Συγχώρα με φίλη μου που θα ξεκινήσω με κάτι κοινότυπο, αλλά το πρώτο ραντεβού είναι συχνά πολύπλοκο.
Προτού όμως αναφωνήσεις «Γιώργο, δεν πιστεύω να θες βραβείο πρωτοτυπίας», άσε με να σου εξηγήσω.
Έχεις γνωρίσει έναν καινούριο τύπο και χωρίς να τον ξέρεις, θέλεις να τον κάνεις να περάσει καλά. Να είσαι γοητευτική και ωραία γυναίκα, να μην δείχνεις αγχωμένη, να δείξεις την αξία σου και ταυτόχρονα να προσπαθείς να γνωρίσεις τον άνδρα και να διαπιστώσεις αν σου αρέσει.
Είναι πραγματικά μια διαδικασία που αγχώνει πολλές γυναίκες και με το δίκιο τους. Κα ίσως να αγχώνει κι εσένα.
Ο καλύτερος τρόπος όμως για να μην αγχώνεσαι, είναι απλά να σκεφτείς σοβαρά 3-4 παραμέτρους και να εστιάσεις σε αυτές. Οπότε να ξεκινήσουμε να απλοποιούμε τα πράγματα και να τα κάνουμε πιο εύκολα;
Μάλλον το παρα-σκέφτεσαι
Συχνά λέω στις μαθήτριες μας ένα παράδειγμα: Σκέψου ότι κάποιος σου πετάει ένα μπαλάκι. Βλέπεις το μπαλάκι να έρχεται προς τη μεριά σου, απλώνεις το χέρι σου και το πιάνεις. Εύκολο, σωστά;
Μόνο που αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι.
Πρακτικά, εκείνη την ώρα εκτελείς απίστευτα υψηλού επιπέδου μαθηματικές πράξεις στο μυαλό σου, κι αυτό σε νανοδευτερόλεπτα. Υπολογίζεις την τροχιά της μπάλας, μετράς την ταχύτητά της, συνυπολογίζεις την αντίσταση του ανέμου κι όλα αυτά σε 3 διαστάσεις.
Έπειτα πρέπει να υπολογίσεις την δική σου αντίδραση σε σχέση με το χρόνο που θα χρειαστεί η μπάλα να φτάσει κοντά, να τοποθετήσεις τον εαυτό σου στο σωστό σημείο, να απλώσεις το χέρι σου με τρόπο που θα την πιάσεις και δεν θα φύγει κλπ κλπ.
Πρόκειται δηλαδή για υπολογισμούς που χρειάζονται τα συστήματα της NASA και εσύ τους κάνεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Αν όμως εκείνη τη στιγμή σκεφτείς συνειδητά όλες τις παραμέτρους που εμπλέκονται και πόσο περίπλοκο είναι αυτό, τότε ξαφνικά δεν μπορείς πια να το κάνεις.
Όταν λοιπόν προσπαθείς να σκεφτείς τα πάντα για μια διαδικασία αντί απλά να την κάνεις, τόσο πιο συνειδητή γίνεται και τόσο πιο δύσκολη σου φαίνεται.
Και εδώ είναι το πρόβλημα όταν το παρασκέφτεσαι. Και φυσικά ισχύει και για το πρώτο ραντεβού. Άρα αυτό που θες να κάνεις είναι προσπαθείς να αποκτήσεις όσο πιο πολύ momentum είναι δυνατό, εστιάζοντας μόνο σε 2-3 βασικά πράγματα που κάνουν τη διαφορά.
Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια στο πρώτο ραντεβού
Αν υπάρχει ένα θέμα που φαίνεται να μπερδεύει τις γυναίκες στο πρώτο ραντεβού είναι ότι νομίζουν ότι πρέπει να είναι τέλειες σε όλα, προκειμένου να «κερδίσουν».
Είναι κι αυτό μια συχνή παρανόηση, ότι δηλαδή υπάρχει ένας άτυπος διαγωνισμός ή αγώνας δρόμου. Όμως αυτό δεν ισχύει. Ναι, όλοι έχουν ένα παρελθόν και έχουν ξαναβγεί ραντεβού. Και μπορεί όντως η προηγούμενη με την οποία είχε βγεί ραντεβού ο άνδρας που σου αρέσει να ήταν πιο ωραία ή πιο ψηλή ή πιο γυμνασμένη ή οτιδήποτε.
Μόνο όμως που δεν είναι μαζί της, είναι μαζί σου. Και το μόνο που θέλει ο άνδρας εκείνη τη στιγμή είναι να λειτουργήσει αυτό που χτίζεται μεταξύ σας.
Αν όμως όλο το βράδυ του ραντεβού κάνεις τέτοιες σκέψεις, τότε δεν πρόκειται να περάσεις καλά. Και αυτό θα βγει προς τα έξω, θα είσαι σφιγμένη και νευρική. Και θα τον κάνεις κι αυτόν να νιώθει άβολα, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.
Οπότε σταμάτα να ανησυχείς αν είναι όλα τέλεια. Αποδέξου ότι δεν θα πάνε όλα απολύτως καλά. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να στραβώσει και δεν χρειάζεται να το αφήσεις να σου χαλάσει το υπόλοιπο βράδυ.
Άλλωστε υπάρχει και ένας κανόνας: Αν δεν το αντιμετωπίσεις εσύ σαν πρόβλημα, ούτε ο άνδρας θα το αντιμετωπίσει σαν πρόβλημα.
Και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του πόσο ωραίος ή καλός θεωρείς ότι είναι ο άνδρας. Δεν χρειάζεται να είσαι μοντέλο ή νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς για να του πάρεις το μυαλό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσετε καλά μαζί. Αν περνάει καλά μαζί σου και του αρέσει ο τρόπος που νιώθει κοντά σου, θα θέλει κι αυτός να σε ξαναδεί.
Άσε το αποτέλεσμα στην άκρη
Ξέρω, σου φαίνεται λίγο ανόητο, άλλωστε όλος ο λόγος του ραντεβού είναι να υπάρξει αποτέλεσμα.
Όμως η έμφαση που δίνεις στο αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα. Καλύτερα να ευχαριστηθείς τη στιγμή από το να προσπαθείς συνεχώς να καταλάβεις αν είσαι πιο κοντά στο στόχο σου (είτε αυτός είναι το σεξ, είτε το να κάνεις σχέση, είτε ένας συνδυασμός τους).
Με αυτό τον τρόπο αγχώνεις η ίδια τον εαυτό σου. Αν σε κάθε πρώτο ραντεβού συμπεριφέρεσαι σαν να είναι η μοναδική σου ευκαιρία, το μόνο που θα κάνεις είναι να έχεις πολλά «αποτυχημένα» ραντεβού. Γιατί θα έχεις μια νοοτροπία σπανιότητας (το λεγόμενο scarcity mentality), όπου κάθε αποτυχημένο ραντεβού σε φέρνει πιο κοντά στο να είσαι για πάντα μόνη.
Ακόμα κι όταν εστιάζεις σε ένα μικρότερο στόχο (πχ να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού), αυτό το μόνο που κάνει είναι να ασκεί πίεση σε εσένα αφού ο τρόπος σκέψης σου αλλάζει σε «Τι πρέπει να κάνω για να ξαναβγούμε», από το ιδανικό «Ποιος είναι αυτός που έχω απέναντί μου και τι τελικά μου αρέσει σε αυτόν;»
Όταν δεν σε νοιάζει το αποτέλεσμα, όταν δεν ανησυχείς για το πώς θα τελειώσει η βραδιά, τότε πραγματικά απελευθερώνεσαι να την χαρείς. Εν ολίγοις φλέρταρε επειδή σου αρέσει ο άνδρας και το να τον φλερτάρεις. Πες ιστορίες από τη ζωή σου επειδή θες να τις μοιραστείς. Προσπάθησε να τον γνωρίσεις, επειδή θες πραγματικά να καταλάβεις τι τύπος είναι.
Είναι κι αυτό, δείγμα μιας Γυναίκας Αξίας, το να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κι άλλοι πολλοί άνδρες εκεί έξω, και άρα δεν σε ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα, όσο το να περάσεις κι εσύ καλά.
Να είσαι παρούσα και στο πρώτο ραντεβού και παντού
Ζούμε μόνο στο τώρα, το παρελθόν είναι παρελθόν και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Υπάρχει μόνο το τώρα.
Κι όμως, τελικά, πολύ λίγοι ζούμε στο «τώρα». Περνούμε πολύ χρόνο είτε αναλογιζόμενοι το παρελθόν και κάνοντάς το να διαπερνάει το παρόν μας ή θυσιάζοντας το τώρα για κάποιο μέλλον που ελπίζουμε ότι θα έρθει.
Οκ, οκ, άρχισα τις φιλοσοφίες μου, αλλά κάπου θέλω να καταλήξω με αυτό.
Σπάνια αφήνουμε το παρελθόν, στο παρελθόν. Κρεμόμαστε από αυτό και το προβάλλουμε ξανά και ξανά στο μυαλό μας. Μαστιγώνουμε τον εαυτό μας για τα λάθη μας. Γραπωνόμαστε σε αυτό, το κάνουμε ταυτότητά μας και το αφήνουμε να χρωματίζει το παρόν μας.
Και δεν είναι ότι μαθαίνουμε από αυτό. Απλά σέρνουμε μαζί μας στην καθημερινή μας ζωή τα παλιά μας τραύματα, φόβους μας και όσα έχουμε μετανιώσει. Είχαμε κάποια κακή εμπειρία με έναν άνδρα στο παρελθόν; Δεν ήμασταν δημοφιλείς στο σχολείο; Το αφήνουμε αυτό να αποτελέσει βαρόμετρο της τωρινής μας ζωής και να χρωματίζει κάθε νέα εμπειρία μας.
Ναι, μπορείς να μάθεις πολλά από τα λάθη του παρελθόντος, και είμαι και προσωπικά υπέρμαχος της αυτοκριτικής. Αλλά δεν μπορείς να τα σέρνεις μαζί σου μια ζωή σαν βαρίδι. Επίσης φυσικά και χρειάζεται να επενδύεις στο μέλλον, αλλά δεν μπορεί μόνο αυτό να σε ορίζει.
Όταν εστιάζεις στο να είσαι «παρούσα», τότε μόνο μπορείς να χαρείς τα πράγματα ως έχουν. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου να ανησυχεί για τους χιλιάδες τρόπους με τους οποίους έκανες λάθος παλιά. Όπως, επίσης δεν αγχώνεσαι και για αυτά που έρχονται. Αφήνεις τον εαυτό σου να απολαύσει τη στιγμή.
Αυτό ισχύει και για το πρώτο ραντεβού σου: Δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει και παρελθόν. Υπάρχει μόνο η στιγμή που ζεις εκείνη τη στιγμή, το «τώρα» και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απολαύσεις.
Και σε περίπτωση που θες να βγαίνεις τα ραντεβού που αξίζεις να βγαίνεις, μπορώ να σε βοηθήσω. Δες περισσότερα εδώ.