Είναι λογικό να μη θες να ακυρώσεις το ραντεβού που έχεις κανονίσει με εκείνον τον τύπο που γνώρισες πριν λίγες μέρες.
Σε κανέναν δεν αρέσει να του ακυρώνουν το ραντεβού, πόσο μάλλον τελευταία στιγμή. Είχες κάνει σχέδια τα οποία τώρα γκρεμίστηκαν και έμεινες ξεκρέμαστη. Άσε που αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί σου ακύρωσαν το ραντεβού. Μήπως δε θέλουν να βγουν μαζί σου, μήπως βρήκαν κάποια άλλη παρέα, καλύτερη;
Είναι φυσιολογικό να αλλάζουν τα σχέδιά μας κάποιες φορές. Ίσως χρειαστεί να κάνεις υπερωρία στη δουλειά ή να ακυρώσεις το ταξίδι που είχες κανονίσει. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να ακυρώσεις ένα ραντεβού που είχες κανονίσει; Δεν πρέπει να φανείς αγενής σε καμία περίπτωση, ακόμα και αν το ακυρώσεις τελευταία στιγμή.
Όποιος και αν είναι ο λόγος της ακύρωσης του ραντεβού, είτε σου έτυχε κάτι είτε μετάνιωσες και δε θες να βγεις με αυτό το άτομο, πρέπει να το κάνεις ώριμα και σωστά.
Πόσες φορές έχεις ακούσει για άτομα που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ραντεβού τους και δεν έδωσαν καμία εξήγηση; Αυτό είναι από τα πιο αγενή πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος. Δείχνει ότι δε σέβεται το άλλο άτομο. Αν έχεις το θάρρος να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε ραντεβού, πρέπει να έχεις και το θάρρος να το ακυρώσεις, όποιος και αν είναι ο λόγος.
Όπως είπαμε και παραπάνω, το να σου ακυρώνουν το ραντεβού δεν αρέσει σε κανέναν. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μπορούν να κάνουν αυτά τα «άσχημα» νέα, λίγο πιο υποφερτά.
Πως να ακυρώσεις το ραντεβού την τελευταία στιγμή χωρίς να φανείς αγενής
#1 Τηλεφώνησε (ή στη χειρότερη, στείλε μήνυμα)
Όταν θέλεις να ακυρώσεις ένα ραντεβού καλό είναι να πάρεις τηλέφωνο. Μπορείς να στείλεις μήνυμα, αλλά αν θες να φανείς σαν ώριμος ενήλικας, καλό είναι να το ακυρώσεις τηλεφωνικά. Το να μιλήσεις με τον άλλον θα αφήσει καλύτερη εντύπωση παρόλο που φέρνεις άσχημα νέα, απ’ ότι αν στείλεις ένα απλό μήνυμα. Δεν είναι το ίδιο να ακούς τη χροιά της φωνής του άλλου, με το να διαβάζεις ένα απρόσωπο μήνυμα.
#2 Ζήτα συγγνώμη
Το να σου ακυρώνουν κάτι τελευταία στιγμή δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Αν όμως πρέπει να το κάνεις, προσπάθησε να δείξεις ότι λυπάσαι πραγματικά. Σε καμία περίπτωση μην αρχίσεις να απολογείσαι με τις ώρες. Δείξε όμως ότι δε σου είναι ευχάριστο όλο αυτό που συνέβη.
#3 Δώσε μια πειστική εξήγηση
Ο καλύτερος τρόπος να μη φανείς αγενής όταν ακυρώνεις κάτι, είναι να δώσεις μια πειστική εξήγηση. Αν θες να πεις ψέματα φρόντισε να μην είναι κάτι που μπορεί να μάθει ο άλλος.
Δε θες να πεις πως είσαι άρρωστη και μετά να σε δει έξω, έτσι δεν είναι; Ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, που σκέφτεσαι έλα μωρέ που θα με δει, σε διαβεβαιώ πως έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Πέφτουμε πάνω σε αυτόν που θέλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία. Καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις.
#4 Κράτα το σύντομο
Δεν είναι ανάγκη να δώσεις λεπτομερή εξήγηση για το λόγο που ακυρώνεις το ραντεβού. Κράτα τις λεπτομέρειες για όταν βρεθείτε. Είναι καλύτερα να είσαι σαφής και ξεκάθαρη, παρά να αρχίσεις τις σάλτσες. Όσο πιο πολλά λες τόσο πιο ψέματα θα φαίνονται, ακόμα και αν λες αλήθεια.
#5 Κανόνισε για άλλη μέρα
Αν ο λόγος που το ακύρωσες είναι γιατί πραγματικά κάτι σου έτυχε αλλά θέλεις να τον δεις, δώσε ραντεβού για συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει πως ενδιαφέρεσαι για αυτόν. Αν πάλι δε θες να τον δεις, πες την αλήθεια. Μην τον αφήνεις να πιστεύει πως θα βρεθείτε στο μέλλον. Να είσαι ξεκάθαρη μαζί του. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθείτε, καλύτερα να του το πεις.
Πράγματα πάντα θα συμβαίνουν και τα σχέδιά μας πολλές φορές θα χρειαστεί να αλλάξουν. Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθήματά μας. Έτσι είναι η ζωή. Δεν είναι κακό. Το κακό είναι να είμαστε αγενείς και να μη λέμε ξεκάθαρα όσα νιώθουμε.
Αν θες να ακυρώσεις ένα ραντεβού χρησιμοποίησε τις παραπάνω συμβουλές. Δε θέλεις να φανείς αγενής και ανώριμη. Είναι καλύτερα να είσαι ευγενική και ειλικρινής, έτσι ώστε ό,τι νέα και αν μεταφέρεις, να τα μεταφέρεις πιο «απαλά».
Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να φερθείς στο φλερτ και τις σχέσεις για να διεκδικήσεις αυτά που θες, δες εδώ