Μα γιατί δεν με θέλει; Διαχειρίσου την Απόρριψη - Women's Bible

Μα γιατί δεν με θέλει; Διαχειρίσου την Απόρριψη

Μα γιατί δεν με θέλει; Διαχειρίσου την Απόρριψη, Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν

Σε αποφεύγει, δεν θέλει δεύτερο ραντεβού ή σε χώρισε μετά από κάποιο διάστημα; Τι κάνεις όταν κάποιος δεν σε θέλει; Πώς αντιμετωπίζεις την απόρριψη;

Η απόρριψη πονάει! Για την ακρίβεια, η απόρριψη είναι ότι χειρότερο! Ποτέ μα ποτέ δεν σε κάνει να νιώθεις καλά.

Μπορεί να είναι δύσκολο να απορρίψεις κάποιον αλλά είναι πάντα χειρότερο όταν είσαι αυτή που την δέχεται.

Όταν σε έχουν απορρίψει, μένεις με τόσες αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με το γιατί. Τι ήταν αυτό που δεν του άρεσε πάνω σου; Δεν ήσουν αρκετά όμορφη; Αρκετά έξυπνη; Τι έφταιξε; Μπορεί να καταλήξει να σε τρελάνει η σκέψη «γιατί» ειδικά όταν είναι ξαφνική είναι ακόμα χειρότερο.

Πριν χρόνια, έβγαινα με κάποιον για ένα μήνα και πήρα την απόφαση να χωρίσω μαζί του αλλά… με απέρριψε πρώτος. Είχε αποφασίσει να γυρίσει στην προηγούμενη σχέση του. Έμεινα έκπληκτη καθώς σχεδίαζα να τον χωρίσω. Αυτό που με πείραξε ήταν ότι δεν ήθελε να είναι μαζί μου ανεξάρτητα από την απόφασή μου να τον αφήσω. Το καρφί της απόρριψης.

Σε αυτή την περίπτωση δεν είχε να κάνει με εμένα. Απλά δεν είχε ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του. Πολλές φορές η απόρριψη δεν είναι προσωπική υπόθεση. Στην περίπτωση μου, δεν είχε να κάνει καθόλου με εμένα αλλά με τον ίδιο και τα συναισθήματα του.

Μην αφήσεις ποτέ την απόρριψη να σε προσδιορίζει. Δεν είσαι αποτυχημένη επειδή κάποιος δεν ενδιαφέρεται για εσένα.

Ο εγκέφαλός μας δουλεύει με τον «κανόνα των τριών». Όταν κάτι συμβαίνει 3 φορές το αντιλαμβάνεται ως γεγονός. Εάν σε έχουν απορρίψει 3 φορές, ο εγκέφαλος σου καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να πετύχεις στο φλερτ ή τις σχέσεις.

Όμως, αυτός ο κανόνας είναι συχνά ψευδής, ειδικά σε ότι αφορά το φλερτ. Το πρόβλημα είναι με ποιον αποφασίζεις να βγεις ραντεβού. Εάν βγαίνεις με άνδρες που δεν έχουν ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση τους για παράδειγμα ή που δεν θέλουν δέσμευση ή ψάχνουν απλά να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους τότε είναι πολύ πιθανό να βιώσεις την απόρριψη. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι σε θέση να σου δώσουν αυτό που θέλεις.

Η απόρριψη κατά βάση σε κάνει να νιώθεις φυσικό πόνο και εάν δεν την αντιμετωπίσεις μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου. Μπορεί να προκαλέσει άσθμα, προβλήματα καρδιάς ακόμη και κατάθλιψη. Επομένως, είναι σημαντικό να βρεις στρατηγικές για να την αντιμετωπίσεις.

7 Βήματα για να αντιμετωπίσεις την Απόρριψη

#1 Πάρε τον χρόνο σου

Εάν δεν έφτασες στο δεύτερο ραντεβού ή αν έβγαινες για κάποιο διάστημα με κάποιον και σε απέρριψε, πονάει. Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη πίεση στο να εστιάζουμε στα θετικά. Όμως, είναι σημαντικό να παίρνουμε τον χρόνο μας για να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας από το να πιέσουμε τον εαυτό μας να νιώσει καλά.

Μπορεί να σε βοηθήσει να κλάψεις, να χτυπήσεις ένα μαξιλάρι, να γράψεις τις σκέψεις σου ή να μιλήσεις σε ανθρώπους που σε νοιάζονται. Το να συζητήσεις με φίλους και να σου πουν την δική τους οπτική σε ένα ζήτημα ως εξωτερικοί παρατηρητές θα σε βοηθήσει σημαντικά.

Όταν σε έχουν απορρίψει, είναι φυσιολογικό να νιώθεις αναστατωμένη. Θα σε πληγώσει και αυτό είναι μια χαρά. Αποδέξου τα συναισθήματα σου από το να προσπαθήσεις να τα σπρώξεις μακριά.

Αυτό επιτρέπει στα συναισθήματα σου να αναρρώσουν. Εάν καταπιέσεις τα συναισθήματά σου, θα καθυστερήσεις την διαδικασία της θεραπείας και θα διαπιστώσεις ότι τα συναισθήματα που έχεις «πνίξει», έχουν την τάση να ξαναγυρίζουν αργότερα σε απροσδόκητες στιγμές.

#2 Μην το πάρεις προσωπικά

 Είναι εύκολο να πιστέψεις ότι η απόρριψη έχει να κάνει 100% με εσένα. Νομίζεις ότι σε απέρριψαν επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφη, έξυπνη ή αστεία. Το να νομίζεις ότι κάτι πάει στραβά με εσένα σε οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο.

Αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι η απόρριψη έχει να κάνει περισσότερο με το άλλο άτομο και τι συμβαίνει στην ζωή του.

Έχει δικά του προβλήματα και αμφιβολίες για τον εαυτό του. Μπορεί να μην έχει προχωρήσει από μια προηγούμενη σχέση ή ίσως να συνειδητοποίησε ότι δεν ταιριάζετε.

Μερικές φορές, κάποιος δεν είναι έτοιμος για να ξεκινήσει το φλερτ ή να βγαίνει ραντεβού. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σημασία ποία είσαι.

Το σημαντικό είναι να μην το πάρεις προσωπικά καθώς τις περισσότερες φορές δεν έχει να κάνει με σένα ή κάτι που θεωρείς ότι σου λείπει. Για την ακρίβεια αν έχει να κάνει με σένα θα είναι το ελάχιστο.

Κράτα ότι μπορείς να μάθεις από αυτή την εμπειρία αλλά σε καμία περίπτωση μην κατηγορείς τον εαυτό σου λες και τα πάντα είναι δικό σου λάθος.Το να ζητάς Βοήθεια δεν είναι Αδυναμία, Μα γιατί δεν με θέλει; Διαχειρίσου την Απόρριψη

#3 Αποδέξου το

Εάν πραγματικά θέλεις να ξεπεράσεις την απόρριψη και να προχωρήσεις μπροστά με την ζωή σου, χρειάζεται να το αποδεχτείς. Καλό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι κάποιος δεν θέλει να είναι μαζί σου και να το αφήσεις πίσω σου.

Μην έρθεις σε σύγκρουση μαζί του για την απόφασή του και μην προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι καταλήγουν εχθροί.

Εάν κάποιος έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να είναι μόνος του, αποδέξου το και προχώρα μπροστά. Μην θυμώσεις και μην κρατήσεις κακία. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

Το να κυνηγάς κάποιον που σε απέρριψε είναι χαμένη υπόθεση. Το ξέρω είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλουμε κάτι που δεν μπορούμε να έχουμε ή κάτι που μας το πήραν, αλλά αυτό θα σε κάνει μόνο να νιώσεις χειρότερα.

Μην αφήνεις την απόρριψη να ελέγχει τις πράξεις σου και να σε σταματάει από το να προχωρήσεις στην ζωή σου ενώ θα μπορούσες να είσαι με κάποιον που θέλετε τα ίδια πράγματα.

Θες να

#4 Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου

Θα ήσουν υποστηρικτική με έναν φίλο σου που θα βίωνε μια παρόμοια κατάσταση ή έναν χωρισμό. Έτσι λοιπόν γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου και συμπεριφέρσου σ’ αυτόν με κατανόηση και συμπόνια.

Είναι εύκολο να μπουν οι σκέψεις σου σε έναν φαύλο κύκλο και να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου. Σκέψεις όπως «Δεν είμαι αρκετά καλή», «Δεν με θέλει κανείς» κλπ.

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο, φαντάσου ότι η σκέψη αυτή είναι ένα τεράστιο αυτοκόλλητο και προσπάθησε να το ξεκολλήσεις.

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να λες άσχημα πράγματα στον εαυτό σου γιατί αυτές οι σκέψεις έχουν επίδραση στην αυτοεκτίμηση και την διάθεσή σου. Αντικατάστησε την αρνητικότητα με την σκέψη «Είμαι μοναδική και αξίζω την αγάπη»

#5  Αντιμετώπισε τα συναισθήματα σου

Πάρε τον χρόνο σου για να βιώσεις τα συναισθήματα σου και να επεξεργαστείς το αίσθημα της απόρριψης αλλά μην την αφήσεις να σε ρίξει. Αν την αφήσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα προχωρήσεις και δεν θα βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Εδώ είναι 5 πρακτικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα:

Χόμπι – ασχολήσου με δραστηριότητες που αγαπάς και απολαμβάνεις για να ξεχαστείς.

Γυμναστική – είναι γεγονός ότι μειώνει το στρες και αυξάνει τις ορμόνες της χαράς μόνο μέσα σε 30 λεπτά.

Ευγνωμοσύνη – μειώνει τα τοξικά συναισθήματα. Αυξάνει την ενσυναίσθηση και μειώνει τον θυμό. Ευγνωμοσύνη είναι να εκτιμάς οτιδήποτε έχεις στην ζωή σου, μεγάλο ή μικρό (υπάρχει ένα μάθημα σε οποιαδήποτε εμπειρία).

Διαλογισμός – μειώνει τα επίπεδα του στρες, σε βοηθά να εστιάσεις, σε κάνει πιο δημιουργική, βελτιώνει την μνήμη και επιβραδύνει την γήρανση του εγκεφάλου.

Χαμογέλα – η προσποίηση ενός χαμόγελου λειτουργεί ίδια με το πραγματικό. Ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά. Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος, μειώνουν το άγχος και είναι φυσικό παυσίπονο για το σώμα. Δώσε στον κόσμο ένα μεγάλο χαμόγελο. Αυτόματα θα νιώσεις καλύτερα.

#6 Μάθε

Το να σε απορρίπτουν είναι μέρος της ζωής και μπορείς να μάθεις πολλά μέσα από αυτή την εμπειρία. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις που ήσουν και που βρίσκεσαι τώρα.

Ρώτα τον εαυτό σου τι μπορείς να μάθεις και τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά. Να είσαι περίεργη και να μην κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου. Όταν το κάνεις αυτό θα μειωθεί το αίσθημα του ρίσκου της απόρριψης στο μέλλον.

Έχει να κάνει με συνεχή πρόοδο. Εάν έκανες αίτηση για μια νέα δουλειά, θα κοιτούσες να βρεις τι μπορείς να βελτιώσεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το φλερτ, τα ραντεβού κλπ. Ίσως χρειάζεται να δουλέψεις τις ικανότητες σου στο φλερτ και το πως να συμπεριφέρεσαι σε μια καινούρια γνωριμία.

#7 Συνέχισε Μπροστά

Μην πέφτεις στην παγίδα του «δεν θα συναντήσω κανέναν, οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθώ». Αυτό μπορεί να καταλήξει και να συμβεί.

Εάν δεν πάρεις την δουλειά, προσπαθείς μέχρι να τα καταφέρεις. Το ίδιο ισχύει για το φλερτ. Αυτό είναι μια προσωρινή ατυχία. Μπορεί να μην είσαι αυτό που ψάχνει ο καθένας, αλλά χρειάζεσαι μόνο ένα άτομο που να είναι το κατάλληλο για εσένα. Μην ξεχνάς επίσης ότι το φλερτ είναι ένα παιχνίδι αριθμών οπότε μην τα παρατάς.

Θυμήσου αυτόν που ψάχνεις και σε ψάχνει και εκείνος.

 Μην μένεις στην ζώνη ασφαλείας σου, ακόμα και αν είναι ελκυστική η ιδέα. Το να καθορίζεις τα όρια σου ακόμα και όταν σε απορρίπτουν, θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς σαν προσωπικότητα. Πάρε τον χρόνο σου, και απόλαυσε να γνωρίζεις νέο κόσμο και να βγαίνεις έξω από την ζώνη ασφαλείας σου.

Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεις την απόρριψη μόνη, θυμήσου ότι προσφέρουμε υπηρεσίες Coaching για να βοηθήσουμε να αντεπεξέλθεις σε όλες τις πτυχές του φλερτ – dating.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.