Μήπως η φαντασίωση ότι ο ιδανικός άντρας θα είναι ο κατάλληλος για σύντροφος ζωής, ξεφεύγει από τον πραγματικό στόχο, δηλαδή το να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε πραγματικά από κάποιον;
Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο ότι πρέπει να υπάρχει μία σχετική χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων ώστε να δημιουργηθεί η έλξη, και στην συνέχεια μία ώριμη, ειλικρινής σχέση.
Η ερώτηση μου εδώ είναι απλή. Ο τρόπος που λειτουργείς, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα ραντεβού και το φλερτ, μήπως είναι ο ίδιος με αυτόν που ακολουθούσες όταν ήσουν 16 χρονών;
Και αν ναι, είσαι έτοιμη να παρατήσεις αυτό το στυλ συμπεριφοράς στην άκρη και να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού ως ένας ενήλικας ο οποίος έχει αναγνωρίσει τι θέλει από τους συντρόφους του και είναι έτοιμος να το διεκδικήσει; Στο κάτω κάτω της γραφής, νομίζω ότι μόνο έτσι μπορεί μία γυναίκα να γνωρίσει έναν κατάλληλο σύντροφο.
Αν έχεις φτιάξει μία λίστα με τα «ιδανικά» χαρακτηριστικά που έχει ο ιδανικός άντρας, έχει έρθει η ώρα να αποφασίσεις αν ακόμα φέρνει αποτέλεσμα ή αν, στην τελική, απλώς σε κρατάει πίσω.
Παρακάτω θα σου δώσω μερικά παραδείγματα, αντιπροσωπευτικά, τα οποία θα μπορούσαν να σε κρατάνε μακριά από το να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο.
1. Επικεντρώνεσαι στην εξωτερική εμφάνιση που θες να έχει ο ιδανικός άντρας
Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι και οι αληθινοί άνθρωποι δεν είναι τέλειοι. (Εκτός αν βγαίνεις με τον Ken της Barbie, που είναι μεν τέλειος, αλλά σίγουρα δεν είναι αληθινός.)
Όπως ανέφερα και παραπάνω, θα πρέπει να υπάρχει χημεία. Όμως αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό.
Ένα άτομο αποτελείται από περισσότερα χαρακτηριστικά, πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση.
Αν η μοναδική σου έγνοια είναι αν ο άντρας με τον οποίο βγαίνεις είναι 10αρι εμφανισιακά, και τον κρίνεις μόνο από την εξωτερική του εμφάνιση, αγνοώντας τον εσωτερικό του κόσμο, οι πιθανότητες λένε ότι η ερωτική απογοήτευση δεν είναι πολύ μακριά στη σχέση σας.
Η μαμά μου έλεγε από πάντα ότι «Όλοι μας γερνάμε, αποκτούμε ρυτίδες και χάνουμε την εξωτερική μας ομορφιά. Η ποιότητα που έχουμε όμως ως άνθρωποι είναι αυτό που μένει και αυτό που μετράει περισσότερο από όλα τα καλά του κόσμου.»
Συνεπώς, το επίπεδο έλξης που σου προκαλεί κάποιος «όμορφος», ο ιδανικός άντρας κατ’ εσένα, δεν θα έπρεπε και δεν επιβεβαιώνει την αξία σου.
2. Η ηλικία είναι μια από τις παραμέτρους των ραντεβού
Μάλλον υπάρχει μία κοινή γραμμή, η οποία όσο πάει αναδύεται, στον κόσμο των ραντεβού. Ότι, είτε άντρες είτε γυναίκες, είναι καλύτερο να βγαίνουν με νεότερους ανθρώπους.
Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ακολουθεί αυτή την τακτική, επειδή έχει πειστεί από το επιχείρημα ότι αν νιώθεις νεότερος από την ηλικία σου τότε είσαι νεότερος.
Μπορώ να καταλάβω και να κατανοήσω αυτό τον τρόπο σκέψης. Πολλοί άνθρωποι, παρόλη την ηλικία τους, κουβαλάνε την ίδια θετική ενέργεια που κουβαλούσαν και όταν ήταν 20 χρονών.
Παρόλα αυτά, μία είναι η αλήθεια. Δεν έχει σημασία στα ραντεβού και στον κόσμο του φλερτ πόσο χρονών νιώθεις.
Αν είσαι 55, είσαι 55. Και η λογική λέει ότι ο άνθρωπος μόνο μεγαλώνει, δεν μικραίνει.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχτείς την ηλικία σου και εν συνεχεία, έναν σύντροφο κοντά σε αυτή. Πραγματικά, ένας συνομήλικος σου θα έχει πολλά περισσότερα να σου προσφέρει από έναν ο οποίος είναι 10 χρόνια μικρότερος σου.
Αρχικά, σκέψου ότι λόγω κοντινής ηλικίας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιληφθεί τον τρόπο ζωής σου και να σε καταλάβει σε πολλά πράγματα και εμπειρίες. Επιπλέον, θα αντιληφθείς ότι μεταξύ σας θα αρχίσει να αναπτύσσεται ένα είδος οικειότητας το οποίο θα κάνει την σχέση σας πιο πλούσια και πιο εύκολη.
3. Το ύψος και το βάρος είναι χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν αρκετούς ανθρώπους
Αυτό το κεφάλαιο νομίζω είναι το πιο σοβαρό από όλα.
Λοιπόν. Συνήθως το βάρος νοιάζει περισσότερο τους άντρες, ενώ το ύψος τις γυναίκες.
Για εμένα όμως πάει ως εξής:
«Το ύψος ενός άντρα δεν είναι δείγμα του ανδρισμού του και το βάρος μιας γυναίκας δεν είναι απόδειξη για το πόσο ερωτική μπορεί να είναι.»
Έχω μιλήσει με άπειρο κόσμο, άντρες και γυναίκες. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχουν καταλήξει σε ποιοτικές σχέσεις με συντρόφους που αρχικά πίστευαν ότι σίγουρα δεν είναι ο «τύπος» τους.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν, είναι που πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλη και ελαστική με τα κριτήρια που έχεις θέσει στον εαυτό σου για το ποιος είναι ο ιδανικός άντρας.
Θα ήταν μεγάλο λάθος να απορρίψεις κάποιον (εν δυνάμει την αδερφή ψυχή σου), επειδή δεν πληροί τις προδιαγραφές τις οποίες εσύ πιστεύεις ότι θα έπρεπε να έχει.
Ελπίζω όλα αυτά να σε έβαλαν σε σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μπερδεύουμε τα «θέλω» μας με τις αξίες μας.
Με το να προχωρήσεις μπροστά, θα μπορέσεις να επικεντρωθείς περισσότερο στο σύστημα αξιών σου.
Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται τις ίδιες αξίες, είναι πιο πιθανό να έχει μία πετυχημένη σχέση. Και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το πως μοιάζει εξωτερικά ο ιδανικός άντρας ή η ιδανική γυναίκα στην τελική.