Όταν νιωθεις ότι θα μείνεις για πάντα Μόνη - Women's Bible

Όταν νιωθεις ότι θα μείνεις για πάντα Μόνη

Όταν νιωθεις ότι θα μείνεις για πάντα Μόνη,Δεν είσαι Τέλεια και Είναι OK αυτό

Μερικές φορές το πιο απογοητευτικό πράγμα στον κόσμο είναι να νιώθεις αδύναμη και μόνη.

Βγαίνεις έξω, φλερτάρεις, γνωρίζεις κόσμο, ανταλλάσεις τηλέφωνα, κάνεις κάποια ραντεβού, αλλά κάτι δεν φαίνεται να κολλάει. Απορρίπτεις τον έναν άνδρα πίσω από τον άλλο (και σε απορρίπτουν και αρκετοί από αυτούς) και ταυτόχρονα αγχώνεσαι που δεν βρίσκεις τον ιδανικό.

Παράλληλα νιώθεις το ρολόι να χτυπάει αντίστροφα. Κάθε λεπτό που περνάει είσαι και πιο κοντά σε μια ζωή όπου θα είσαι για πάντα μόνη.

Δεν ξέρω αν έχεις και εσύ παρόμοιες σκέψεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι λαμβάνουμε κατά διαστήματα πολλά email από φίλες του site που νιώθουν ότι πλησιάζουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Στο σημείο όπου υποχρεούνται να αποσυρθούν σε μια μοναχική και άδεια ζωή, παρά τις καλύτερες των προσπαθειών τους. Όπου νιώθουν καταδικασμένες να ζήσουν μια ζωή χωρίς αγάπη, χωρίς σεξ, όπου κάθε μέρα αποτελεί ένα ακόμη βήμα σε ένα μοναχικό τέλος.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα!

Για πάντα μόνη;

Κάτι από τα πρώτα που πρέπει να κατανοήσεις φίλη μου είναι ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως στην εύρεση συντρόφου. Κάποιο νοητό σημείο, που αν το ξεπεράσεις, είσαι καταδικασμένη να πεθάνεις μόνη χωρίς κανείς ποτέ να σε έχει αγαπήσει (σνιφ).

Η ψυχρή αλήθεια είναι ότι μερικές φορές παίρνει χρόνο για να βρούμε τον εαυτό μας. Μερικές γυναίκες, για παράδειγμα, είναι χαρισματικές κοινωνικά. Έχουν μια φυσική κατανόηση των κοινωνικών δυναμικών και μπορούν να κάνουν σχέση, τόσο εύκολα όσο παραγγέλνουν πίτσα. Άλλες όμως δυσκολεύονται πιο πολύ.

Μπορεί να είναι κοινωνικά πιο άπειρες και να χρειάζονται χρόνο να κατανοήσουν τα μαθήματα που άλλες έχουν μάθει νωρίτερα. Ή μερικές μπορεί να είχαν θέματα στο παρελθόν τους, τα οποία περιόρισαν την ικανότητά τους να σχετίζονται με τους άλλους.

Άλλωστε, όλοι μας αλλάζουμε και εξελισσόμαστε με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είμαστε οι ίδιοι στα 40, που ήμασταν στα 30 ή στα 20. Και τα πράγματα που νομίζαμε ότι θέλαμε για το μέλλον μας, μπορεί να τα σκεφτόμαστε τώρα και να γελάμε.

Αν έλεγες στον 20χρονο εαυτό μου, πως θα ήταν η ζωή μου στα 30 μου και με πόσες γυναίκες θα είχα γνωριστεί ή σχετιστεί, πραγματικά θα έβαζε τα γέλια.

Όσον με αφορά, για να καταφέρω να ξεκινήσω να βρίσκω την αυτοπεποίθηση, εμπειρία και ικανότητες που με οδήγησαν στο επίπεδο που είμαι σήμερα, έπρεπε να φτάσω στα τέλη των 20 και στις αρχές των 30 και να περάσω από πολλές αναποδιές (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Τέλος, πολλές από τις αρχικές σχέσεις μας αποτυγχάνουν, επειδή, ειλικρινά, δεν είχαμε στη φάση εκείνη την ωριμότητα ή την εμπειρία ζωής που είναι απαραίτητη για μακροχρόνια δέσμευση. Ξεκινώντας αργότερα μπορεί να είσαι τελικά σε καλύτερη θέση να κάνεις την σχέση σου να λειτουργήσει πιο ομαλά.

Γνώριζε τι Θες

Μερικές φορές η δυσκολία στην εύρεση συντρόφου, έχει να κάνει με το ότι ζητάς πάρα πολλά. Γιατί ένας από τους βασικούς λόγους που δυσκολεύεσαι να κάνεις σχέση είναι ότι παρά- είσαι εκλεκτική.

Μην με παρεξηγείς: το να έχεις στάνταρ είναι πραγματικά καλό και απολύτως υγιές. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να έχεις στάνταρ που είναι υπερβολικά υψηλά και συγκεκριμένα.

Όσο πιο συγκεκριμένα και απόλυτα είναι τα στάνταρ σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον που να τα καλύπτει όλα. Με αυτό τον τρόπο βγάζεις ουσιαστικά μόνη τον εαυτό σου από το παιχνίδι.

Γιατί είναι καλό να θες κάποιον που είναι ωραίος, καλλιεργημένος, φιλόδοξος, δυναμικός και περιποιητικός. Αλλά αν ο μόνος που αποδέχεσαι πρέπει να έχει διδακτορικό, να έχει παρεί τίτλο από πρωτάθλημα και να σου μαγειρεύει κάθε μέρα κάποια ξεχωριστή σπεσιαλιτέ, τότε, χμ, ίσως τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα.

Όσο λοιπόν πιο απόλυτα είναι τα στάνταρ σου τόσο περισσότερο περιορίζεις το υποψήφιο target group σου. Αν δεν είσαι και κάπως ευέλικτη, τότε θα περάσεις περισσότερο χρόνο …ψάχνοντας, παρά βρίσκοντας.

Ή για να το πούμε πιο ωμά: όσο μεγαλύτερη η λίστα σου με τα απόλυτα «ναι» και «όχι», τόσο μεγαλύτερη και η λίστα με τους λόγους που δεν βρίσκεις ακόμα σύντροφο.

Το άλλο πρόβλημα με την «λίστα» έχει να κάνει ότι πολλές φορές αυτοί που θέλουμε δεν μας θέλουν κι αυτοί. Κι αυτό είναι ένα θέμα που προκύπτει ξανά και ξανά. Συχνά ρωτάω γνωστές και φίλες «γιατί να σε θέλει ο συγκεκριμένος;».

Καταλαβαίνω ότι ακούγεται παρεξηγήσιμο, και ούτε πιστεύω στις βαθμολογίες των ανθρώπων. Αλλά αν θες τον σούπερ σύντροφο (που είπαμε έχει φοβερή δουλειά, ομορφιά, χιούμορ κλπ κλπ), δεν πρέπει κι εσύ να φέρνεις πράγματα στη ζωή του;

Αν, για παράδειγμα το μόνο σου ενδιαφέρον είναι να κάθεσαι στον καναπέ σου και να βλέπεις όλη μέρα reality, γιατί να θέλει αυτος να είναι μαζί σου;

Ένα κλασσικό παράδειγμα, είναι αυτό των ντροπαλών και μαζεμένων γυναικών (τα λεγόμενα και καλά κορίτσια) που ψάχνουν έναν δυναμικό σύντροφο που θα τις βοηθήσει να βγουν από το καβούκι τους.

Που θα τις βοηθήσει να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο και να ζήσουν όσα δεν έζησαν. Που θα τις βοηθήσει να  ξεφύγουν από τη βαρετή και βαλτωμένη ζωή τους και θα τις κάνει να ζήσουν μια περιπέτεια.

Όμως, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος άνδρας, πρέπει να αναρωτηθείς: για ποιο λόγο να θέλει ρεαλιστικά να είναι μαζί σου; Αν βγάλεις από τη μέση το story και τις ιδέες των ρομαντικών ταινιών, γιατί να θέλει ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι με κάποιον που είναι στο άλλο άκρο;

Για να μην είσαι μόνη αναγνώρισε οτι κάνεις κάτι λαθος και βρες το

Αν έχεις συνεχή προβλήματα να γνωρίσεις κάποιον, τότε αυτό αποτελεί σαφές σημάδι ότι κάτι, κάπου, λείπει. Γιατί το μόνο κοινό σε όλους τους άνδρες που γνωρίζεις, είσαι εσύ.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να έχεις την ακριβή καθαρή εικόνα που χρειάζεται για τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο να κοιτάξουμε τον εαυτό μας ψυχρά και να καταλάβουμε τα καλά και τα κακά σημεία μας, χωρίς να φουσκώσουμε τα μεν ή τα δε.

Άλλες φορές πάλι, μπερδευόμαστε και εστιάζουμε σε εντελώς λάθος περιοχή. Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες που νόμιζαν ότι πρέπει να μάθουν να φλερτάρουν καλύτερα, ενώ στην πράξη το πρόβλημά τους ήταν ότι είχαν ελάχιστη αυτοπεποίθηση ως γυναίκες και αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις, πάρε μια δεύτερη άποψη. Φυσικά πρέπει να ρωτήσεις τον κατάλληλο. Δεν έχει νόημα να ρωτήσεις την κολλητή σου αν γνωρίζεις πως το μόνο που θα κάνει είναι είτε να σε κοροϊδέψει, είτε να σου κρύψει την αλήθεια για να μην στεναχωρηθείς.

Ιδανικά θες κάποιον που μπορεί να είναι αντικειμενικός και βοηθητικός. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένας φίλος που είναι ειλικρινής. Άλλες φορές μια κοινότητα που σέβεσαι. Μερικές φορές κάποιος τρίτος που προθυμοποιείται να βοηθήσει.

Χρήσιμο Tip: Για οτιδήποτε χρειαστείς επικοινώνησε μαζί μας.

Φλέρταρε!

Και για το τέλος, σου έχω αφήσει το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, κομμάτι, για να μην είσαι πια μόνη. Όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αν δεν βγεις από το καβούκι σου.

Πρέπει να κοινωνικοποιηθείς, να βγεις προς τα έξω και να αρχίσεις να κάνεις νέες γνωριμίες.

Και επειδή, το κατανοώ, οι παράμετροι είναι πολλοί και ίσως να μην ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις, και τι από όλα να βελτιώσεις, έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει από όλες τις πλευρές. Και το κυριότερο: θα εκτοξεύσει την επιτυχία σου με τους άνδρες.

Γιατί τελικά, οι σχέσεις δεν πρόκειται να κάνουν μαγικά τη ζωή σου καλύτερη ή να σε μεταμορφώσουν σε κάτι που δεν είσαι. Αν είσαι απογοητευμένη με τη ζωή σου, μια σχέση δεν θα την κάνει καλύτερη από ότι όταν είσαι μόνη.

Το κλειδί για καλές σχέσεις είναι να γνωρίζεις ότι ζεις μια ζωή που σου αρέσει και ευχαριστιέσαι και που θες κάποιον για να την μοιραστείς μαζί του.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.