Διαφωνείς με τον Σύντροφο σου: 12 Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν - Women's Bible

Διαφωνείς με τον Σύντροφο σου: 12 Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Διαφωνείς με τον Σύντροφο σου: 12 Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Η ιδέα ότι διαφωνείς με τον σύντροφο σου με υγιή τρόπο μπορεί να φαίνεται παράλογη για κάποιους. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή σε μια σχέση, θα υπάρξουν κάποιες διαφωνίες. Αυτό είναι αναμενόμενο σε μια λειτουργική σχέση μεταξύ δύο υγιών και ανεξάρτητων ανθρώπων.

‍Αν νομίζεις όμως ότι περνάς τον περισσότερο χρόνο στη σχέση σου, με το να διαφωνείς με τον σύντροφο σου, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επανεκτιμήσεις την κατάσταση.

#1 Μπορείς να διαφωνείς με τον σύντροφο σου με υγιή τρόπο;

Η απάντηση είναι ναι. Αντί να έχεις αρνητικά συναισθήματα που δεν χρειάζονται και προκαλούν διαφωνίες, υπάρχουν μέθοδοι με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου με υγιή τρόπο.  Έτσι δεν δημιουργείται αρνητικό κλίμα και δεν διαφωνείς άσκοπα με τον σύντροφο σου.

#2 Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να διαφωνείς με τον σύντροφο σου

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν μια σχέση και να δημιουργήσουν εντάσεις μεταξύ δυο ατόμων. Η πηγή των διαφωνιών μεταξύ των ζευγαριών θα μπορούσε να κυμαίνεται από μια ποικιλία εξωτερικών παραγόντων στη σχέση, όπως το άγχος που προκαλείται από την εργασία ή την ανησυχία για οικονομικά θέματα.

Επίσης, μπορεί να έχουν μείνει άλυτα θέματα και αρνητικά συναισθήματα από προηγούμενες σχέσεις και να προκαλούν διενέξεις στην τρέχουσα σχέση σου. Οποιασδήποτε και αν είναι η πηγή των επαναλαμβανόμενων διαφωνιών, θα πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να διαφωνείς με τον σύντροφο σου και να το αντιμετωπίσετε μαζί.

#3 ‍Δες τις αντιδράσεις του άλλου σε περιόδους άγχους

Μια χρήσιμη άσκηση είναι να διαπιστώσεις πως εσύ και ο σύντροφο σου αντιδράτε σε στιγμές υπερβολικού άγχους που οδηγούν σε κάποια διένεξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε ξεχωριστά και να μάθετε τις αντιδράσεις ο ένας του άλλου.

#4 Θυμός και φόβος

Ο θυμός και ο φόβος είναι τα δυο πιο γρήγορα συναισθήματα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αν κοιτάξουμε πίσω στους προγόνους μας, χρησιμοποιούσαν αυτές τις δύο αντιδράσεις για να ανιχνεύσουν τον κίνδυνο και έτσι έχουμε επιβιώσει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ακόμα προγραμματισμένος να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι ή ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κάποιον.

#5 Προσπάθησε να μην απαντάς παρορμητικά όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου

Πάνω στον αναβρασμό μιας διαφωνίας συχνά μπορεί να λέμε πράγματα τα οποία δεν εννοούμε και να κάνουμε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Υπάρχει ένας τρόπος για να καταπολεμήσεις τις παρορμητικές απαντήσεις, που δείχνουν θυμό και φόβο όταν βρίσκεσαι σε αντιπαράθεση με τον σύντροφό σου. Μπορείς απλά να σταματάς την αυτόματη φυσική σου αντίδραση και σίγουρα αυτό θα σου πάρει πολύ χρόνο.

#6 Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Προσπάθησε και προβλέψεις τις αντιδράσεις του εκνευρισμού, του θυμού ή του φόβου σου πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο. Εάν αναγνωρίσεις ότι νιώθεις έτσι, τότε θα πρέπει να πάρεις λίγο χρόνο.

Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις μια βόλτα ή να απομονωθείς σε ένα δωμάτιο μόνη σου. Προσπάθησε να κάνεις οτιδήποτε χρειαστεί για να αφήσεις στον εαυτό σου χρόνο να κατανοήσει την κατάσταση και να δεις πως θα δράσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις την κατάσταση καλύτερα, αντί να αντιδράσεις παρορμητικά. Διαφωνείς με τον Σύντροφο σου: 12 Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

#7 Τεχνική αναπνοής 4-2-4

Υπάρχει μια τεχνική αναπνοής που μπορεί να σε βοηθήσει κατά τη διάρκεια μια διαφωνίας με τον σύντροφο σου. Εισπνέεις για 4 δευτερόλεπτα, κρατάς την αναπνοή σου για 2 δευτερόλεπτα και μετά εκπνέεις για 4 δευτερόλεπτα. Μπορείς να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί για να νιώσεις πιο ήρεμη.

#8 Κράτα ενήμερο τον σύντροφο σου

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεις τον σύντροφο σου για σημαντικά πράγματα που σου συμβαίνουν διότι έτσι θα καταλάβει για ποιους λόγους αντιδράς. Ενδεχομένως έτσι να καταλάβει και να σκεφτεί αν έχεις μερίδιο ευθύνης για τη κατάσταση που βιώνεις.

#9 Κράτα αρχείο

Πιθανότατα θα βοηθούσε να κρατάς αρχείο κάθε φορά που διαφωνείς με τον σύντροφο σου. Έτσι θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις συναισθήματα καθώς συμβαίνουν.

Κατάγραψε όλη την κατάσταση, τις δικές σου φυσικές αντιδράσεις και του συντρόφου σου. Στη συνέχεια μπορείς να συζητήσεις μαζί του, για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο.

#10 Απόφυγε τις αντιδραστικές λέξεις όταν διαφωνείς με τον σύντροφο σου

Η απότομη επίθεση είναι όταν ο σύντροφός σου δημιουργεί ένα ζήτημα και ακούσια χρησιμοποιεί κατηγορητική ή κριτική γλώσσα. Η επίθεση αυτή περιλαμβάνει αντιδραστικές λέξεις, απότομο λόγο με εκνευρισμό και ειρωνεία. Κατά συνέπεια, επιστρέφεις αυτόν τον τύπο κατηγορητικής γλώσσας ή προσπαθείς να απέχεις από την ένταση.

#11 Λέξεις που πρέπει να αποφύγεις σε μια διαφωνία

Υπάρχουν μερικές λέξεις που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές και μη παραγωγικές αντιδράσεις. Οι λέξεις «ποτέ» και «πάντα» είναι δυο από τις λέξεις που θα πρέπει να αποφεύγεις όταν συζητάς με τον σύντροφο σου, γιατί μπορεί να του προκαλέσουν αίσθηση κριτικής.

 Δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς τις εντάσεις με τον σύντροφο σου; Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις!

#12 Συζήτησε μαζί του για την απότομη γλώσσα

Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε για τις κρίσιμες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιεί ο καθένας σας. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε ότι αυτά τα λόγια τα λέτε πάνω στα νεύρα και στην ένταση της στιγμής και δεν θα γίνονται αντικείμενο μιας νέας παρεξήγησης.

Οι παραπάνω συμβουλές ίσως σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις από πού προέρχονται, ποια είναι η πηγή των εντάσεων με τον σύντροφο σου και πως θα καταφέρετε μαζί να τις καταπολεμήσετε καθώς και να ελέγξετε και τις δικές αντιδράσεις.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.