει και από μικρή κιόλας ηλικία, πως για κάθε άνθρωπο υπάρχει το άλλο του μισό. Κάπου στον κόσμο υπάρχει το ιδανικό άτομο για τον καθένα, αυτό που μόλις το βρεις θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος. Πρόκειται για το άτομο που είναι φτιαγμένο και προορίζεται μόνο για σένα.

Το έχεις δει σε ταινίες, σειρές, βιβλία ακόμα και να συζητιέται γύρω σου. Κάποιοι πιστεύουν πως το άλλο μας μισό υπάρχει, κάποιοι πως είναι ένα καλοστημένο παραμύθι και άλλοι θεωρούν πως μπορείς να ταιριάξεις με πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

Υπάρχει το άτομο που είναι τόσο τέλεια πλασμένο για να ταιριάξει με εμάς; Σα κομμάτι του παζλ, που μόλις βρούμε το άλλο μας μισό θα ενωθούμε; Δε θα υπάρχουν διαφωνίες και τσακωμοί και όλα θα είναι τέλεια;

Μήπως η ιδέα του άλλου σου μισού είναι διαφορετική από ότι την έχεις στο μυαλό σου; Ίσως είναι εφικτό να υπάρξει το άλλο σου μισό αλλά με προσπάθεια. Με το να γνωρίζεις καλύτερα  το σύντροφό σου όσο περνάνε τα χρόνια, να μάθετε να λύνετε τις διαφορές, να δημιουργήσετε οικογένεια και να αγαπάτε ο ένας τον άλλο στα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.

Τι εννοείς όμως όταν μιλάς για το άλλο σου μισό;

Σίγουρα κάθε άνθρωπος δίνει το δικό του ορισμό, αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι πως υπάρχει μόνο ένα άτομο στο πλανήτη που είναι το κατάλληλο για σένα. Για να είσαι ευτυχισμένη στη ζωή, πρέπει να βρεις αυτό το άτομο, να το παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια.

Η σχέση με αυτό το άτομο θα είναι τέλεια, χωρίς προβλήματα ή τσακωμούς. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε άλλη σχέση δε θα γίνει ποτέ τόσο καλή όσο αυτή με το άλλο σου μισό.

Άλλοι πάλι πιστεύουν πως το άλλο σου μισό είναι το άτομο που θα σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου αλλά και τον κόσμο και θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνετε για πάντα μαζί.

Γιατί όμως η ιδέα του άλλου μας μισού είναι τόσο αμφιλεγόμενη;

Όλο αυτό είναι κάτι ρομαντικό. Θα βρεις τον τέλειο άντρα και όλα από εκεί και έπειτα θα είναι τέλεια, μας λένε. Θα ταιριάξεις μαζί του όσο δεν ταίριαξες με κανέναν άλλο.

Το άλλο σου μισό όμως προϋποθέτει πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ολοκληρωμένος. Η ολοκλήρωσή σου σαν προσωπικότητα και οντότητα θα έρθει μόνο όταν βρεις τον έναν και μοναδικό. Κάτι τέτοιο είναι τελείως λάθος.

Το να νιώθεις πως κάτι σου λείπει επειδή δεν έχεις σύντροφο είναι λάθος. Όπως είναι λάθος και το να μπαίνεις σε μια σχέση μόνο και μόνο για να ταιριάξεις στα πρότυπα και να μη νιώθεις μόνη σου. Την ολοκλήρωση και την επιβεβαίωση πρέπει να τις βρίσκεις μέσα σου και όχι να τις ψάχνεις στο πρόσωπο ενός συντρόφου.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και όταν είσαι σε σχέση με ένα άτομο που ταιριάζεις πάρα πολύ, η σχέση σας χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά. Δεν γίνεται να πηγαίνουν όλα τέλεια. Είναι λάθος να πιστεύεις πως θα βρεις ένα άτομο με το οποίο θα ταιριάζετε απίστευτα πολύ και δε θα χρειαστεί να προσπαθήσεις καθόλου για να πετύχει η σχέση σας. Κάτι τέτοιο είναι σενάριο μυθοπλασίας.

Όλη αυτή η ιδέα για το άλλο μας μισό είναι εντελώς τοξική, λανθασμένη και δημιουργεί προσδοκίες και πιστεύω που μπορούν να καταστρέψουν και εσένα αλλά και τις σχέσεις σου.

Θέλεις να κάνεις μια ποιοτική σχέση με κάποιον που ταιριάζεις πραγματικά; Οι Coach μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση πως υπάρχει το άλλο μας μισό;

Αν υπάρχει ένα άτομο στον κόσμο φτιαγμένο για σένα, λυπάμαι αλλά οι πιθανότητες να το βρεις δεν είναι με το μέρος σου. Στον πλανήτη ζουν δισεκατομμύρια άνθρωποι, πόσο εύκολο είναι να βρεις τον ένα και μοναδικό;

Μπορεί να μη βρεις τον ένα και μοναδικό που είχες στο μυαλό σου αλλά θα ταιριάξεις με πολλά άτομα στην πορεία της ζωής σου. Θα συναντήσεις άτομα στη δουλειά, τις βόλτες, τη γειτονιά σου και θα αναπτύξεις συναισθήματα με κάποιους από αυτούς. Θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα και θα περνάτε καλά μαζί.

Το να μένεις στην ιδέα πως υπάρχει μόνο ένα άτομο εκεί έξω που σου ταιριάζει, μόνο κακό θα κάνει στις σχέσεις σου. Θα εμποδίσει την τωρινή σου σχέση από το να ανθίσει και θα απομακρύνει εν δυνάμει καλούς μελλοντικούς συντρόφους.

Με το να ψάχνεις συνέχεια αυτόν τον ένα, δε θα είσαι παρούσα στις σχέσεις που κάνεις. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που πιστεύουν στο πεπρωμένο και το άλλο μισό, είναι αυτοί που εύκολα χωρίζουν από συντρόφους γιατί δε μοιάζουν με αυτό που ονειρεύονται ως το άλλο τους μισό.

Το να κάνεις μια σχέση είναι επιλογή, όπως και το να μείνεις σε αυτή. Διάλεξε λοιπόν να είσαι παρούσα στη σχέση που διάλεξες και προσπάθησε για το καλύτερο. Δώσε προσοχή στο σύντροφό σου και μην ονειρεύεσαι πως υπάρχει ένας που θα έρθει ως δια μαγείας και θα ερωτευτείτε.

Είσαι με τον σύντροφό σου γιατί κάτι είδες σε αυτόν και σου άρεσε. Δούλεψε για αυτή σας τη σχέση και μην τα παρατάς στην πρώτη ασήμαντη δυσκολία με το πρόσχημα πως δεν είναι το άλλο σου μισό.

Ακόμα και αν υπήρχε το άλλο σου μισό, έχεις σκεφτεί τι θα γινόταν αν χωρίζατε ή πέθαινε; Θα έμενες μόνη για την υπόλοιπη ζωή σου;

Υπάρχει πιο υγιής ορισμός για το άλλο σου μισό;

Πως σου φαίνεται το ότι δε χρειάζεται να περιορίζεται σε ένα άτομο;

Μπορεί να ταιριάξεις με πολλά άτομα στη ζωή σου (και όχι μόνο ερωτικά) και να περάσεις τέλεια όσο είστε μαζί. Αυτό δε σημαίνει πως θα γεράσετε μαζί ή πως επειδή χωρίσατε δεν ήταν ο κατάλληλος για σένα.

Αυτή τη ρομαντική ιδέα που σου έχουν περάσει πρέπει να την ξεχάσεις. Δεν υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο για εσένα και δεν υπάρχει σχέση που να μην έχει προβλήματα και να μη χρειάζεται δουλειά.

Μην απομακρύνεις άτομα από κοντά σου γιατί δε φαίνεται να μοιάζουν με τη λανθασμένη εικόνα που είχες στο μυαλό σου. Γνώρισε κόσμο και δες με ποιους ταιριάζεις και ποιους όχι.

Μη μένεις στο ψεύτικο σενάριο του ενός συντρόφου για κάθε άνθρωπο. Θα ταιριάξεις με πολλούς κατά τη διάρκεια της ζωής σου και αν βρεις κάποιον καλύτερο από όλους τους άλλους, κράτα τον!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.