Βρες ποιες είναι οι Αδυναμίες σου και Eξουδετέρωσε τες - Women's Bible

Βρες ποιες είναι οι Αδυναμίες σου και Eξουδετέρωσε τες

Βρες ποιες είναι οι Αδυναμίες σου και εξουδετέρωσε τες

Στο προηγούμενο άρθρο – που μπορείς να βρεις εδώ– αναφερθήκαμε στις δυνάμεις που μπορεί να έχει μέσα του ο καθένας από εμάς και αναλύσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις ανακαλύψουμε και να τις αναδείξουμε. Σε αυτό το δεύτερο άρθρο θα εστιάσουμε στις αδυναμίες μας.

Ωραία. Γιατί όμως να θέλω να μιλήσω για τις αδυναμίες μου;

Και γιατί να μην θες; Είναι απαραίτητο να ξέρεις τις αδυναμίες σου φίλη μου. Φαντάσου να μην ξέρεις τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει και να πέσεις με τα μούτρα επάνω του.

Είναι σαν να μου λες ότι ο Σούπερμαν δεν ήθελε να ξέρει τίποτα για τον κρυπτονίτη και μία μέρα έφαγε ένα κομμάτι. Εντάξει, καταλαβαίνεις τι λέμε όμως, σωστά; Είναι αδιανόητο να μην εμβαθύνεις στις αδυναμίες σου.

Ξέρω ότι αισθάνεσαι ότι θα εκτεθείς και φυσικά έχουμε μάθει να μην αφηνόμαστε ευάλωτοι και να μην δείχνουμε αδύναμοι, όμως σκέψου το λίγο. Από τη στιγμή που ξέρεις ποιες είναι οι αδυναμίες σου και βρεις και τρόπους να τις καταπολεμήσεις, τότε γίνεσαι πραγματικά ανίκητη.

Μην ξεχνάς ότι όταν βγαίνεις και θες να γνωρίσεις νέο κόσμο, πρέπει να ξέρεις σε τι είσαι καλή και σε τι όχι. Εναλλακτικά θα κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο και φυσικά αυτό θα ρίξει κατακόρυφα την διάθεση σου.

Τι είναι οι αδυναμίες όμως;

Αδυναμία είναι οτιδήποτε σε δυσκολεύει να το μάθεις ή να το κάνεις. Είτε αφορά γνώση που δεν μπορείς να απορροφήσεις, είτε πρακτική που δεν μπορείς να εφαρμόσεις και που ξέρεις ότι θα σου κάνει καλό.

Ουσιαστικά, οι αδυναμίες αφορούν οτιδήποτε στο οποίο δεν έχεις εμβαθύνει, δεν έχεις εξασκηθεί, έχεις περιοριστικές πεποιθήσεις ή απλά δεν έχεις αρκετή γνώση πάνω σε αυτό.  Σε γενικές  γραμμές, τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζεις αδυναμία σε κάποιον τομέα της ζωής σου.

#1 Παραπληροφόρηση

Πολύ απλά, έχεις δημιουργήσει κάποιες ρουτίνες στη ζωή σου που δεν είναι σωστές. Ίσως τις αντέγραψες από κάποια φίλη ή συγγενή σου, ίσως κάποιος στις περιέγραψε λάθος. Μπορεί να είναι ακόμη και μία μέθοδος που εφάρμοσες κάποτε, που πέτυχε (ενώ δεν θα έπρεπε) και που εξακολουθείς να την κάνεις ενώ δεν είναι αποτελεσματική.

Άσχετα με το που τις έμαθες, είναι ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν λειτουργούν για εσένα και ότι πρέπει να τις αλλάξεις.

Εξουδετέρωσε τις Αδυναμίες σου

#2 Έλλειψη εμπειρίας

Πολύ απλά, δεν έχεις εφαρμόσει αρκετά αυτά που έχεις μάθει. Μιλάω συχνά με κόσμο που μου λέει ότι τον δυσκολεύει το χ ή το ψ πράγμα και έχει διαβάσει δέκα, ακόμη και είκοσι βιβλία σχετικά με αυτό. Φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στον τομέα  της αυτοβελτίωσης, των ερωτικών γνωριμιών και των σχέσεων.

Μπορείς να έχεις διαβάσει και εκατό βιβλία και άρθρα σε αυτα τα θέματα. Δεν έχει καμία σημασία όμως αν δεν εφαρμόσεις αυτά που διάβασες.

Ο νόμος του 90/10 ισχύει κι εδώ. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε θεωρία που μαθαίνεις, χρειάζεσαι εννιά φορές εξάσκηση για να πήξει πραγματικά αυτή η γνώση μέσα σου.

#3 Περιοριστικές πεποιθήσεις

Όλοι υποφέρουμε από αυτές. Συσσωρεύουμε τέτοιες πεποιθήσεις κατά την διάρκεια της ζωής μας και οι περισσότεροι, ακριβώς επειδή τρομάζουμε, δεν κάνουμε κάτι για να τις καταπολεμήσουμε.

Ακόμα χειρότερα μάλιστα, μπορεί να είσαι πραγματικά καλή σε αυτό που σε φοβίζει και απλά να χάνεις ευκαιρίες γιατί φοβάσαι για κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Εντάξει. Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό;

Φυσικά με έναν πολύ απλό τρόπο. Κάνοντας κάποιες βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις που βρίσκεσαι. Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και αναρωτήσου λοιπόν:

  • Τί με ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια;
  • Ποιο είναι το βασικό ελάττωμα μου;
  • Σε ποιον τομέα μου λείπει γνώση, που αν την είχα θα με βοηθούσε πολύ να εξελιχθώ;
  • Υπάρχει κάτι που με εμποδίζει να ζήσω την ζωή που θα ήθελα να ζήσω;

Καλό είναι να έχεις ανοικτό μυαλό. Αυτή η διαδικασία είναι ενοχλητική και πονάει. Όσο δουλεύεις με την λίστα σου, τόσο θα συνειδητοποιείς κάποια πράγματα για εσένα. Όσο περισσότερο τα συνειδητοποιείς, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα αποδεχτείς και να αρχίσεις να δουλεύεις για να τα διορθώσεις.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι από την στιγμή που θα εντοπίσεις τις αδυναμίες σου, θα εστιάσεις την προσοχή και τους πόρους σου για να τις αλλάξεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου για να αποκτήσει εμπειρία ή γνώση.

Έχοντας κάνει και την προηγούμενη άσκηση που αφορά τις δυνάμεις σου, θα είναι ακόμη πιο εύκολο γιατί θα ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις δυνάμεις για να διορθώσεις τις αδυναμίες σου.

Σε όλη αυτή την διαδικασία μπορούμε να σου σταθούμε. Αν φίλη μου δυσκολεύεσαι να κάνεις κάποια πράγματα μόνη σου, τότε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε βοηθήσουμε. Είμαστε εδώ για εσένα.

Καλή συνέχεια.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.