Πως να κάνεις τη σχέση από Απόσταση να δουλέψει - Women's Bible

Πως να κάνεις τη σχέση από Απόσταση να δουλέψει

Πως να κάνεις τη σχέση από απόσταση να δουλέψει

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση  από απόσταση είναι δύσκολη. Χρειάζονται πολύ δουλειά, σχεδόν πάντα περιλαμβάνει θυσίες και δεν λειτουργεί για όλους. Μπορεί όμως να είναι και όμορφη, να προσφέρει αρκετά και να διατηρηθει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν μπορέσεις να βρεις την κατάλληλη ισορροπία.

Ίσως να είναι η πρώτη σου απόπειρα για σχέση από απόσταση ή ίσως να προσπάθησες στο παρελθόν και να μην δούλεψε αλλά είσαι αποφασισμένη να τα καταφέρεις αυτή τη φορά. Όπως και να έχει, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τις δυσκολίες που είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις.

#1 Πριν μπεις σε σχέση από απόσταση, θέσε τους κανόνες σου

Απλά επειδή η φίλη σου και ο σύντροφος της τα κατάφεραν, δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο κανόνας. Οπότε πριν αποφασίσεις να μπεις σε μια σχέση από απόσταση, χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι βρίσκεστε στην ίδια φάση με τον αγαπημένο σου και ότι επιθυμείτε και οι δύο να δουλέψετε για να την κρατήσετε ζωντανή και υγιή.

Μπορεί να αποφασίσετε για παράδειγμα από κοινού εάν επιθυμείτε η σχέση αυτή να είναι αποκλειστική ή να είναι ανοιχτή. Και αυτό για να μην υπάρχουν δυσκολίες αργότερα σε περίπτωση που δεν έχει οριοτεθεί εξαρχής η φύση της σχέσης αυτής. Χρειάζεται ακόμη να καθιερώσετε ακριβώς τι επιτρέπεται και τι όχι.

#2 Κάνε την εμπιστοσύνη θεμέλιο της σχέσης από απόσταση

 Με οποιονδήποτε τρόπο και αν αποφασίσεις να προχωρήσεις τη σχέση, η βάση κάθε σχέσης, είτε από απόσταση είτε όχι, είναι η εμπιστοσύνη. Χρειάζεται να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου και ότι μπορείτε να είστε ειλικρινείς μεταξύ σας.

Εάν δεν τον εμπιστεύεσαι, τότε σίγουρα έχεις να αντιμετωπίσεις τρομερή ανησυχία και άγχος, καθώς η σχέση δεν θα είναι λειτουργική.

#3 Η σχέση από απόσταση κάνει τα ελαττώματα σας να φαίνονται μεγαλύτερα

 Εάν έχεις θέματα με την εμπιστοσύνη ή την ζήλια, η απόσταση κατά πάσα πιθανότητα θα τα μεγεθύνει. Από την άλλη, όταν ξεκινάς μια σχέση από απόσταση, συχνά δεν αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα τα στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου και δεν θα είναι έκπληξη εάν διαπιστώσεις ότι δεν ταιριάζετε όταν βρεθείτε από κοντά.

#4 Στη σχέση από απόσταση κανονίστε την επόμενη συνάντησή σας από πριν

Ορισμένες φορές, οι συναντήσεις δεν εξελίσσονται έτσι όπως θα θέλαμε και πολλές φορές αλλάζουν τα σχέδια μας γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με υποχρεώσεις. Ακόμα και αν είσαι σίγουρη ότι θα βλέπεις τον σύντροφό σου κάθε 20 μέρες για παράδειγμα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προγραμματίσεις από πριν μια έξοδο σας.

Όποιες και αν είναι οι συγκυρίες και ανεξάρτητα από το πόσο μακρινή θα είναι η επόμενη συνάντησή σας είναι πάντα καλή ιδέα να προγραμματίζετε από πριν τι θα κάνετε ακριβώς.

Όταν ξέρεις με βεβαιότητα ότι θα τον δεις μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε 3 μήνες από τώρα είναι πολύ πιο εύκολο από το να αφήσετε μετέωρη μια συνάντηση, που μπορεί τελικά και να μην πραγματοποιηθεί.

#5 Στέλνε του σέξι μηνύματα

 Χρειάζεται να διατηρήσεις ζωντανή την φλόγα όσο καιρό είστε μακριά ο ένας από τον άλλο καθώς η σωματική επαφή και εγγύτητα είναι πολύ σημαντική σε οποιαδήποτε σχέση και ειδικά στις σχέσεις.

Μπορείς να φλερτάρεις μαζί του μέσα από μηνύματα, να τον ξαφνιάσεις και να τον κάνεις να χαμογελάσει. Μην ξεχάσεις να του υπενθυμίσεις πόσο έντονα σκέφτεσαι την ώρα που θα βρεθείτε μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

#6 Διευθετήστε τις διαφωνίες από κοντά όταν είναι δυνατό

 Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν ή συγκρούονται για ορισμένα πράγματα. Προσπάθησε να μην διαφωνείτε μέσω μηνυμάτων καθώς είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Αντίθετα, συμφωνήστε να συζητήσετε τυχόν προβλήματα πιο λεπτομερώς την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε από κοντά. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε βίντεο κλήση. Αυτό θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε και να αντιμετωπίσετε τα θέματα που προκύπτουν πιο αποτελεσματικά.

#7 Στείλε του δώρα και γράμματα μέσω ταχυδρομείου

 Ζούμε σε ψηφιακό κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν. Γράψε γράμματα ή στείλε κάρτες από μέρη που επισκέπτεσαι. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, στείλε του λουλούδια ή αγόρασε του κάτι διαδικτυακά που ξέρεις ότι του αρέσει πολύ.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τεράστια ποσά χρημάτων, αλλά να κάνεις μια κίνηση που θα δείξεις ότι τον σκέφτεσαι και τον αγαπάς.Πως να κάνεις τη σχέση από απόσταση να δουλέψει

#8 Ετοιμάσου για τον αποχαιρετισμό

Παρ’ όλο που περνάς υπέροχα όταν βλέπεις μετά από πολύ καιρό τον σύντροφό σου, ξέρεις ότι πλησιάζει η ώρα που θα χωριστούν πάλι οι δρόμοι σας. Συνήθως, συμβαίνει λίγο μετά αφού αποχαιρετιστείτε να σε κατακλύζουν άσχημα συναισθήματα και να αναρωτιέσαι γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

Για να αποφύγεις την αμφιβολία και την απελπισία, οργάνωσε τη ζωή σου έτσι ώστε να είσαι απασχολημένη τις επόμενες ημέρας μετά την αναχώρηση του έτσι ώστε να μην σου αποσπούν την προσοχή τα άσχημα συναισθήματα.

Οργάνωσε εξόδους με την οικογένεια ή τους φίλους ή εστίασε στις σπουδές, δουλειά ή οτιδήποτε άλλο κάνεις μέχρι να απαλυνθεί ο «πόνος» σου.

#9 Μην αποκρύπτεις πράγματα από τον σύντροφό σου

 Μην αποκρύπτεις πράγματα από τον σύντροφό σου που νομίζεις ότι θα τον ενοχλήσουν, καθώς θα κάνει τα πράγματα περίπλοκα και τελικά θα το ανακαλύψει. Όταν κρύβεις πράγματα ή δίνεις μια «αλλοιωμένη» εκδοχή της αλήθειας, αμέσως έχει και εκείνος το δικαίωμα να αμφιβάλλει και αναρωτηθεί για ποιο λόγο το κάνεις αυτό και αν συμβαίνει κάτι.

Σκέψου προσεκτικά τι είναι αυτό που μπορεί να τον επηρεάσει, όπως θα έκανες εάν είχες σχέση χωρίς απόσταση απλά γίνε περισσότερο προσεκτική γιατί όπως είπαμε και πριν αυτές οι σχέσεις είναι πιο δύσκολες.

Ακόμα και αν ξέρεις ότι κάτι δεν είναι σημαντικό για να το αναφέρεις, κάνε το γιατί μπορεί να είναι σημαντικό για εκείνον. Φρόντισε να είσαι ειλικρινής και ευθύς απέναντί του, καθώς και να τον καθησυχάζεις όταν νιώθει άβολα.

Για να διαχειριστείς σωστά τη σχέση από απόσταση, δες εδώ

#10 Μοιραστείτε εμπειρίες

Είναι σημαντικό να έχετε πράγματα να συζητήσετε με τον σύντροφό σου πέρα από τι έχετε κανονίσει για το σαββατοκύριακο και ποια είναι τα νέα της ημέρας σας. Χρειάζεται να βρεις τρόπους να ενισχύσεις την σύνδεση μεταξύ σας και να ανακαλύψετε περισσότερο πως λειτουργεί η σκέψη σας.

 Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε την ίδια ταινία ή σειρά, να διαβάσετε τα ίδια βιβλία ή να παρακολουθήσετε κάποια εκπομπή, τα οποία θα σας παρέχουν άπειρες ώρες συζήτησης και κατά συνέπεια θα σας φέρουν πιο κοντά.

#11 Εμβάθυνε στις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σου

 Οι ερωτικές σχέσεις δεν θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα στην ζωή σου. Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που περνάτε μακριά ο ένας από τον άλλο για να εξελίξεις τις σχέσεις που έχεις με άλλους ανθρώπους που αγαπάς, όπως η οικογένεια και οι φίλοι σου.

Εν είσαι μακριά και από εκείνους, προσπάθησε να δημιουργήσεις νέες γνωριμίες και φιλίες στην περιοχή που βρίσκεσαι. Οι σχέσεις είναι δύσκολες και ειδικά όταν δεν βρίσκεσαι στο «σπίτι» σου. Αλλά, το κλειδί είναι να τις κάνεις να δουλέψουν γιατί δεν διαφέρουν από αυτές που έχεις ήδη βιώσει.

Οπότε, τον χρόνο που δεν περνάτε μαζί, φρόντισε να είσαι ειλικρινής, να σέβεσαι και να νοιάζεσαι αυτόν αλλά και τον εαυτό σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.