Πολλές θέλουν να φλερτάρουν με κάποιον που τους αρέσει ο οποίος, μεχρι εκείνη τη στιγμή, δε φαινεται να ενδιαφέρεται. Και έτσι αναρωτιούνται: «τι να πω για να του μιλήσω;».
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμο να βρεί μια αφορμή για συζήτηση ωστε να δώσει το εύναυσμα στον άνδρα να τη διεκδικήσει. Όμως δεν είναι για όλες το ίδιο εύκολο.
Πολλές νιώθουν πως δεν θα έχουν ξαφνικά τι να πουν ή τι να κάνουν. Στην πραγματικότητα το πρόβλημά τους όμως είναι βαθύτερο. Δεν είναι ότι δεν έχουν τι να πουν, είναι ψευδαίσθηση αυτό.
Απλώς αγχώνονται ή είναι αρκετά ντροπαλές και γενικά μιλάνε με πολύ λίγο κόσμο. Με φίλες, με συναδέλφους, με συγγενείς, και μιλάνε για συγκεκριμένα πράγματα. Μόδα, βόλτες, σχέσεις. Έτσι δεν έχουν τι να πουν με κάποιον άνθρωπο έξω από το μικρό τους σύμπαν επειδή σπάνια βγαίνουν από το μικρό αυτό σύμπαν και την ασφάλεια που τους προσφέρει.
Προκειμένου να επικοινωνήσεις πρέπει να έχεις κάπως πιο ανοιχτό μυαλό. Και όχι μονάχα στον τρόπο με τον οποίο θα φλερτάρεις, που είναι μεν χρήσιμο, αλλά δεν είναι το μόνο σημαντικό. Διαφορετικά θα μάθεις κάποια μοτίβα εξαρχής και θα παίζεις με αυτά, μια ζωή, σαν τους ηθοποιούς που παίζουν με μια μανιέρα κωμωδία /δράμα/ τραγωδία και ο κόσμος από κάτω βλέπει απλώς τα ίδια και τα ίδια.
Για να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά ενώ φλερτάρεις πρέπει να μπορείς να κινείσαι με άνεση και έξω από μοτίβα που έχεις μάθει. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα και να κάνεις τις συζητήσεις να κυλούν πιο φυσικά, μπορείς να κάνεις πολλά. Ας τα δούμε:
#1. Γίνε πιο κοινωνική
Ξεκίνα να μιλάς και να κάνεις μια μικρή κουβέντα, με ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Και να συμπεριλαμβάνεις ανθρώπους που φυσιολογικά δεν θα προσέγγιζες. Μίλα στην ταμία του σούπερ μάρκετ. Μίλα στον τύπο που σου φέρνει τον καφέ σου, σε αυτόν που στέκεται πίσω σου στην ουρά της τράπεζας.
Αν δεν μπορείς να κάνεις μια φυσιολογική κουβέντα με τον οποιονδήποτε, γιατί πιστεύεις πως θα κάνεις φυσιολογική κουβέντα με τον άνδρα που σου αρέσει πολύ όταν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις με τους άλλους;
Μην σκεφτείς ότι είναι εύκολο να μιλάς με τον οποιονδήποτε. Πήγαινε και κάν’ το. Να γίνει συνήθειά σου. Τώρα βέβαια θα μου πεις: «δεν αρκεί να του μιλήσω, πρέπει να του μιλήσω και να τον κάνω να ενδιαφερθεί.»
#2. Βάλε χιούμορ
Γράψε μία λίστα με δέκα άσχημα πράματα που συνέβησαν στη ζωή σου. Και μετά βρες έναν έξυπνο τρόπο να αντλήσεις το καλό από την κάθε μία από αυτές τις ατυχείς περιστάσεις. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, μην ξεχνάς. Για παράδειγμα. Πήγες ένα ταξίδι και σου σέρβιραν κεφτεδάκια από κρέας σκύλου. Από τότε που τα έφαγες όμως έχεις μία βαθύτερη σχέση αλληλοκατανόησης γενικώς με τα τετράποδα.
Βάλε χιούμορ σε κάθε κακή περίσταση. Αν το κάνεις για το παρελθόν σου θα μάθεις να το κάνεις και για το παρόν και για το μέλλον. Θα μάθεις να αντλείς, με χιούμορ και σπιρτάδα, ό,τι το καλύτερο από την κάθε μία άσχημη κατάσταση.
#3. Απόκτησε σφαιρικές γνώσεις και απόψεις
Μάθε πράγματα για τη ζωή. Την ψυχολογία. Τη φύση, την επιστήμη. Διάβασε θεωρίες για το άγνωστο και το ανεξήγητο. Σκέψου αν και κατά πόσο όλα αυτά μπορεί να έχουν αντίκρισμα στη δικιά σου ζωή. Τώρα ξέρω καλά πως θα μου πεις «μα θα του μιλήσω για πράγματα άσχετα;». Καμία γνώση δεν είναι άχρηστη, να το θυμάσαι.
Πρώτον που θα έχεις ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για να τροφοδοτήσεις τις συζητήσεις με τα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν. Θα συνδέεσαι με τους άλλους με φυσικό τρόπο. Θα σε κάνουν να φανείς άνθρωπος ενδιαφέρων και με βάθος. Άνθρωπος με τον οποίο ένα πρόσωπο, ένας άνδρας, για παράδειγμα, θα ήθελε να σχετιστεί.
#4. Χαλάρωσε
Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό δεν ξέρεις τι να πεις, γιατί αγχώνεσαι. Το ίδιο ισχύει αν νιώθεις ότι δεν εχεις τι να πεις πανω στην κουβέντα. Την ώρα που σου μιλάει αυτός, δεν συμμετέχεις στην κουβέντα, αλλά σκέφτεσαι από μέσα σου: «ωχ, και τώρα τι να πω, τι να πω μόλις σταματήσει να μιλάει».
Έτσι είναι φυσικό να μην έχεις τι να πεις, αφού από τη μια δεν είσαι ενεργή στη συζήτηση και από την άλλη αγχώνεσαι. Σκέψου όμως το εξής, αν έβγαινες με μια φίλη σου θα είχες πολλά πράγματα να πεις. Απλά τώρα αγχώνεσαι. Άρα χαλάρωσε, προσπάθησε να ακούσεις τι σου λέει και να κάνεις την συζήτησή σου, όσο πιο χαλαρά γίνεται.