Σήμερα θα είμαι σύντομη, γιατί τα πράγματα είναι απλά. Οι βαρετές ερωτήσεις στο φλερτ είναι μαρτύριο. Μου το λέτε κι εσείς, αλλά το βλέπω και σε όποιο μπαρ πάω. Μου έχει τύχει πάμπολλες φορές και σε εσάς το ίδιο.
Πώς σε λένε;
Με τι ασχολείσαι;
Έρχεσαι συχνά εδώ;
Είδες καμία καλή ταινία τελευταία;
Μένεις εδώ κοντά;
Μπλιαχ, πόσο βαρετό! Οι ίδιες κι οι ίδιες βαρετές ερωτήσεις.
Ακούς τη συζήτηση αυτή σε κάθε άντρα που προσπαθεί να γνωριστεί με μία γυναίκα. Ερωτήσεις επί ερωτήσεων, ούτε ανάκριση να γινόταν, και επειδή η γυναίκα έχει την ευγένεια να απαντήσει, ο τύπος νομίζει ότι το πράγμα εξελίσσεται καλά για αυτόν.
Μεγάλο λάθος
Ακριβώς όμως επειδή ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο άσχημο και βαρετό είναι αυτό το στυλ γνωριμίας θα πρεπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να εμπλουτίσουμε με ενδιαφέρον μια κουβέντα.
Και στην πραγματικότητα, στο παραπάνω σενάριο οποιοσδήποτε άνθρωπος βαριέται, αρχίζει να κοιτάζει από δω κι από κει, χάνει το ενδιαφέρον του. Και το παιχνίδι τελειώνει εκεί.
Αν λοιπόν δεν επιτρέπεται να κάνεις ερωτήσεις τι στην ευχή θα πεις; Πώς θα διμιουργήσεις ενδιαφέρον σε ένα άτομο που σε ενδιαφέρει; Τι υποτίθεται ότι πρέπει να του λες;
Θες να μάθεις πως να έχεις ενδιαφέρον ωστε να τον κάνεις να ενδιαφερθεί; Δες εδώ
Για έχεις ενδιαφέρον, απόφυγε τις βαρετές ερωτήσεις
Τα πρώτα δέκα λεπτά είναι συχνά κρίσιμα όταν κάνουμε μια νέα γνωριμία. Και για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον πρέπει να αφήσουμε να φανεί η προσωπικότητά μας. Πες του λοιπόν ιστορίες και περιστατικά από τη ζωή σου. Τα προσόντα σου, χωρίς ωστόσο να περιαυτολογείς. Και κάποια στιγμή θα δεις ότι θα αρχίσει να σου κάνει εκείνος ερωτήσεις.
Μπορείς να εξάψεις την περιέργειά του, κάνοντας ανοικτού τύπου δηλώσεις. Για παράδειγμα αντί να τoν ρωτήσεις με τι ασχολείται, να πεις εσύ, ας πούμε, «Στη δουλειά μου δεν κάνουμε τέτοια». Θα σε ρωτήσει τι δουλειά κάνεις, όπως είναι φυσιολογικό. Η πες: «Στη γειτονιά μου τέτοια θεάματα είναι συνηθισμένα». Θα σε ρωτήσει που μένεις.
Όταν κάνεις διαρκώς ερωτήσεις, ειδικά αν είναι οι γνωστές βαρετές ερωτήσεις, φαίνεται σαν να κάνεις αγώνα για να διατηρήσεις τη συζήτηση ζωντανή. Δεν είναι ελκυστικό κάτι τέτοιο. Αντίθετα, προσπάθησε να χαλαρώσεις και να επιτρέψεις στην καλή εκδοχή του εαυτού σου να βγει στην επιφάνεια. Άφησε μερικά σχόλια που θα του κεντρίσουν την περιέργεια, ώστε να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση.
Και όταν θα νιώσεις πως αρχίζει και εκείνος να ενδιαφέρεται, μπορείς να του κάνεις κάποιο κοπλιμέντο για να του τονώσεις τον ηθικό και εκείνος να σου ζητήσει να βγείτε για έναν καφέ να τα πείτε.