Πως να γίνεις πιο Θετική και Αισιόδοξη - Women's Bible

Πως να γίνεις πιο Θετική και Αισιόδοξη

Πολλές  φορές δεν είναι εύκολο να είσαι θετική και αισιόδοξη στη ζωή. Για πολλούς ανθρώπους μάλιστα η αρνητικότητα είναι μέρος της ζωής τους. Ίσως ήταν αρνητικοί από πάντα ή ίσως τους συνέβη κάτι που τους «έριξε» σε αυτόν τον τρόπο σκέψης. Ζούμε σε μια κοινωνία που μας βομβαρδίζει καθημερινά με αρνητικές ειδήσεις. Σα να μην έφταναν αυτά, έχουμε και το δικό μας αρνητικό μυαλό, που στρέφουμε εναντίον μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα μένουν μαζί μας για περισσότερο καιρό απ’ ότι τα θετικά. Πρέπει να θυμάσαι όμως πως δεν μπορείς να ζεις συνεχώς με ένα αρνητικό μυαλό. Πρέπει να αλλάξεις και να αρχίσεις να προσελκύεις θετικά συναισθήματα.

Πως γίνεται όμως αυτό;

Πως να γίνεις πιο θετική και αισιόδοξη για τα πάντα στη Ζωή

#1 Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη σου

Κοίτα γύρω σου και παρατήρησε τη ζωή σου αλλά και τον κόσμο. Δες πόσο τυχερή είσαι για αυτά που έχεις. Ακόμα και αν δεν έχεις όσα θέλεις, έχεις πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.

Μπορείς να είσαι ευγνώμων που έχεις σπίτι, φαγητό, φίλους ή οτιδήποτε άλλο. Πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή μας ή μας κάνουν χαρούμενες, αλλά δυστυχώς τα θεωρούμε δεδομένα. Είναι ώρα να εκτιμήσεις όλα όσα έχεις, γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένα.

#2 Κατάλαβε ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα

Γιατί αγχωνόμαστε στη ζωή μας για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε; Από τη στιγμή που δεν μπορείς να τα αποφύγεις ή να τα αλλάξεις, γιατί τα σκέφτεσαι και στενοχωριέσαι; Ξέχνα λοιπόν όσα δεν περνάνε από το χέρι σου και ασχολήσου με όσα μπορείς να βελτιώσεις.

Βλέπεις μια άσχημη είδηση στην τηλεόραση. Ναι είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει αλλά αν δεν μπορείς να βοηθήσεις με κάποιον τρόπο, δεν υπάρχει λόγος να σε ρίχνει ψυχολογικά. Μπορείς επίσης να κλείσεις την τηλεόραση και να μη βλέπεις άσχημα πράγματα.

Υπάρχει μια φράση που λέει, «Αν μπορείς να ελέγξεις τα πράγματα γιατί αγχώνεσαι; Αν πάλι δεν μπορείς, γιατί αγχώνεσαι;».Πως να διαχειριστείς τους Τοξικούς Γονείς, Πως να διώξεις το άγχος, Πως να γίνεις πιο Θετική και Αισιόδοξη

#3 Απομακρύνσου από ό,τι σου δημιουργεί αρνητικότητα

Οι αρνητικές πηγές στη ζωή σου σε τροφοδοτούν με αρνητικότητα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς κοντά σε αυτές, τόσο πιο αρνητική θα γίνεσαι.

Οι πιο συχνές πηγές αρνητικότητας είναι οι ειδήσεις, τα social media, αλλά και οι τοξικοί άνθρωποι. Μπορεί να μην το βλέπουμε αλλά αν τα άτομα που έχουμε δίπλα μας, οικογένεια, φίλοι, σύντροφοι, είναι τοξικά, τότε γεμίζουμε αρνητικότητα. Αν κάποια φίλη σου για παράδειγμα είναι 9 στις 10 φορές αρνητική, τότε είναι λογικό να γίνεις και εσύ έτσι.

Πρέπει να αξιολογήσεις τους ανθρώπους αλλά και όλη σου τη ζωή και να δεις τι σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

#4 Προσπάθησε να ηρεμήσεις

Αν είσαι αρνητική για όλα, τότε μάλλον επικρατεί ένα χάος στο κεφάλι σου. Καταλαβαίνεις πως γεμίζεις με αρνητικές σκέψεις αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, οπότε το αποδέχεσαι.

Πάρε μια ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου πως αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια χαρούμενη. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να κάνεις κάτι που σου αρέσει ώστε να ξεχαστείς. Μπορείς να δεις τηλεόραση, να ακούσεις μουσική ή να κάνεις διαλογισμό. Ό,τι και αν είναι αυτό που σου προκαλεί χαρά, κάνε το για να ξεχαστείς. Θα δεις πως σιγά σιγά θα χαλαρώνεις και οι αρνητικές σκέψεις θα φεύγουν.

#5 Χαμογέλα, ακόμα και αν το κάνεις με το ζόρι

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά πιέζοντας τον εαυτό σου να χαμογελάσει, θα φτιάξεις τη διάθεσή σου και θα νιώσεις πιο θετική και αισιόδοξη. Το να χαμογελάς για λίγα λεπτά είναι αρκετό για να αλλάξει η χημεία του εγκεφάλου σου και να νιώσεις καλύτερα.

#6 Φάε υγιεινά

Υποθέτω ξέρεις πως ό,τι βάζεις στο σώμα σου επηρεάζει τη διάθεσή σου. Δε σου λέω να στερηθείς αυτά που σου αρέσουν, αλλά καλό είναι να προσέξεις τη διατροφή σου αν θες να είσαι πιο θετική και αισιόδοξη.

Φάε πιο υγιεινά και άσε μια με δύο μέρες την εβδομάδα ελεύθερες, ώστε να τρως ότι θέλεις.

#7 Αθλήσου

Εξίσου σημαντική με τη διατροφή είναι και η γυμναστική. Δε χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο ή να ξοδέψεις πολλά λεφτά σε όργανα. Μπορείς να δεις βίντεο στο διαδίκτυο, να περπατήσεις ή να τρέξεις. Αυτό που χρειάζεσαι βέβαια είναι θέληση για αλλαγή.

Η γυμναστική θα βελτιώσει τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική σου εμφάνιση. Θα νιώθεις όμορφα βλέποντας το σώμα σου να αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά θα δεις πως και το μυαλό σου θα ηρεμήσει. Θα νιώθεις μια ευεξία που πριν δεν είχες.

Έρευνες έχουν δείξει πως τα αρνητικά συναισθήματα μειώνονται με τη γυμναστική. Κάθε φορά λοιπόν που νιώθεις στενοχωρημένη, ξεκίνα τη γυμναστική!

Τίποτα από τα παραπάνω δε θα σε βοηθήσει αν δε θέλεις να αλλάξεις πραγματικά. Τώρα ξέρεις πως να σταματήσεις την αρνητικότητα αλλά αν δεν το πιστέψεις, δε θα τα καταφέρεις.

Πάρε την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου, σήμερα κιόλας!

Θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να αλλάξει σελίδα στη ζωή; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.