Όταν εσύ και ο σύντροφος σου αποφασίζετε να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, αυτό που περιμένεις από εκείνον είναι να σε αγαπάει, να σου συμπεριφέρεται με όμορφο τρόπο, να είναι ο καλύτερος σου φίλος και να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα. Σίγουρα δεν φανταζόσουν ότι θα φτάσεις στο σημείο να σκέφτεσαι ότι δεν σε θέλει ο σύζυγος σου πλέον.
Αναρωτιέσαι πως φτάσατε σε αυτό το σημείο;
Αν και οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί για κάθε ζευγάρι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια σε οποιαδήποτε σχέση ή γάμο.
Παραμέληση
Από τη στιγμή που κάποιος παντρεύεται, δεν σημαίνει ότι έχει «δέσει τον γάιδαρο» του. Θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις πράγματα προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση σας.
Αυτό παρατηρείται κυρίως στους άντρες. Είναι σύνηθες να τους θεωρούμε «κυνηγούς», παρόλα αυτά όταν αισθανθούν ότι «σε έχουν» παύουν να προσπαθούν περαιτέρω, σε θεωρούν δεδομένη και σε παραμελούν.
Αυτό μπορεί να ισχύει και για εσένα όμως. Όπως μπορεί να νομίζεις ότι σε έχει παραμελήσει εκείνος, το ίδιο μπορεί να έχεις κάνει και εσύ. Ενδεχομένως, να μην του δείχνεις την ίδια προσοχή, να μην τον φροντίζεις όσο παλιά και γενικά να μην εισπράττει την αγάπη που επιθυμεί. Επομένως, κάνε ένα βήμα πίσω και δες αν τον έχεις παραμελήσει με οποιονδήποτε τρόπο.
Εγωισμός
Όταν οι άνθρωποι γίνονται «τεμπέληδες» και παραμελούν τον σύντροφο τους σε έναν γάμο, συχνά οφείλεται στον εγωισμό. Και αν υπάρχει εγωισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας γάμος.
Οι σχέσεις πρέπει να είναι αμφίδρομες. Δεν γίνεται να δίνει μόνο το ένα άτομο και το άλλο μόνο να παίρνει. Αν συμβαίνει αυτό, τότε δημιουργείται μια όχι και τόσο υγιής σχέση μεταξύ των δύο.
Όταν ένα άτομο είναι εγωιστής, η δυσαρέσκεια αυξάνεται από την πλευρά του άλλου. Σε κανέναν δεν αρέσει και δεν αξίζει να είναι «χαλάκι» και να τον εκμεταλλεύονται.
Απιστία
Η σεξουαλική απιστία βρίσκεται στην κορυφή των πραγμάτων που θα μπορούσαν να προξενήσουν δυσαρέσκεια ακόμα και το τέλος μιας σχέσης ή σε ενός γάμου. Ωστόσο, η συναισθηματική απιστία είναι εξίσου καταστροφική για έναν γάμο και μερικές φορές ακόμη περισσότερο.
Η απιστία όποια και να είναι αυτή, κλονίζει την εμπιστοσύνη του ζευγαριού και είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ξανά από την αρχή.
Κακοποίηση
Η κακοποίηση έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Προφανώς αν χειροδικήσει κάποιος εις βάρος σου τότε μιλάμε για σωματική κακοποιήση. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να φτάσει σε αυτό το σημείο για να πούμε ότι ο σύντροφος σου είναι κακοποιητικός και χειριστικός.
Αν σε προσβάλλει με άσχημους χαρακτηρισμούς, σου φωνάζει, σε επικρίνει ή απλώς σου λέει αρνητικά πράγματα για τον εαυτό σου, τότε αυτό είναι κακοποίηση.
Τι να κάνεις αν δεν σε θέλει ο σύζυγος σου πλέον;
Αφού διάβασες τα πράγματα που μπορούν να πλήξουν μια σχέση και έναν γάμο και να προκαλέσουν την δυσαρέσκεια ενός εκ των δύο ή ακόμα και των δύο ατόμων, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Λάβε υπόψη σου, ότι για να μπορέσεις να βελτιώσεις τη σχέση θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και από τους δύο.
#1 Αποφάσισε αν θες να το κάνεις να λειτουργήσει ή όχι
Αν νιώθεις πραγματικά ότι δεν σε θέλει ο σύζυγος σου, τότε θα πρέπει να αναλογιστείς τι θες να κάνεις.
Θέλεις να μείνεις στον γάμο σου; Γιατί θέλεις να μείνεις αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από αρνητικά συναισθήματα από την πλευρά του συζύγου σου; Ξεκαθάρισε τι θέλεις πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση.
#2 Μίλησε του, για να μάθεις αν σε θέλει ο σύζυγος σου
Μπορεί να μην είχες μια αληθινή, ειλικρινή ή υγιή συνομιλία μαζί του για χρόνια. Και ίσως δεν έχετε μιλήσει ποτέ πραγματικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο γάμο σας.
Παρόλα αυτά, αν επιθυμείς να βελτιώσεις το γάμο σου, θα πρέπει να του μιλήσεις. Δεν θα είναι εύκολο από την στιγμή που υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα από μεριάς του, αλλά θα πρέπει να το κάνεις.
#3 Κάνε πλάνο
Μόλις του μιλήσεις κάνε ένα πλάνο σύμφωνα με την εξέλιξη της συζήτησης. Υπάρχουν δύο σενάρια, είτε να θέλει να το προσπαθήσετε από κοινού, είτε να μην θέλει να το κάνει. Εάν δεν θέλει να το κάνει, τότε θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αλλά αν θέλει να βελτιώσετε το γάμο σας, τότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.
#4 Ζήτα τη βοήθεια κάποιου ειδικού
Πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα οι άνδρες, πιστεύουν ότι η επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι σημάδι αδυναμίας. Αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο.
Οι δυνατοί άνθρωποι ζητούν βοήθεια. Επομένως, προσπάθησε να τον πείσεις να απευθυνθεί σε κάποιο επαγγελματία. Είναι καλό να ζητήσετε βοήθεια τόσο μεμονωμένα, όσο και σαν ζευγάρι.
#5 Δώσε τέλος στο γάμο σου, αν δεν σε θέλει ο σύζυγος σου
Μερικές φορές, ένας γάμος δεν μπορεί να σωθεί όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις.
Είναι λυπηρό, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να προχωρήσεις την ζωή σου, παρά να μένεις σε έναν γάμο που δεν σε θέλει ο σύζυγος σου και να χάνεις τον χρόνο σου ελπίζοντας ότι μπορεί να αλλάξει αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε και οι δύο να κάνετε μια νέα αρχή και να είστε ευτυχισμένοι.